StoryEditorOCM
Hajdukneuspješna sezona

‘Nešto se dogodilo u svlačionici i klubu, neki igrači ne zaslužuju igrati u Hajduku‘

Piše Sport SD
13. svibnja 2024. - 08:13

U posljednjoj utakmici 34. kola SuperSport HNL-a Istra 1961 i Hajduk odigrali su neriješeno (1:1). Istra je bolje otvorila utakmicu, stvarali su velike probleme Hajdukovoj obrani, poveli su već u 4. minuti, strijelac je bio Lawal. Hajduk je poravnao u samoj završnici prvog poluvremena prekrasnim volejom Ivana Perišića.

U HRT-ovoj emisiji ‘Stadion‘ Vedran Ješe prokomentirao je utakmicu u Puli, pohvalio je Perišića.

- Svaka mu čast, majstor je veliki i drago mi je što igra u HNL-u, nadam se da će ostati sljedeće sezone, da možemo uživati u njegovim majstorijama. Ovo mu se pokazao kao pun pogodak, teško da bi vani dobio ovoliko utakmica da se vraća u formu, a to je dobio u Hajduku. Vjerujem da će nam biti od pomoći na Europskom prvenstvu. Hajduk izgleda bolje kad ima Perišića i Brekala u prvih 11, no Istra je bila bolja u prvom dijelu. Diallo je pogriješio kod dvije situacije, poslije je Hajduk došao k sebi, zabio je Perišić te je najrealniji ishod 1:1.

image

Vedran Ješe

Jure Mišković/Cropix

Osvrnuo se zatim Ješe na Istru i trenera Paola Tramezzanija.

- Tramezzani je dobro posložio obranu, u napadu je zanimljiv i opasan trojac. Imali su tri pobjede prije Hajduka. S obzirom na sastav i kadar, Istra je pogodila s trenerom.

Prokomentirao je Ješe i Hajdukovu sezonu.

- Možemo reći da je neuspješna sezona, Hajduk je bio jesenski prvak, Dinamo je bio u krizi, Rijeci se tad nije davalo na važnosti. Nešto se dogodilo u svlačionici i klubu, nije normalno da se ovoliko izgubi utakmica i padne. Ekipa, ako ima karakter, može prebroditi par poraza, a oni su upali u lošu seriju. Pogotovo je Hajduk puno izgubio bodove na Poljudu. Jako neuspješna sezona, s obzirom na kadar, imali su tri reprezentativca Hrvatske, to je velika dobit za klub, a nadam se da će ostati. Definitivno trebaju promijeniti neke igrače koji ne zaslužuju igrati u ovom klubu. Trebaju se okrenuti možda i omladinskoj školi i na silu dati šansu. Sigur i Pukštas su napravili iskorak, izjavio je Ješe i nastavio.

image
Goran Šebelić/Cropix

- Ne bi se trebalo događati toliko ozljeda tijekom sezone, nemoguće da se toliko igrača ozlijedi slučajno. Melnjak se ozlijedio, došao je Diallo, nećemo ga kritizirati nije jedini krivac, no možda je Melnjak samo puno bolji nego on na toj poziciji. Žaper je bio standardan, da ne pričamo o Livaji... Bez njih, Hajduk nema prave zamjene. Ne znam koji je stranac zadovoljio u Hajduku, iskreno. Da me netko oduševio, da je igrao u kontinuitetu, ako se dovodi stranac mora biti bolji od domaćih i donijeti kvalitetu, zaključio je Vedran Ješe.

Video pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 06:46