StoryEditorOCM
TenisNEMILE SCENE

Skandal na meču Mate Pavića: prekid trajao sat vremena, ‘aktivisti‘ prosuli kemikalije, osiguranje ispraznilo tribine

Piše HINA
13. svibnja 2024. - 14:35

Hrvatski tenisač Mate Pavić se sa Salvadorcem Marcelom Arevalom plasirao u četvrtfinale parova na ATP turniru iz serije "masters 1000" u Rimu, oni su u susretu 2. kola s uvjerljivih 6-1, 6-2 svladali pete nositelje Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.

Sam meč trajao je oko sat vremena, ali jednako toliko je trajao i prekid kojega su uzrokovali prosvjednici koji su pri rezultatu 6-1, 4-2 upali na teren te po njemu prosuli nekakvi nekakve kemikalije. Samo čišćenje terena nije potrajalo dugo, ali nakon tog prvotnog propusta osiguranje je moralo isprazniti tribine i uvjetriti se kako su svi "aktivisti" uklonjeni s područja kompleksa Foro Italica gdje se održava turnir.

Pavić i Arevalo dominirali su od samoga početka, osvojili prvih pet gemova, a kod izjednačenja u šestom imali i prvu set-loptu. Nisu ju iskoristili, ali su mirno na vlastitom početnom udarcu priveli tu dionicu kraju. Neposredno uoči prekida napravili su i "break" za 3-2 u drugom setu, a nakon stanke su osvojili oba gema i dovršili posao.

U četvrtfinalu će Pavić i Arevalo igrati protiv trećih nositelja Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

Prekid meča možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 16:57