StoryEditorOCM
KalelargaRAČUNALNA PREVARA

Zadranka preko interneta stupila u kontakt s nepoznatim osobama u namjeri da investira u kriptovalute, pa joj uzeli 20 tisuća eura!

Piše B.S.
28. studenog 2023. - 09:54

Zadarska policija u ponedjeljak je zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare kojim je oštećena žena sa zadarskog područja koja je putem interneta stupila u kontakt s nepoznatim osobama u namjeri da investira u kriptovalute.

Pri komunikaciji s nepoznatim osobama Zadranka je ustupila tražene osobne i podatke o bankovnoj kartici, nakon čega joj je nepoznati počinitelj transakcijama s računa uzeo više od 20 tisuća eura.

- Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela - rekli su u zadarskoj policiji.

Upozoravaju građane da budu oprezni prilikom plaćanja na internetu, osobito pri trgovanju kriptovalutama, te savjetuju da se uvijek traži financijski savjet prije nego što se ulože novčana sredstva,

- Svakako ne prihvaćajte nenajavljene pozive o mogućnostima ulaganja, budite sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit,

Čuvajte se budućih prijevara, ako ste jednom uložili novac, prevaranti će vas vjerojatno ponovno ciljati ili prodati vaše osobne i bankovne podatke drugim prevarantima, Policiji odmah prijavite sumnjive telefonske i on line ponude - poručili su iz policije.

27. svibanj 2024 16:37