StoryEditorOCM
ŠibenikNastavak problema

Novi krak afere s ilegalnim kampom na Murteru: Gdje su završile montažne kuće s obale?

Piše Šibenik.hr
15. svibnja 2024. - 08:41

Uskok je u studenom prošle godine otvorio istragu protiv nekoliko ljudi koji su imali ilegalni kamp na otoku Murteru. Uslijedila je akcija Državnog inspektorata koji je naložio uklanjanje ilegalne gradnje. Dio montažnih kuća završio je u skladištu u Dubravi kod Tisna. Tamo ih je prevezao vlasnik ilegalnog kampa, USKOK-ov osumnjičenik. Stvarni vlasnici montažnih kuća, šest stranaca sada ne mogu do svoje imovine bez da plate dodatne naknade Filipiju - za usluge koje nikad nisu ni tražili, piše N1.

Mario Relja stigao je iz Austrije po svoju montažnu kuću koja je uklonjena iz ilegalnog kampa na Murteru. Do nje do danas nije mogao. Vlasnik ilegalnog kampa držao ju je pod katancem i nudio razna opravdanja da ju ne preda Relji.

- Mi smo doznali u prvom mjesecu ove godine od vlasnika zemljišta da je hitna situacija, da ima rješenje od Državnog inspektorata, da zemljište nije legalno napravljeno i da se treba uklanjati - ispričao je Mario Relja, vlasnik kućice.,

Tek su tri mjeseca kasnije saznali gdje je vlasnik kampa uopće odvezao njihovu imovinu. U skladište svog prijatelja u Dubravu kod Tisnog. A onda je uslijedila borba.

Od šest vlasnika iz Austrije, Njemačke i Češke traži se isplata troškova za usluge koje nisu ni tražili – prijevoz kućica i skladištenje. Nikakve ugovore za to nema.

Inspektorat za N1 potvrđuje da nije izdana nikakva dozvola za skladištenje konstrukcija.

"Njihovo daljnje preuzimanje od strane vlasnika, skladištenje istih kao i međusobni odnosi između investitora i vlasnika nisu u nadležnosti rješavanja Državnog inspektorata", poručuje Državni inspektorat.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

 

28. svibanj 2024 10:21