StoryEditorOCM
Dalmacijažupan na braču

Ževrnja otvorio ambulantu u Milni, u Supetru obišao Dom zdravlja, gradilište marine, novu dvoranu....

8. travnja 2016. - 20:05
zevrnja_brac21-080416

Ne zaboravljamo mi ni jedan kutak naše županije, trudimo se, kako smo i obećali, osigurati ravnomjeran razvoj svim mjestima, bilo u Zagori, priobalju ili otocima. Stoga s posebnim zadovoljstvom, dragi moji Milnarani, otvaram ovu ambulantu u vašem prekrasnom mistu, presjekao je u petak vrpcu Zlatko Ževrnja, župan splitsko-dalmatinski na ulazu u novouređenu zgradu Doma zdravlja Supetar-Ambulanta Milna.

Projekt je to započet prije godinu dana, te sa uloženih milijun kuna u rekonstrukciju i medicinsku opremu, sada stanovnici zapadnog dijela otoka Brača imaju "ušminkanu" zgradu iz tridesetih godina prošlog stoljeća koju im je donirao dr. Ante Svarčić, da bi osamdeset godina kasnije na sto kvadrata dobili sređene polivalentne zdravstvene prostore, koji će osim Milnaranima, sutra biti na raspolaganju i turistima.

- Važno je ovo i za mještane i turiste, nautičare koji devet mjeseci borave u našoj Milni, zadovoljna je i načelnica općine Anamarija Rošin, koju čeka i deblokada općinskog računa, kako bi mogli aplicirati i za brojne projekte iz EU fondova.

Ponosni na novu ambulantu, osim žitelja, a nekih 1300 stanovnika živi u Milni, Ložišću i Bobovišćima, itekako su i djelatnici: doktorica Gordana Meštrović, medicinska sestra Nada Poklepović te Mladen Bonačić Sargo koji je upravo na specijalizaciji obiteljske medicine, kao i ravnatelj Doma zdravlja SDŽ Dragomir Petric, te Milan Glavaški voditelj ispostave Doma zdravlja SDŽ u Supetru, pa županovi domaći u ovom radnom obilasku otoka Brača: županijska vijećnica Danica Baričević te gradski vijećnik Supetra Jure Krstulović.

Jer osim otvaranja uređene ambulante, čelnik prostorno najveće županije posjetio je i Dječji vrtić Milna, kao i Centar za kulturu Milna, a pozdravili su ga i gosti iz Zagreba, djeca iz Lutkarskog kazališta Stribor, pa nastavio svoj posjet Braču, nakon Milne u - Supetru.

- Zadovoljni smo i ritmom uređenja Ispostave Doma zdravlja SDŽ u Supetru. S obnovom smo počeli 2011. godine, do sada ste uložili oko pet milijuna kuna, a do kraja projekta izdvojit ćete za naš Dom zdravlja oko devet milijuna kuna, referirao je doktor Glavaški županu, tijekom obilaska nekih tisuću kvadrata zdravstvene ustanove u Supetru, koje se ne bi posramio ni duplo veći grad.

U radnom obilasku Brača, stigao je župan i do Srednje škole Brač u Supetru, gdje se za nekih mjesec dana čeka i službeno otvorenje dugo očekivane sportske dvorane, prvog takvog objekta na cijelom otoku, koja se gradi od 2007. godine.

Županija kao osnivač predala je taj 26 milijuna vrijedan objekt Srednjoj školi Brač, kojim će upravljati grad Supetar, budući u samom projektu je županija participirala sa sedam milijuna kuna, te Ministarstvo regionalnog razvoja i Grad Supetra sa po deset milijuna kuna.

Ujedno je župan Ževrnja posjetio i Svpetrvs hotele Marijana Dužića, gdje je u tijeku 11. međunarodni kulinarski festival "Biser mora", a majstori kuhari Miro Bogdanović i Željko Neven Bremec u ime organizatora SKMER-a, pohvalili su se ovogodišnjim sudjelovanjem preko 300 kuhara iz dvadeset i jedne zemlje.

 


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 09:49