StoryEditorOCM
LifestyleNervoza raste

Veliko finale Eurosonga se zahuktava. Baby Lasagni možete i vi dati svoj glas: evo kako

Piše Šibenski.hr
11. svibnja 2024. - 22:28

Veliko finale Eurosonga je polčelo, a ovo je podsjetnik za glasovanje. Za svoje favorite u finalu mogu glasati gledatelji diljem svijeta, kao i oni u zemljama sudionicama iz obje polufinalne večeri, piše HRT.

Gledatelji koji gledaju u zemljama sudionicama Eurosonga mogu glasovati telefonom ili SMS-om. Također, može se glasovati putem službene aplikacije Eurovision Song Contesta (ESC) ili putem internetske stranice www.esc.vote.

-U finalu glasa i stručni žiri svake zemlje sudionice čije će glasove na kraju večeri pročitati voditelji iz spomenutih zemalja, dok će voditelji Eurosonga pročitati glasove publike. Zemlja s najvećim brojem osvojenih glasova je pobjednik. Podsjetnik, ne možete glasati za vlastitog predstavnika. Ako tijekom održavanja Eurosonga niste u Hrvatskoj, evo kako možete glasovati za Baby Lasagnu u velikom finalu - izvjestili su iz HRT-a.

Ove godine došlo je i do promjena u glasanju za veliko finale.

-Za zemlje sudionice glasanje u velikom finalu bit će otvoreno netom prije početka prve pjesme i trajat će otprilike od 25 do 40 minuta nakon što je posljednja pjesma predstavljena. "Rest of The World" ili države koje ne sudjeluju, imaju mogućnost glasati oko 24 sata za svoje omiljene pjesme, dva puta. Za njih će se glasanje otvoriti u ponoć na dan finalne večeri i trajat će do početka emisije uživo. Zatim se ponovno otvara u velikom finalu prije izvođenja prve pjesme i trajat će otprilike od 25 do 40 minuta nakon što je posljednja pjesma predstavljena - ojasnili su u HRT-u.

 

 
09. lipanj 2024 10:40