StoryEditorOCM
KošarkaFAVBET PREMIJER LIGA

Zadrani slavili u Zagrebu, Dinamu udijelili petnaest koševa viška

Piše Ivica GJERGJA
5. travnja 2024. - 22:30

U najavi susret trener Zadra, Danijel Jusup kazao je kako ih je Dinamo u prethodna dva sučeljavanja namučio no da je neke igrače odmorio i da će biti energetski na razini, na kraju pogodio je. No na samom otvaranju u prvoj minuti morao je zvati minut odmora jer je Zadar gubio 7:0, gdje su se istakli Majić i Novačić kod domaćina.

Nakon toga Žganec „udjeljuje“ dvije vezane trice i smanjuje na samo koš razlike no ukazuje se Brzoja koji varkom zabija za 11:9. Isti i dalje nastavlja sa tricom, a Novačić i Majić također dižu rezultat na 19:11. Ne ostaje dužan ni Božić i Devis prave festival trica. Igra se lijepo brzo, na jednoj i drugoj strani te efikasno, a kad je tako Žganec je tu i trica pada za 21:28, Zadar tada ima šest trica iz deset pokušaja u prvoj četvrtini.

Dinamo je vodi tri minuta prije kraja četvrtine, no Zadar je rafalnom paljbom ostvario 14:0, da bi riješio četvrtinu u svoju korist. U nastavku ukazuje se kod Dinama, Ivan Novačić koji potpomognut Mikšićem i Vučićem od gostujućih +12 dolazi na tri razlike gosta. Dakako minut odmora traži Jusup, agilniji su gosti i Božić uzvraća tricom te smiruje svoje,

i osigurava komotnu situaciju, ali za kratko, domaćini su na koš razlike 41:42 minuta je 18. U tom periodu Božić dobiva četvrtu osobnu, a Vučić poravnava (44:44), da bi Brzoja sa dvije trice kao i Klarica i Drežnjak prije kraja druge četvrtine „prikazali“ rezultat 50:54.

Zaključno, do odmora sjajna predstava kako rezultatski i u igri oba takmaca do tada ubacuju devet trica. Žganec otvara svojim koševima, no velika nesreća u 24. minuti za Zadar kada ostaje bez najboljeg igrača Luke Božića koji je nakupio pet prekršaja i morao van igre. Diže se u Zadru kapetan Marko Ramljak, koji vodi igru te drži dostatnu rezultatsku razinu od 10 koševa (54:64). Mikšić, Vučić ne daju veliko rezultatsko odvajanje gosta te smanjuju na šest razlike.

Dobro je u igri Mazalin kod Zadra zamijenio Božića, a Klarica miran u i smiraj trećeg dijela susreta tricom odvodi svoje na 11 razlike, da bi u nastavku Klaica, Žganec i Lakić digli na visokih 15 razlike (63:78). Nije gotovo kad misliš, da je, kod Dinama se ukazuj Majić sa dvije vezane trice, dobro „zakuhao“ i smanjuje na samo sedam razlike, šest minuta do kraja, ali je tu skok i trica mladog Klarice, koga poništava novom tricom Novačić, a njega Žganec kojemu je ovo peta.

Najbolji kod Dinama bio je Ivan Novačić sa 25, a kod Zadra Karlo Žganec sa 20 postignutih zgoditaka. Zadrani su osigurali broj jedan uoči doigravanja.

DINAMO – ZADAR 81:96 (21:28, 29:26, 13:20, 18:22)

ZAGREB – Mala dvorana Doma sportova.

Suci: Josip Jurčević, Frane Mejda, Dino Vukušić.

DUBRAVA: Rukavina, Nakić-Vojvodić, Majić 14, Pavlic, Novačić 25, Brzoja 12, Vrgoč 2, Vučić 15, Kraljević 2, Mikšić 11, Dugandžić. Trener: Josip Sesar.

ZADAR: Žganec 20, Lakić 11, Drežnjak 5, Božić 14, Ramljak 13, Davis 8, Klarica 15, Vujačić, Mazalin 10, Mekić, Jambrović, Grbić. Trener: Danijel Jusup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 12:48