Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Šibenik

Objavljeno 27.01.2013. u 22:19

birali gradonačelnika i zamjenika

HDZ dobio uvjerljivo izbore u Drnišu i vraća se nakon osam godina na vlast

I prije objave prvih neslužbenih rezultata prijevremenih izbora za novu izvršnu vlast, koji su danas održani u gradu Drnišu, u prostorijama GO HDZ-a se slavilo, i to odmah nakon zatvaranja biračkih mjesta.

Josip Begonja, kandidat ta gradonačelnika i Nikola Lovrić za zamjenika, dobili su s više od 65 posto glasova drniškog biračkog tijela, i time uvjerljivo pobijedili jedine protivnike, kandidate HNS-a, Vlatku Duilo za gradonačelnicu i Marina Malenicu za zamjenika.

- Zadovoljni smo što je nakon osam godina HDZ ponovo dobio izvršnu vlast. Vodili smo tihu kampanju pa smo tako skromno i tiho, bez velike pompe i fešte, i proslavili našu pobjedu. S obzirom na to da u gradu Drnišu ima puno gorućih problema, odmah ćemo početi s radom, kratko nam je sinoć u telefonskom razgovoru kazao novi gradonačelnik Josip Begonja.

Do redovnih lokalnih izbora, dodao je, obnašat će funkcije gradonačelnika i dogradonačelnika volonterski, koristeći svoj redovni i neplaćeni godišnji odmor. Begonja inače radi u Poreznoj upravi u Šibeniku, a njegov zamjenik Lovrić u GIRK-Kalunu.

Prema prvim neslužbenim podacima Gradskog izbornog povjerenstva, od 7.622 birača, na 25 biračkih mjesta ukupno je izišlo nešto više od 3.000 građana s pravom glasa.

Izvanredni izbori za gradsku izvršnu vlast, podsjetimo, odlukom Vlade RH provedeni su zbog smrti gradonačelnika Ante Dželalije, koji je preminuo 6. studenog 2012. godine. Neslužbeno se doznaje da su izbori protekli bez incidenata.

Katarina Rudan

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: Vrime ide | Komentirano: 30. siječanj 2013. 11:01
Mislim da bi trebalo malo komentirati i dio članka pod naslovom ”Dr. Mario Jurin za načelnika Primoštena“. Indikativno je da u članku nema i******ave dr. Jurina, nego u njegovo ime govore 'perjanice' HDZ-a, Kulušić i Nižić. Dakle, izgleda kao da bi budućnost bila da umjesto medicinskog stručnjaka koji svima nama može dobro doći, dobijemo marionetu kompromitiranog i korumpiranog HZD-a??? Da li su HDZ-ovci ponudili čovjeku 'brda i doline' pa da 'uđe u ring', gdje nema iskustva i gdje potencijalno uništava svoju teško stečenu karijeru???
Moram priznati da nisam neki ljubitelj Petrininog vokabulara, ali puno više boli to što je često istinit, nego što bi bio bezobrazan. Ako se nađeš u dragulju Jadrana kojeg je zapravo država silovala uz pretvorbu i Ma¬đarske makinacije, koje je prijašnja HDZ vlast potpuno bacila pod noge, onda je veliko umijeće i hrabrost vratiti sjaj tom dragulju. Sadašnja vlast u Primoštenu sa Petrinom na čelu čini čuda da se Primošten vrati na svoje pravo mjesto – u najjaču grupu mjesta za naš turizam.
Nižić kaže da su se ”dugo i ozbiljno za to spremali i iznjedrili pravog kandidata za načelnika općine“, pa slijedi ISPRAZNA RETORIKA koja - ako ne nasmije može samo rasplakati - jer da „Primoštenski resursi nisu iskorišteni, a namjera je buduće vlasti na čelu s Jurinom, sve raspoložive mogućnosti općine povezati kako bi Primoštem zablistao još većim sjajem".
Kako netko može tako što reći i ostati živ dok se po Primoštenu kreće bezbroj bagera, gradi se na sve strane, mjesto se sprema da dočeka turiste u sjaju o kojem ostala mjesta mogu samo sanjati.
Za kraj, možda bi dr. Jurin morao promisliti što je bolje i za njega i za Primošten, a mi ostali promisliti što je bolje i za nas i za Primošten. Ja osobno više volim da me u bolnici pogleda dr. Jurin, a u borbi sa korupcijom i političkim igrama zastupa Petrina. U tu igru se čovjek mora potpuno predati, a ne onako, od oka, kako se nekom drugom (npr. Nižiću i Kulušiću) svidi. Pa, nije li pred nekoliko godina i Prgin bio na tome da 'uzme vlast' u Primoštenu, pa uza sve svoje business sposobnosti nije mogao izaći na kraj s Petrinom. Tako mislim da ni dr. Jurin, uza sve svoje medicinske sposobnosti neće moći izaći na kraj s Petrinom, ako ništa drugo zato što je izabrao iskompromitiranu stranku HDZa. Ne bi li za Primošten bilo najbolje da sa Petrina i Jurin udruže, za opće dobro svog mista?
Komentar od: Pogani jezik | Komentirano: 28. siječanj 2013. 21:02
super rezultat. kad su u drnišu di in je izaša samo hns, uvatili 65% u Šibeniku i na obali je sanaderovin lopovima bolje i ne izlaziti
Komentar od: nimbus | Komentirano: 28. siječanj 2013. 16:15
Kolege: a znate li kako je i zašto HSLS na ovako niskim granama i koliko je u tome imala udjela pokvarena politika Ivice Račana koji je formirao LS, pa se taj LS prikopčao HNS-u?! Svakako, kao krajnji rezultat danas imamo s jedne strane oslabljeni HSLS kao izvorno državotvornu stranku, a s druge strane Jozu Radoša kao kandidata za odlazak u Bruxelles. Zvuči logično, zar ne? I sad mi neki pričaju bajke o moralnosti i poštenju koji navodno stanuju u dvorištu SDP-a + HNS-a.
Komentar od: misterija | Komentirano: 28. siječanj 2013. 13:37
Šteta što je ta stranka propala. Pa Budiša je iz Drniša, želim svu sreću tim mladima, sigurno misle svojom glavom kad nisu u HDZ i SDP.Samo naprijed.
Komentar od: leonardoK | Komentirano: 28. siječanj 2013. 11:47
lalo je sad bilo dobit, kad budu pravi izbori u svibnju, HDZ će izgubit. Vjerujem u jednu mladu ekipu u Drnšu predvođenu HSLS-om.
Komentar od: sveti duje | Komentirano: 28. siječanj 2013. 7:09
sto se drnisa tice-ko izabere kra de ze zasluzio je sve sto ce ga snaci...samo pritvoren hdzovac je dobar hdzovac..
Komentar od: sveti duje | Komentirano: 28. siječanj 2013. 7:07
@sveodhrvatske za 50ak kuna minja nick u @svezanovizeland...profi patriota-di ga zovu on dodje i udara u tambure..za 100 evra bi na tasmajdanu svira 'mars na drinu' na usnoj harmonici..
sramota hrvatske...ali neka laje,zavezan je za stup pa ne moze daleko...
Komentar od: Sokol Tramak | Komentirano: 27. siječanj 2013. 23:54
nije nego, šta možeš odabrati u butigu?
samo ono šta je na policama.
zato, stvaraj novu stranku.
i naprid
Komentar od: nije nego | Komentirano: 27. siječanj 2013. 22:34
Koji smo mi debilni narod.
Nismo bolju državu ni zaslužili.