StoryEditorOCM
Tenisa još je mlada

Žena koja je mamila uzdahe muškaraca i izazivala zavist žena, iznenada otišla u mirovinu

Piše Sport SD
8. svibnja 2024. - 14:11

Camila Giorgi iznenadila je sportski svijet nakon odlaska u mirovinu! Bez ikakve objave ili naslućivanja, 32- godišnja tenisačica odlučila je da joj je dosta, a informacija je vidljiva na ITIA stranici na kojoj piše kako više nije aktivna igračica.

U mirovinu ide kao trenutno 116. na svijetu, a 26. mjesto na WTA listi joj je bio najbolji ranking karijere u kojoj je osvojila i četiri titule. Posljednji meč, kako stvari stoje, odigrala je u Miamiju kada ju je u drugom kolu bez većih problema, "počistila" Iga Swiatek sa 6:1, 6:1.

Camila je ionako pored teniski karijere uspješno odrađivala onu i u funkciji modela, pa je za vjerovati kako će tim putem i nastaviti. Mnogi obožavatelji smatraju kako je već duže vremena poznatija u svijetu modne industrije, nego u tenisu.

Bivša tenisačica je rođena u Macerati u Italiji od roditelja Židova Sergia Giorgija i Claudie Gabrielle Fullone. Oba roditelja su joj Argentinci talijanskog porijekla iz La Plate u Argentini. Njezin tata Sergio borio se u Falklandskom ratu 1982. i bio je Camilin trener. Njezina majka, Claudia, modna je dizajnerica.

Omiljena knjiga joj je “Dnevnik Anne Frank”, jer...

- Knjiga me dirnula jer sam Židovka, ali i zato što je ona bila tako dobra osoba koja je vidjela dobro u ljudima.

image
Kena Betancur/Afp

Osvojene titule

2023 Merida Open Champion

2021 Canadian Open Champion

2018 Linz Open Champion

2015 s-Hertogenbosch Open Champion

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 00:35