StoryEditorOCM
SplitEPILOG SUKOBA

Policija prijavila oca i majku splitskog osnovca koji su upali na nastavu. Ravnateljica: ‘U šoku sam!‘ Neki ih brane...

Piše Božidar Lončar
15. svibnja 2024. - 11:51

Službenici Prve policijske Split dovršili su kriminalističko istraživanje u odnosu na događaj koji se dogodio jučer u Osnovnoj školi ”Dobri”. Da podsjetimo, policija je jučer, 14. svibnja, u jutarnjim satima zaprimila dojavu kako je došlo do neprimjerena ponašanja roditelja prema ravnateljici te je osoba u prijepodnevnim satima bila u prostorijama policije i nad njom se provodilo kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz domene javnog reda i mira.

image

Događaj se navodno zbio na školskom satu u spomenutoj školi...

Jakov Prkić/Cropix

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su nam danas odgovorili kako protiv dvije osobe slijedi podnošenje prijava: protiv 47-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje i prekršaja po članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na štetu zaposlenih u obrazovnoj instituciji.

Za kazneno djelo prijetnje previđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, a za spomenuti prekršaj novčana kazna u iznosu od 700 do 4000 eura ili 30 dana zatvora.

image
Jakov Prkić/Cropix

Za isti događaj dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira po istom članku.

Kako je danas za Slobodnu Dalmaciju kazala Mirjana Dodig, ravnateljica osmoljetke u centru Splita, riječ je o roditeljima istog učenika viših razreda:

- Na kraju su podnesene dvije kaznene prijave od mene kao ravnateljice i od pedagoginje. Škola se danas odvija normalno, sve je u redu. Pretpostavljam da je učenik danas u školi. Roditelji su zajedno ušli na sat. Dalje ne smijem ništa komentirati.

Bilo je neslaganja u prošlosti koji su riješeni konverzacijom, nije bilo incidentnih situacija osim tog jednog događaja koji se primjereno riješio. Nisam baš dobro, psihički me ovo malo... Ali, u školi sam. Doživjela sam šok, svi smo potreseni - odgovorila je Dodig.

image
Duje Klarić/Cropix

Jučer nam je ravnateljica kazala kako je razlog za ovu reakciju vjerojatno nezadovoljstvo ocjenama, zbog čega je roditelj, prema njezinim riječima, upao na školski sat i kazao kako spomenutim djelatnicama (ravnateljici, pedagoginji i razrednici) zabranjuje rad s djecom.

Nakon objave članka, kontaktirao nas je jedan od roditelja sa skrivenog broja radi zaštite privatnosti, ali i straha zbog vlastite djece koja idu u spomenutu školu:

- Nas nekoliko roditelja (četiri-pet) se našlo kako bismo vidjeli u čemu je problem. Mi smo stali iza njih. Dijete im je pozivano u pedagoga bez razloga, a razrednici je učenica putem WhatsAppa slala poruke u kojima su ispričane različite priče o njemu, što smatramo neistinom. Opet se krivnja svaljuje na roditelje i djecu. Da, mi smo u većini slučajeva u krivu, ali dio je i njihov. Nije ovo prvi incident, neki su roditelji stalno u školi. Iz tog sedmog razreda, ako se ne varam, otišlo je više učenika - kratko je kazao roditelj.

image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 03:52