Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Šibenik

Objavljeno 06.04.2013. u 22:33

SOLARIS

‘Biseri Dalmacije’ za 10 tisuća dolara

“Biseri Dalmacije”, tradicionalni turnir za mlade tenisačice, održat će se od 13. do 21. travnja u šibenskom hotelskom naselju Solaris.

− Osim u Solarisu, kvalifikacije i tri dana glavnog turnira bit će odigrani na terenima na Šubićevcu. Za turnir je prijavljeno 120 igračica, a najbolje je rangirana Francuskinja Estelle Guisard (316. na WTA ljestvici). Turnir “Biseri Dalmacije” prvi je na skali profesionalnih turnira. Na njemu igračice stječu prva iskustva i hvataju prve WTA bodove. Tako će pobjednica turnira u Solarisu, čiji je nagradni fond 10.000 dolara, dobiti 12 WTA bodova − rekao je Dino Hadžić, ITF administrator i suorganizator turnira.

Inače, prvi turnir u ciklusu “Biseri Dalmacije” odigrat će se u Bolu od petka do 14. travnja.

− Na žalost, ove godine ostali smo na dva turnira jer je iz kalendara ispao Hvar. Očito, svi plaćamo danak ekonomskoj krizi. Međutim, veseli što je turnir preživio već 18 godina i postao punoljetan. Uvijek kad se osvrnemo u prošlost imamo jako lijepe uspomene. Naime, u dosadašnjih 18 izdanja na turniru su nastupile igračice iz 68 zemalja. Na našem turniru sudjelovale su igračice svjetskog formata poput Henin, Azarenke, Dushevine, Chakvetadze, sestre Bondarenko, sve Slovenke i Hrvatice, pa tako i naše igračice iz mlađe garde kao što su Vekić i Mrdeža − istaknuo je Zlatko Foglar, osnivač turnira “Biseri Dalmacije”.

Krešimir Gulin


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Trenutno nema komentara!