StoryEditorOCM
Dalmacijavijenci i cvijeće za poginule branitelje

Spomen na Drugu bojnu 114. brigade

Piše PSD.
30. lipnja 2009. - 00:41

U organizaciji Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata iz Trogira Druga bojna Kralj Tomislav, koja je u Domovinskom ratu djelovala u sklopu 114. brigade, obilježila je 18. obljetnicu svojeg utemeljenja.

Uz izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata i grada Trogira, predvođenoga gradonačelnikom Damirom Riljom te dogradonačelnicima Vedranom Zelalija i Milivojem Šimićem te predsjednikom Vijeća Perom Maravićem, položili su vijence i upalili svijeće najprije ispred središnjega križa na gradskom groblju i memorijalnoj kapeli sv. Sebastijana u Trogiru, a potom i ispred spomen-ploče u hotelu “Jadran” u Segetu Donjem, gdje je 28. lipnja 1991. godine bilo prvo postrojavanje bojne.

Cvijeće je položeno i upaljene su svijeće i na groblju u Okrugu Gornjem, u kojem je tamošnja Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata organizirala malonogometni turnir.

Na ratni put bojne podsjetio je predsjednik Udruge veterana dragovoljaca Domovinskog rata Trogir Radomir Dragan. Među ostalim, istaknuo je da je bojna brojila 1500 pripadnika, od kojih je 26 poginulo, a 95 ih je ranjeno.

g. dragan / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:31