StoryEditorOCM
SportU SPLITU

Pantalon predvodio deset zadarskih mladića na završnici dalmatinskog natjecanja za 2010. i 2011. godište: "Puna bilježnica upisanih talenata!"

Piše Ivica GJERGJA
14. svibnja 2024. - 18:36

Po kalendaru HNS-a i Nogometnog Središta Split odigrane su završne selekcijske utakmice dječaka 2010. i 2011. godište za Nogometno Središte Split (Dalmacija). Utakmice su odigrane u Splitu na pomoćnom igralištu s umjetnom travom stadiona Poljud. U obje kategorije selekcije su bile podijeljene na momčadi bijeli i plavi.

Na ovoj završnici nastupilo je deset igrača iz Nogometnog saveza Zadarske županije i to za 2010. godište i to: Ivan Vunić, Frane Vrkić, Šime Ročak, Luka Aleta, Ante Kazija i Karlo Pašeta.

Za 2011. godište Emanuel Jurjević, Jure Batur, Ivan Bodulić i Mihovil Žilić.

U kategoriji 2010. godište momčad bijeli je pobijedila plave rezultatom 3:1. Golove za bijele postigli su Luka Vrvilo, Marko Bilić i Tomislav Brnić Boće, a za plave Lovre Šafradin. Trener bijeli bio je Darko Pantalon, instruktor u Nogometnom savezu Zadarske županije, a plavih Damir Roso.

U kategoriji 2011. godište momčad plavi su pobijedili bijele rezultatom 4:3. Golove za plave postigli su Petar Šuto (dva gola), Luka Bašić i Mihovil Žilić, a za bijele Marino Matas, Jure Batur i Tomas Vukas. Plave je vodio trener Ivica Znaor, a bijele trener Darko Vlatković.

- U oba ogleda prikazan je dopadljiv nogomet i vidjeli smo dosta talenata, a čija su se imena našla u bilježnicama područnih instruktora nogometa, tek će se vidjeti. Mlade svakako treba dobro voditi kako bi jednog dana postali pravi nogometaši i zamijenili današnju garnituru po klubovima Dalmacije, kazao je kratko instruktor Nogometnog saveza Zadarske županije, Darko Pantalon.

 

30. svibanj 2024 05:49