Tjestenina s tunom brzo je i jednostavno jelo kojem svi s vremena na vrijeme pribjegnemo, kad smo gladni i nemamo baš previše vremena za pripremu hrane. No, kad se dobro pripremi, lako gubi auru jela za kojim posežemo u slučaju potrebe.
Vrlo dobru tjesteninu s tunom možete napraviti uz dodatak kremastog sira ili ricotte i nemojte nam sad komentirati da se riba i sir ne slažu jer postoje iznimke, a ovo je jedna od njih. Uostalom, sira ne trebate koristiti puno, dovoljne su 2-3 žlice pomiješane s vodom u kremasti umak.
Priprema ovog jela vrlo je jednostavna, a tajna njegovog uspjeha je u detaljima.
Samo pomiješajte ocijeđenu tunu s ricottom i izradite ih zajedno, dodajući malo ulja iz konzerve i obilato posipajući svježim peršinom. Kako biste pojačali okus, dodajte mladi luk, a dobro će vam doći i svježi bosiljak.
Ovo jelo možete jesti toplo ili hladno, za ručak ili večeru, a zgodno je za ponijeti na izlet ili za marendu.
Tjestenina s tunom i ricottom
Sastojci
400 g tjestenine
250 g ricotte
160 g tune iz konzerve
nekoliko cherry rajčica
1 luk
1 mladi luk
svježi bosiljak ili peršin
maslinovo ulje
ribani parmezan
sol
Priprema:
Skuhajte tjesteninu.
Za to vrijeme luk nasjeckajte i zažutite na 2 žlice ulja pa dodajte tunjevinu iz konzerve. Zatim dodajte cherry rajčice prerezane na pola.
Ubacite ricottu u zdjelu, dodajte joj 2 žlice vode pa dobro promiješajte da postane kremasto. Dodajte tunu s lukom i cherry rajčicama pa sve sjedinite.
Dodajte ocijeđenu tjesteninu, parmezan i bosiljak ili peršin, promiješajte i poslužite.