StoryEditorOCM
DalmacijaMirko Kujundžić od ožujka 2008. ne može naplatiti odrađeni posao

Omča oko vrata: tvrtka bez kune, otpustio 23 radnika, a Grad Trogir mu dužan 1,87 milijuna

Piše PSD.
10. prosinca 2009. - 11:41
Neisplaćenih 1.871.391 tisuću kuna za izgrađenu javnu rasvjetu od križanja u Planom do Pantana te području Salduna na Čiovu, koju je bivša trogirska vlast, nakon objavljenog natječaja u listopadu 2007. godine, dodijelila splitskoj tvrtki “ST-Gramit”, čiji vlasnik je Mirko Kujundžić, financijski ju je slomilo do te mjere da joj je prije dvadesetak dana po drugi put blokiran žiroračun, a 23 radnika otpuštena su kući.

Osnovana 2004. godine tvrtka je, kaže Kujundžić, uredno i bez problema poslovala, sve dok ga neki iz struktura bivše trogirske vlasti nisu izvozali i na kraju nisu platili.

Doznajemo kako je posao na postavljanju javne rasvjete trajao od studenoga 2007. do ožujka 2008. godine kada je, premda do kraja nezavršen, stiglo naređenje Ivana Šipića, tadašnjeg predstavnika Grada Trogira kao investitora, da se kompletna mehanizacija i radnici hitno prebace na drugu lokaciju u Saldunu i tamo nastavi s postavljanjem iste rasvjete.

Iz dokumentacije koju mu je Šipić dao bilo je vidljivo da se neće izvoditi samo radovi na javnoj rasvjeti već i uređenju nogostupa i šetnice, postavljanju vodovodne instalacije i kanalizacijsko-oborinskog kanala.

Radilo se o radovima koji nisu bili predmet glavnog ugovora što Kujundžić, kaže, nije znao, a što je na kraju izazvalo njegove muke s naplatom obavljenog posla, zbog čega je morao tražiti izjave desetak vlasnika privatnih parcela da potvrde da su se tamošnji radovi na njima i obavljali. Nalogodavac spornih radova, kaže Kujundžić, bio je Joško Bilić, kojega je Šipić, nakon sukoba s nekim od vlasnika parcela, imenovao za nadzor radova.

On je, dodaje Kujundžić, mislio da se radi o stručnoj osobi, no naknadno je doznao da to nema veze s tim. Bio je član Poglavarstva i predsjednik Turističke zajednice.

‘Rilje ima dobru namjeru’

Zanimljivo je da je u to vrijeme u neposrednoj blizini gradilišta Bilić započeo izgradnju zgrade za prodaju stanova pa mu je, pretpostavlja Kujundžić, odgovaralo da za nju ima odgovarajući okoliš i mjesta za parkiralište, što je, kao osoba bliska gradskoj vlasti, uspio i dobiti.

Nakon više upozorenja u mjerodavnom gradskom odjelu, pa čak i dogradonačelnika Vinka Brkana, Kujundžić nije mogao doći do svoga novca. Problem je to s kojim se sada mora nositi nova gradska vlast.

- Čini mi se da gradonačelnik Damir Rilje ima dobre namjere da iznađe odgovarajuće zakonsko rješenje za moju tvrtku i djelatnike koji s nestrpljenjem iščekuju povratak na posao. Određene vladajuće strukture bivše vlasti njegovale su kulturu koja je u zadnjih nekoliko godina izgubila stid - zaključio je Kujundžić.

Gordana dragan / epeha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:45