StoryEditorOCM
Strani nogometoduševio svijet

Čudesni Edin Terzić ‘rastura‘ s Borussijom, ljubi bivšu nogometašicu, zbog Slavena Bilića imao je vezu na daljinu...

Piše Sport SD
2. svibnja 2024. - 07:32

Nije čovjek novo ime u svijetu nogometa, dapače. No, Edin Terzić ovih dana posebno oduševljava svijet. Izvedbe njegove Borussije Dortmund su za ‘polizat prste‘, a sada su u polufinalu Lige prvaka u prvoj utakmici savladali i PSG s 1:0.

Obitelj Terzić odselila se iz bivše Jugoslavije i prije nego što su se rodili sinovi Alen (1980.) i Edin (1982.). Otac potječe iz sela Doganovci kraj Donjeg Vakufa, a majka mu je Osječanka, dok je Edina rođen u gradu Mendenu u regiji Sauerland.

Kao igrač nastupao je za klubove u četvrtoj razini njemačkog nogometa i nije ostvario neku zapaženu karijeru. Trenerski je posao počeo kao pomoćnik Slavenu Biliću i kasnije nastavio raditi u omladinskom pogodnu Borussije da bi 2022. dobio priliku voditi prvu momčad.

S Korom Wölm u braku je od 2013. S njom ima dvije kćeri rođene 2015. i 2017. Par se upoznao na Sveučilištu Ruhr u Bochumu, gdje je Terzić studirao sportske znanosti.

- Bili su studijska grupa tijekom studija i bili su sretni i često kod kuće s nama - otkrio je jednom svekar Klaus Wölm za “wa.de”.

Par nije povezivalo samo zajedničko studiranje, već i nogomet: Kora Wölm je poput svog supruga bila aktivna nogometašica. Igrala je za drugoligaški klub VfL Bochum. Karijeru je završila 2012.

Nakon vjenčanja prije deset godina, Wölm i Terzić bili su u vezi na daljinu do 2015. Terzić je u to vrijeme bio pomoćni trener Slavenu Biliću u Bešiktašu. Zatim je preuzeo istu poziciju u West Ham Unitedu – i preselio se u London sa suprugom i prvim djetetom. U selidbi su pomogli Terzićevi:

- Natrpali smo kombi do vrha i odvezli se s njezinim stvarima. Mala je tada imala samo šest tjedana.

Terzić je pod ugovorom s Borussijom od 2018. godine. Znao je ranije stajati na tribinama i od tamo bodriti svoj klub.

- Dolazim iz ovog kraja, rođen sam 30 kilometara odavde. Prvi put sam na stadion otišao s devet godina. Nakon toga se vidjelo za koga mi srce kuca. Nisam se ni usudio sanjati da ću se "naći u takvoj poziciji - rekao je na konferenciji za novinare 2021.

Svekar Klaus Wölm ponosan je na Terzića:

- Ne zato što je sada glavni trener u Borussiji Dortmund. On je jednostavno super društven i koristan i stvarno sjajna osoba.

Terzić važi za vrlo prizemljenog. Mnogi obožavatelji slavili su ga nakon što je njegov video postao viralan na društvenim mrežama 2021. U njemu možete vidjeti kako zvijezde BVB-a jedna za drugom dolaze na trening u svojim luksuznim automobilima. Nakon Marca Reusa, Erlinga Haalanda i Co. u njihovim skupim automobilima, konačno slijedi njihov trener - doduše na biciklu.

Zanimljivo je i da njegov brat Alen radi kao skaut za Borussiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 00:37