StoryEditorOCM
Strani nogometnevjerojatni joško

Pep u ekstazi oko Gvardiola: Dobili smo najbolje krilo svijeta!

Piše sport sd
11. svibnja 2024. - 18:06

U završnici sezone, Joško Gvardiol igra ogromnu ulogu u pohodu Manchester Cityja na englesku krunu. Golčina na Santiago Bernabeuu u najskupljem stoperu ikada probudila je golgetera, Joško je postao - GvardiGOL!

Od ispadanja Građana iz Lige prvaka nasuprot Real Madrida, Gvardiol je zabio i asistirao protiv Lutona (5:1), zatresao mrežu Nottingham Foresta, a sada i dvaput uzdrmao Fulham. Da je prihvatio izvesti kazneni udarac, govorili bismo o hat-tricku, no Gvardiol je odlučio držati se ustaljene Cityjeve sheme - ako Erling Haaland, Kevin de Bruyne pa eventualno i Phil Foden nisu na travnjaku, primat na bijeloj točki drži Julian Alvarez.

Pep Guardiola suvereno korača ka novoj tituli, nakon 36 kola broji dva boda ispred Arsenala i ostalo mu je ne prosuti bodove protiv poljuljanog Tottenhama i West Hama. Nakon utakmice s Fulhamom, o Gvardiolu je govorio biranim riječima.

- Prvi gol... Potpisali smo najbolje krilo na svijetu! - našalio se španjolski stručnjak, aludiravši na to da je hrvatski stoper djelovao poput istinskog napadača.

Otkrio je i da se Gvardiol istaknuo jednim potezom i prije susreta, točnije nakon slavlja protiv Wolverhamptona prije tjedan dana.

- Nakon te pobjede svim igračima dao sam tri dana odmora. Gvardiol se jedini pojavio u trening centru radi oporavka. Potpisali smo nevjerojatnog igrača, koji će nam biti snaga još mnogo godina - zaključio je Pep Guardiola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 11:31