Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Šibenik

Objavljeno 06.03.2011. u 18:25

na dječjim zdravstvenim iskaznicama nema matičnog broja

Matični broj stvara problem malim pacijentima

Prelazak na e-recepte olakšao je posao liječnicima, a život pacijentima. Na žalost, e-recepti su, s druge strane, zagorčali život djeci i njihovim roditeljima, kao i liječnicima koji pružaju usluge pacijentima mlađima od 18 godina.

Na to nas je upozorila liječnica Jelena Tomašić iz ambulante obiteljske medicine smještene u crvenom neboderu u Šibeniku.

− Problem je što dječje zdravstvene iskaznice nemaju rubriku u kojoj je, kao u iskaznicama osiguranika starijih od 18 godina, upisan matični broj osiguranika. S takvim iskaznicama bez matičnog broja HZZO-a ljekarne ne mogu izdavati lijekove.

Problemi nastaju pogotovo pri hitnim intervencijama, Roditelji dovedu dijete kojemu je za terapiju nužan antibiotik, a niti mu bez tog broja možeš izdati recept niti može podići lijek u dežurnoj ljekarni − kaže nam liječnica Jelena Tomašić.

Marijan DŽAMBO

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: nimbus | Komentirano: 6. ožujak 2011. 22:09
Na žalost, neki liječnici i njihovo osoblje uopće nisu niti elementarno informatički pismeni i uvijek im je kriv kompjuter, program, ili netko treći. Ideja e-zdravstva je odlična i treba je svakako provoditi na dobrobit svih, u prvom redu pacijenata, ali s needuciranim i neovoljkim pojedincima teško će ići. Ne mislim na konkretan slučaj iz ovog članka, nego općenito.