StoryEditorOCM
PolitikaŠEF HDZ-OVOG KLUBA

Samo neupućeni su iznenađeni jer je Plenković izabrao Antu Sanadera. Njegov je čovjek i zna kako s Domovinskim pokretom!

Piše Zoran Šagolj
14. svibnja 2024. - 13:29

Samo za manje upućene iznenađujuća može biti odluka Andreja Plenkovića da, u trenutku kada mu Sabor i osiguranje većine postaju važnijima nego ikada u ovih osam godina, za šefa HDZ-ova Kluba zastupnika postavi Antu Sanadera.

Osim što nagovještava druge moguće kadrovske poteze, poput onoga da će Branko Bačić, kolika god mu želja bila vratiti se s obitelji na Korčulu, ipak ostati u Vladi ili da će dojučerašnji ministar Ivan Malenica zasjesti u fotelju potpredsjednika parlamenta, ovim se Antu Sanadera potvrdilo za jednog od pet najvažnijih stranačkih ljudi tik uz Plenkovića.

A nekada su se, što se možda i zaboravlja, nalazili na suprostavljenim stranama. Bilo je to 2012. godine, kada se nakon potopa na izborima godinu prije birao novi predsjednik stranke između Jadranke Kosor i Tomislava Karamarka. Plenković je bio Kosoričin čovjek za zamjenika potpredsjednika, a Sanader Karamarkov. Neće na kraju proći ni jedan ni drugi, već će prvi do Karamarka, barem formalno, postati liječnik Drago Prgomet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 18:49