stdClass Object ( [id] => 1378315 [title] => Kuću zapaljenu u ratu obitelj Režić obnovila uz pomoć EU fondova. Danas im agenti ‘dovlače’ goste iz cijelog svijeta [alias] => kucu-zapaljenu-u-ratu-obitelj-rezic-obnovila-uz-pomoc-eu-fondova-danas-im-agenti-dovlace-goste-iz-cijelog-svijeta [catid] => 378 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Da bi čovjek osjetio mirise i okuse pravih domaćinstava zavučenih u naša krška sela, gdje umjesto plača nejači spokoj mjestašca remeti tek zalutali automobil ili zov ptica, najbolje je poći u Maovice. Jer one su, Gornje Maovice, stvorene za aktivan odmor, za “punjenje baterija” u agroturističkom raju OPG-a Doci, u vlasništvu obitelji Režić.

Priča sa sjevernih obronaka Svilaje po svojim mjerilima i vrijednostima na prvu možda i ne odskače od klasične turističke ponude Dalmatinske zagore, čiji razvoj, kad je spomenuta gospodarska grana u pitanju, zadnjih godina ne zaostaje za razvikanijim europskim regijama, no ipak se izdvaja po nekim posebnostima. Razvijati turizam u selu koje je naslonjeno na grad Vrliku, nije bila početna ideja obitelji Režić, međutim, vrijeme je napravilo svoje.

---

image

Čari vrličke konobe osjete se člm uđete na imanje obitelji Režić

Vojko Bašić/Cropix
---

Truplu stare, u ratu zapaljene kuće, marljivi Režići udahnuli su život i dali novi značaj. Više iz inata, iz netom obnovljenog obiteljskog zdanja i pomoćnih objekata koji ga okružuju, danas na stolove kafića, restorana i hotela diljem Hrvatske, stižu voćni likeri iz Maovica i destilerije “Išo”. Proizvodi se baziraju na rakiji, pa su prirodan lijek i tajno oružje protiv mnogih bolesti.

Iz pepela do prestižnih turističkih i inih nagrada te priznanja za proizvode dobivene destilacijom fermentiranog voća, to je priča poduzetničke obitelji Režić, koju ćete prepoznati na prvi pogled. Sav taj krajolik daje vam osjećaj da ste zašli u kakvu Andersenovu bajku.

Likeri

Ona se, po kazivanju našeg domaćina, danas tridesetsedmogodišnjeg magistra agronomije, počinje razvijati 2008. godine kad zajedno s ocem Jozom, vojnim umirovljenikom, kreće u poslovnu priču proizvodnje alkoholnih pića. Danas iz njihove “pecare” izlazi sedamnaest vrsta likera. Od onih raritetnijih od šumskih jagoda, borovnica, divlje naranče i ruže, do tradicionalnih: travarice, medovače, orahovice, rogačuše i višnjevače. Većinu potrebnih agruma otkupljuju u Visu i Komiži, dok im grožđe i jabuke stiže iz Vrgoračke i Imotske krajine, ali i ravne Slavonije.

---

image

Portrer bana Josipa Jelačića

Vojko Bašić/Cropix
---

– Sve je počelo odmah nakon rata, kad je otac Jozo odlučio obnoviti obiteljsku kuću iz koje sam zajedno s roditeljima pobjegao kao petogodišnjak. Već koju godinu kasnije sve je izgledalo mnogo bolje. U međuvremenu, otac se dao u prijevoznike pa je sa svojim kamionima obišao cijelu Europu, najviše Italiju, otkuda smo se zajedno vraćali s raznim rekvizitima pronađenim na otpadu: alatkama i starim, odbačenim oruđem. Oni zajedno s predmetima iz domaće zbirke danas čine zanimljivu izložbenu retrospektivu postavljenu pod vedrim nebom, na našem pet tisuća četvornih metara prostranom imanju – veli nam Joško Režić, vlasnik agroturističkog čuda “Išo”.

---

image

Joško Režić, magistar agronomije

Vojko Bašić/Cropix
---

Stare kamenice za ulje, plugovi, slike svetaca, singerice, motike, ručno isklesani stolovi od dinarskog kamena, drveni točkovi karijola i ferali od preko sto i pedeset godina, pa dizelski motori, pumpe za vodu ili maleni muzej Domovinskog rata u kojem se mogu vidjeti prve škverske mine i granate, zolje i rakete..., sve to pripovijeda priču o povijesti i kraju koji je devedesetih zadesila velika nevolja.

Shvatili ste: sve ono što su drugi odbacili, Režići su brižljivo prikupljali. To bogatstvo zaboravljenog vremena nije promaklo ni odgovorima u turističkim agencijama. Zato od 2015. godine “bukiraju” Režićevu kuću za odmor, izgrađenu putem EU fondova, i “dovlače” u Vrliku goste iz cijelog svijeta.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Trosobni apartmanski prostor, bazen na otvorenom, profesionalni balotaški zjog, predivni dio park-šume s uređenim dječjim igralištem, fitness sadržaji, tek su dio ponude za probirljivu inozemnu klijentelu, koja stiže u Maovice da bi uživala u miru ovozemaljskom. Najviše je gostiju iz sjeverne i zapadne Europe i Amerike, koji se doma vraćaju puni nezaboravnih dojmova.

Ovaj hrabri i ambiciozni poduzetnik, smatra da su ljudi ti koji donose boljitak. Stoga je svoju ponudu podebljao i s dvije konobe kapaciteta šezdesetak sjedećih mjesta, izgrađene u autohtonom stilu, koje unatoč tradiciji koju možete osjetiti na svakom koraku, imaju i nešto od modernog štiha. Interijer je poseban po tome što ga resi izuzetan sklad prošlog i sadašnjeg: tako se tu može vidjeti velika slike bana Jelačića, ali i Titovo sedlo iz Bugojna gdje je pokojni predsjednik rado odlazio na jahanje.

Darovi za goste

A jahati se može i u Maovicama. Kod poduzetnih Režića.

– Prije nekoliko godina na obiteljsko su gospodarstvo stigli američki mustanzi i primorsko-dinarski tovari. Pokazalo se to isplativom investicijom. Gosti željni avanture rado jašu u koralu koji smo uredili na centralnom dijelu našega gospodarstva. Sve više nam dolaze i učenici na jednodnevne izlete iz cijele županije. Ono što nam je bio cilj, a to je da iz godine u godinu težimo nečemu novom, pokazalo se nasušnom potrebom i na koncu – punim pogotkom. Tako da osim što gosti tu odsjedaju, u našim se konobama degustiraju domaći proizvodi koje kasnije nose kući. Ukratko, pružamo im nešto što sigurno neće naći u bližoj okolici – veli naš sugovornik.

---

image


 

Vojko Bašić/Cropix
---

Ovdje gosti, ako to žele, mogu sudjelovati i u seoskim poslovima. S mehanizacijom i za nju potrebnim priključcima, obrađuju zemljište, Režićeve voćnjake, a za vrijeme kosidbe, odnosno priprave i baliranja sijena za zimske dane, domaćinu je svaka ruka dobrodošla.

– Upravo je to za nas najteži period. Tih vrelih dana ne stajemo s poslovima. Onako umorni, iscrpljeni i žedni, “kaljužamo” se u potocima u polju dok se u našim bazenima kupaju turisti. Koje li ironije – smije se Joško, odmahujući rukom i poentirajući da su sami izabrali takav život, i nije im žao.

---

image

Stara singerica

Vojko Bašić/Cropix
---

Uskoro prelaze na viši level. U planu im je izgradnja sušare. Pošto je Joško magistar inženjer agronomije, smjer ribarstvo i lovstvo, u novoj će sušari krenuti sa zanimljivim i u domaćim okvirima vrlo rijetkim poslom.

Biti će prvi poduzetnik koji će uz suhomesnate proizvode u Maovicama, na nekih sedamstotinjak metara nadmorske visine, sušiti ribu! Potrebne sirovine neće mu pofaliti. Uglavnom će stizati sa Visa na kojem je u nekim boljim vremenima odlično poslovalo deset tvornica za preradu ribe, od kojih ih je čak sedam bilo u Komiži, rodnome mjestu njegove majke Smiljane, gdje je proveo dobar dio svog života.

---

image

Bez bazena nema turizma

Vojko Bašić/Cropix
---

Sušenje ribe

Šezdesetih godina prošlog stoljeća otočne su tvornice pokrivale čak dvije trećine tržišta tadašnje države. Iako je ribe danas znatno manje, mladi gospodarstvenik iz Maovica uopće ne sumnja u provedbu svoje originalne poslovne ideje.

– Potražnja za takvom vrstom ribe je izuzetno velika. Osim što ćemo to isto ponuditi stranim gostima, glavnina će ići na tržište koje vapi za sušenom ribom. Mislim da ćemo biti prva prava sušionica i distribucijski centar sušene ribe u Hrvatskoj. Moja se baka u Komiži bavila tim poslom za vlastite potrebe. Tamo je u međuvremenu tradicija sušenja ribe gotovo pa potpuno iščezla, no nije zaboravljena. Prije nego što se za bakalar i znalo, riba se u Komiži sušila, dimila i solila.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Tada su se i oni bogatiji gostili bakalarom, a na siromaškim stolovima bili su sušeni ugori, moli i koji krak prosušene hobotnice. Danas želim promijeniti tu sliku i na osamdeset kilometara od mora udaljenoj Svilaji, sušiti morske delicije – optimističan je po pitanju novog poslovnog izazova.

Oni poduzetniji, prepoznat će njegovu ideju kao spoj turističke i gospodarske djelatnosti koju čine tri osnovna čimbenika: proizvodnja, potrošnja i razmjena robe, dok će se oni neupućeniji, čudom čuditi da će na Svilaji umjesto “plodova tora”, sušiti plodove mora. Ovo je jedinstvena agroturistička meka s ogromnim potencijalom i voljom da se u napušteno selu vrati život. Žao je Režićima što u Maovicama nema više kuća za odmor. Voljeli bi vidjeti ljude koji obnavljaju svoje napuštene kuće, pa u skladu s mogućnostima svatko na svoj način daje doprinos revitalizaciji sela. Potencijala je mnoge. Sam da ga se iskoristi.---

image
Vojko Bašić/Cropix
------
image
Vojko Bašić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Agroturistički raj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => Agroturistički raj 2 0 8116 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-05 12:49:34 [created_by] => 3206 [created_by_alias] => Mladen Nejašmić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-07 16:06:55 [modified_by] => 3206 [publish_up] => 2024-04-07 16:06:36 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 378 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [getCategoryIdFromPath] => 0 [getFeedByRelatedModules] => 0 [theme] => default [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije za iznajmljivače [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, turizam, iznajmljivanje, moj apartman [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Moj apartman [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Kuću zapaljenu u ratu obitelj Režić obnovila uz pomoć EU fondova. Danas im agenti ‘dovlače’ goste iz cijelog svijeta page_title=Kuću zapaljenu u ratu obitelj Režić obnovila uz pomoć EU fondova. Danas im agenti ‘dovlače’ goste iz cijelog svijeta [metakey] => opg režić, EU fondovi, turizam, Dalmatinska zagora [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713988.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26714014.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26714013.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26714012.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26714009.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26714004.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26714006.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713995.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713996.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713993.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713992.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713991.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713990.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713989.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713983.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713965.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713969.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713970.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713981.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713963.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713962.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713960.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713959.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26713958.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

OPG \u2018I\u0161o\u2018 Jo\u0161ka Re\u017ei\u0107a
\n\u00a0<\/p>","

Portrer bana Josipa Jela\u010di\u0107a<\/p>","

\u010cari vrli\u010dke konobe osjete se \u010dlm u\u0111ete na imanje obitelji Re\u017ei\u0107<\/p>","

Kamen dominira u interijeru OPG-a \u2018I\u0161o\u2019<\/p>","

Jo\u0161ko Re\u017ei\u0107, magistar agronomije<\/p>","

Gosti OPG-a obo\u017eavaju konje i magarce<\/p>","","

Jo\u0161ko Re\u017ei\u0107<\/p>","","

Goste se slu\u017ei likerima proizvedenim na OPG-u Re\u017ei\u0107<\/p>","


\n\u00a0<\/p>","

Stara singerica<\/p>","

Dje\u010dje igrali\u0161te<\/p>","

Bez bazena nema turizma<\/p>","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1133","hd_26713988_1920.jpg":"1920x1080","k_26713988_1280.jpg":"1280x1280","k_26713988_1024.jpg":"1024x1024","k_26713988_640.jpg":"640x640","k_26713988_480.jpg":"480x480","k_26713988_340.jpg":"340x340","k_26713988_220.jpg":"220x220","o_26713988_1280.jpg":"1280x755","o_26713988_1024.jpg":"1024x604","o_26713988_640.jpg":"640x377","o_26713988_480.jpg":"480x283","o_26713988_340.jpg":"340x200","o_26713988_220.jpg":"220x129","h_26713988_1280.jpg":"1280x854","h_26713988_1024.jpg":"1024x683","h_26713988_640.jpg":"640x427","h_26713988_480.jpg":"480x320","h_26713988_340.jpg":"340x227","h_26713988_220.jpg":"220x147","pp_26713988_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713988_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713988_640.jpg":"640x814","pp_26713988_480.jpg":"480x611","pp_26713988_340.jpg":"340x432","pp_26713988_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1290","hd_26714014_1920.jpg":"1920x1080","k_26714014_1280.jpg":"1280x1280","k_26714014_1024.jpg":"1024x1024","k_26714014_640.jpg":"640x640","k_26714014_480.jpg":"480x480","k_26714014_340.jpg":"340x340","k_26714014_220.jpg":"220x220","o_26714014_1280.jpg":"1280x860","o_26714014_1024.jpg":"1024x688","o_26714014_640.jpg":"640x430","o_26714014_480.jpg":"480x322","o_26714014_340.jpg":"340x228","o_26714014_220.jpg":"220x147","h_26714014_1280.jpg":"1280x854","h_26714014_1024.jpg":"1024x683","h_26714014_640.jpg":"640x427","h_26714014_480.jpg":"480x320","h_26714014_340.jpg":"340x227","h_26714014_220.jpg":"220x147","pp_26714014_1280.jpg":"1280x1628","pp_26714014_1024.jpg":"1024x1303","pp_26714014_640.jpg":"640x814","pp_26714014_480.jpg":"480x611","pp_26714014_340.jpg":"340x432","pp_26714014_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1160","hd_26714013_1920.jpg":"1920x1080","k_26714013_1280.jpg":"1280x1280","k_26714013_1024.jpg":"1024x1024","k_26714013_640.jpg":"640x640","k_26714013_480.jpg":"480x480","k_26714013_340.jpg":"340x340","k_26714013_220.jpg":"220x220","o_26714013_1280.jpg":"1280x773","o_26714013_1024.jpg":"1024x618","o_26714013_640.jpg":"640x386","o_26714013_480.jpg":"480x290","o_26714013_340.jpg":"340x205","o_26714013_220.jpg":"220x132","h_26714013_1280.jpg":"1280x854","h_26714013_1024.jpg":"1024x683","h_26714013_640.jpg":"640x427","h_26714013_480.jpg":"480x320","h_26714013_340.jpg":"340x227","h_26714013_220.jpg":"220x147","pp_26714013_1280.jpg":"1280x1628","pp_26714013_1024.jpg":"1024x1303","pp_26714013_640.jpg":"640x814","pp_26714013_480.jpg":"480x611","pp_26714013_340.jpg":"340x432","pp_26714013_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26714012_1920.jpg":"1920x1080","k_26714012_1280.jpg":"1280x1280","k_26714012_1024.jpg":"1024x1024","k_26714012_640.jpg":"640x640","k_26714012_480.jpg":"480x480","k_26714012_340.jpg":"340x340","k_26714012_220.jpg":"220x220","o_26714012_1280.jpg":"1280x853","o_26714012_1024.jpg":"1024x682","o_26714012_640.jpg":"640x426","o_26714012_480.jpg":"480x320","o_26714012_340.jpg":"340x226","o_26714012_220.jpg":"220x146","h_26714012_1280.jpg":"1280x854","h_26714012_1024.jpg":"1024x683","h_26714012_640.jpg":"640x427","h_26714012_480.jpg":"480x320","h_26714012_340.jpg":"340x227","h_26714012_220.jpg":"220x147","pp_26714012_1280.jpg":"1280x1628","pp_26714012_1024.jpg":"1024x1303","pp_26714012_640.jpg":"640x814","pp_26714012_480.jpg":"480x611","pp_26714012_340.jpg":"340x432","pp_26714012_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1496","hd_26714009_1920.jpg":"1920x1080","k_26714009_1280.jpg":"1280x1280","k_26714009_1024.jpg":"1024x1024","k_26714009_640.jpg":"640x640","k_26714009_480.jpg":"480x480","k_26714009_340.jpg":"340x340","k_26714009_220.jpg":"220x220","o_26714009_1280.jpg":"1280x997","o_26714009_1024.jpg":"1024x797","o_26714009_640.jpg":"640x498","o_26714009_480.jpg":"480x374","o_26714009_340.jpg":"340x264","o_26714009_220.jpg":"220x171","h_26714009_1280.jpg":"1280x854","h_26714009_1024.jpg":"1024x683","h_26714009_640.jpg":"640x427","h_26714009_480.jpg":"480x320","h_26714009_340.jpg":"340x227","h_26714009_220.jpg":"220x147","pp_26714009_1280.jpg":"1280x1628","pp_26714009_1024.jpg":"1024x1303","pp_26714009_640.jpg":"640x814","pp_26714009_480.jpg":"480x611","pp_26714009_340.jpg":"340x432","pp_26714009_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1191","hd_26714004_1920.jpg":"1920x1080","k_26714004_1280.jpg":"1280x1280","k_26714004_1024.jpg":"1024x1024","k_26714004_640.jpg":"640x640","k_26714004_480.jpg":"480x480","k_26714004_340.jpg":"340x340","k_26714004_220.jpg":"220x220","o_26714004_1280.jpg":"1280x794","o_26714004_1024.jpg":"1024x635","o_26714004_640.jpg":"640x397","o_26714004_480.jpg":"480x297","o_26714004_340.jpg":"340x210","o_26714004_220.jpg":"220x136","h_26714004_1280.jpg":"1280x854","h_26714004_1024.jpg":"1024x683","h_26714004_640.jpg":"640x427","h_26714004_480.jpg":"480x320","h_26714004_340.jpg":"340x227","h_26714004_220.jpg":"220x147","pp_26714004_1280.jpg":"1280x1628","pp_26714004_1024.jpg":"1024x1303","pp_26714004_640.jpg":"640x814","pp_26714004_480.jpg":"480x611","pp_26714004_340.jpg":"340x432","pp_26714004_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1364","hd_26714006_1920.jpg":"1920x1080","k_26714006_1280.jpg":"1280x1280","k_26714006_1024.jpg":"1024x1024","k_26714006_640.jpg":"640x640","k_26714006_480.jpg":"480x480","k_26714006_340.jpg":"340x340","k_26714006_220.jpg":"220x220","o_26714006_1280.jpg":"1280x909","o_26714006_1024.jpg":"1024x727","o_26714006_640.jpg":"640x454","o_26714006_480.jpg":"480x341","o_26714006_340.jpg":"340x241","o_26714006_220.jpg":"220x156","h_26714006_1280.jpg":"1280x854","h_26714006_1024.jpg":"1024x683","h_26714006_640.jpg":"640x427","h_26714006_480.jpg":"480x320","h_26714006_340.jpg":"340x227","h_26714006_220.jpg":"220x147","pp_26714006_1280.jpg":"1280x1628","pp_26714006_1024.jpg":"1024x1303","pp_26714006_640.jpg":"640x814","pp_26714006_480.jpg":"480x611","pp_26714006_340.jpg":"340x432","pp_26714006_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1381","hd_26713995_1920.jpg":"1920x1080","k_26713995_1280.jpg":"1280x1280","k_26713995_1024.jpg":"1024x1024","k_26713995_640.jpg":"640x640","k_26713995_480.jpg":"480x480","k_26713995_340.jpg":"340x340","k_26713995_220.jpg":"220x220","o_26713995_1280.jpg":"1280x920","o_26713995_1024.jpg":"1024x736","o_26713995_640.jpg":"640x460","o_26713995_480.jpg":"480x345","o_26713995_340.jpg":"340x244","o_26713995_220.jpg":"220x158","h_26713995_1280.jpg":"1280x854","h_26713995_1024.jpg":"1024x683","h_26713995_640.jpg":"640x427","h_26713995_480.jpg":"480x320","h_26713995_340.jpg":"340x227","h_26713995_220.jpg":"220x147","pp_26713995_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713995_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713995_640.jpg":"640x814","pp_26713995_480.jpg":"480x611","pp_26713995_340.jpg":"340x432","pp_26713995_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1536","hd_26713996_1920.jpg":"1920x1080","k_26713996_1280.jpg":"1280x1280","k_26713996_1024.jpg":"1024x1024","k_26713996_640.jpg":"640x640","k_26713996_480.jpg":"480x480","k_26713996_340.jpg":"340x340","k_26713996_220.jpg":"220x220","o_26713996_1280.jpg":"1280x1024","o_26713996_1024.jpg":"1024x819","o_26713996_640.jpg":"640x512","o_26713996_480.jpg":"480x384","o_26713996_340.jpg":"340x272","o_26713996_220.jpg":"220x176","h_26713996_1280.jpg":"1280x854","h_26713996_1024.jpg":"1024x683","h_26713996_640.jpg":"640x427","h_26713996_480.jpg":"480x320","h_26713996_340.jpg":"340x227","h_26713996_220.jpg":"220x147","pp_26713996_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713996_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713996_640.jpg":"640x814","pp_26713996_480.jpg":"480x611","pp_26713996_340.jpg":"340x432","pp_26713996_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1205","hd_26713993_1920.jpg":"1920x1080","k_26713993_1280.jpg":"1280x1280","k_26713993_1024.jpg":"1024x1024","k_26713993_640.jpg":"640x640","k_26713993_480.jpg":"480x480","k_26713993_340.jpg":"340x340","k_26713993_220.jpg":"220x220","o_26713993_1280.jpg":"1280x803","o_26713993_1024.jpg":"1024x642","o_26713993_640.jpg":"640x401","o_26713993_480.jpg":"480x301","o_26713993_340.jpg":"340x213","o_26713993_220.jpg":"220x138","h_26713993_1280.jpg":"1280x854","h_26713993_1024.jpg":"1024x683","h_26713993_640.jpg":"640x427","h_26713993_480.jpg":"480x320","h_26713993_340.jpg":"340x227","h_26713993_220.jpg":"220x147","pp_26713993_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713993_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713993_640.jpg":"640x814","pp_26713993_480.jpg":"480x611","pp_26713993_340.jpg":"340x432","pp_26713993_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2881","hd_26713992_1920.jpg":"1920x1080","k_26713992_1280.jpg":"1280x1280","k_26713992_1024.jpg":"1024x1024","k_26713992_640.jpg":"640x640","k_26713992_480.jpg":"480x480","k_26713992_340.jpg":"340x340","k_26713992_220.jpg":"220x220","o_26713992_1280.jpg":"1280x1920","o_26713992_1024.jpg":"1024x1536","o_26713992_640.jpg":"640x960","o_26713992_480.jpg":"480x720","o_26713992_340.jpg":"340x510","o_26713992_220.jpg":"220x330","h_26713992_1280.jpg":"1280x854","h_26713992_1024.jpg":"1024x683","h_26713992_640.jpg":"640x427","h_26713992_480.jpg":"480x320","h_26713992_340.jpg":"340x227","h_26713992_220.jpg":"220x147","pp_26713992_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713992_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713992_640.jpg":"640x814","pp_26713992_480.jpg":"480x611","pp_26713992_340.jpg":"340x432","pp_26713992_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1194","hd_26713991_1920.jpg":"1920x1080","k_26713991_1280.jpg":"1280x1280","k_26713991_1024.jpg":"1024x1024","k_26713991_640.jpg":"640x640","k_26713991_480.jpg":"480x480","k_26713991_340.jpg":"340x340","k_26713991_220.jpg":"220x220","o_26713991_1280.jpg":"1280x796","o_26713991_1024.jpg":"1024x636","o_26713991_640.jpg":"640x398","o_26713991_480.jpg":"480x298","o_26713991_340.jpg":"340x211","o_26713991_220.jpg":"220x136","h_26713991_1280.jpg":"1280x854","h_26713991_1024.jpg":"1024x683","h_26713991_640.jpg":"640x427","h_26713991_480.jpg":"480x320","h_26713991_340.jpg":"340x227","h_26713991_220.jpg":"220x147","pp_26713991_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713991_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713991_640.jpg":"640x814","pp_26713991_480.jpg":"480x611","pp_26713991_340.jpg":"340x432","pp_26713991_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1194","hd_26713990_1920.jpg":"1920x1080","k_26713990_1280.jpg":"1280x1280","k_26713990_1024.jpg":"1024x1024","k_26713990_640.jpg":"640x640","k_26713990_480.jpg":"480x480","k_26713990_340.jpg":"340x340","k_26713990_220.jpg":"220x220","o_26713990_1280.jpg":"1280x796","o_26713990_1024.jpg":"1024x636","o_26713990_640.jpg":"640x398","o_26713990_480.jpg":"480x298","o_26713990_340.jpg":"340x211","o_26713990_220.jpg":"220x136","h_26713990_1280.jpg":"1280x854","h_26713990_1024.jpg":"1024x683","h_26713990_640.jpg":"640x427","h_26713990_480.jpg":"480x320","h_26713990_340.jpg":"340x227","h_26713990_220.jpg":"220x147","pp_26713990_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713990_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713990_640.jpg":"640x814","pp_26713990_480.jpg":"480x611","pp_26713990_340.jpg":"340x432","pp_26713990_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26713989_1920.jpg":"1920x1080","k_26713989_1280.jpg":"1280x1280","k_26713989_1024.jpg":"1024x1024","k_26713989_640.jpg":"640x640","k_26713989_480.jpg":"480x480","k_26713989_340.jpg":"340x340","k_26713989_220.jpg":"220x220","o_26713989_1280.jpg":"1280x853","o_26713989_1024.jpg":"1024x682","o_26713989_640.jpg":"640x426","o_26713989_480.jpg":"480x320","o_26713989_340.jpg":"340x226","o_26713989_220.jpg":"220x146","h_26713989_1280.jpg":"1280x854","h_26713989_1024.jpg":"1024x683","h_26713989_640.jpg":"640x427","h_26713989_480.jpg":"480x320","h_26713989_340.jpg":"340x227","h_26713989_220.jpg":"220x147","pp_26713989_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713989_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713989_640.jpg":"640x814","pp_26713989_480.jpg":"480x611","pp_26713989_340.jpg":"340x432","pp_26713989_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26713983_1920.jpg":"1920x1080","k_26713983_1280.jpg":"1280x1280","k_26713983_1024.jpg":"1024x1024","k_26713983_640.jpg":"640x640","k_26713983_480.jpg":"480x480","k_26713983_340.jpg":"340x340","k_26713983_220.jpg":"220x220","o_26713983_1280.jpg":"1280x853","o_26713983_1024.jpg":"1024x682","o_26713983_640.jpg":"640x426","o_26713983_480.jpg":"480x320","o_26713983_340.jpg":"340x226","o_26713983_220.jpg":"220x146","h_26713983_1280.jpg":"1280x854","h_26713983_1024.jpg":"1024x683","h_26713983_640.jpg":"640x427","h_26713983_480.jpg":"480x320","h_26713983_340.jpg":"340x227","h_26713983_220.jpg":"220x147","pp_26713983_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713983_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713983_640.jpg":"640x814","pp_26713983_480.jpg":"480x611","pp_26713983_340.jpg":"340x432","pp_26713983_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26713965_1920.jpg":"1920x1080","k_26713965_1280.jpg":"1280x1280","k_26713965_1024.jpg":"1024x1024","k_26713965_640.jpg":"640x640","k_26713965_480.jpg":"480x480","k_26713965_340.jpg":"340x340","k_26713965_220.jpg":"220x220","o_26713965_1280.jpg":"1280x853","o_26713965_1024.jpg":"1024x682","o_26713965_640.jpg":"640x426","o_26713965_480.jpg":"480x320","o_26713965_340.jpg":"340x226","o_26713965_220.jpg":"220x146","h_26713965_1280.jpg":"1280x854","h_26713965_1024.jpg":"1024x683","h_26713965_640.jpg":"640x427","h_26713965_480.jpg":"480x320","h_26713965_340.jpg":"340x227","h_26713965_220.jpg":"220x147","pp_26713965_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713965_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713965_640.jpg":"640x814","pp_26713965_480.jpg":"480x611","pp_26713965_340.jpg":"340x432","pp_26713965_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1345","hd_26713969_1920.jpg":"1920x1080","k_26713969_1280.jpg":"1280x1280","k_26713969_1024.jpg":"1024x1024","k_26713969_640.jpg":"640x640","k_26713969_480.jpg":"480x480","k_26713969_340.jpg":"340x340","k_26713969_220.jpg":"220x220","o_26713969_1280.jpg":"1280x896","o_26713969_1024.jpg":"1024x717","o_26713969_640.jpg":"640x448","o_26713969_480.jpg":"480x336","o_26713969_340.jpg":"340x238","o_26713969_220.jpg":"220x154","h_26713969_1280.jpg":"1280x854","h_26713969_1024.jpg":"1024x683","h_26713969_640.jpg":"640x427","h_26713969_480.jpg":"480x320","h_26713969_340.jpg":"340x227","h_26713969_220.jpg":"220x147","pp_26713969_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713969_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713969_640.jpg":"640x814","pp_26713969_480.jpg":"480x611","pp_26713969_340.jpg":"340x432","pp_26713969_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26713970_1920.jpg":"1920x1080","k_26713970_1280.jpg":"1280x1280","k_26713970_1024.jpg":"1024x1024","k_26713970_640.jpg":"640x640","k_26713970_480.jpg":"480x480","k_26713970_340.jpg":"340x340","k_26713970_220.jpg":"220x220","o_26713970_1280.jpg":"1280x853","o_26713970_1024.jpg":"1024x682","o_26713970_640.jpg":"640x426","o_26713970_480.jpg":"480x320","o_26713970_340.jpg":"340x226","o_26713970_220.jpg":"220x146","h_26713970_1280.jpg":"1280x854","h_26713970_1024.jpg":"1024x683","h_26713970_640.jpg":"640x427","h_26713970_480.jpg":"480x320","h_26713970_340.jpg":"340x227","h_26713970_220.jpg":"220x147","pp_26713970_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713970_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713970_640.jpg":"640x814","pp_26713970_480.jpg":"480x611","pp_26713970_340.jpg":"340x432","pp_26713970_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1224","hd_26713981_1920.jpg":"1920x1080","k_26713981_1280.jpg":"1280x1280","k_26713981_1024.jpg":"1024x1024","k_26713981_640.jpg":"640x640","k_26713981_480.jpg":"480x480","k_26713981_340.jpg":"340x340","k_26713981_220.jpg":"220x220","o_26713981_1280.jpg":"1280x816","o_26713981_1024.jpg":"1024x652","o_26713981_640.jpg":"640x408","o_26713981_480.jpg":"480x306","o_26713981_340.jpg":"340x216","o_26713981_220.jpg":"220x140","h_26713981_1280.jpg":"1280x854","h_26713981_1024.jpg":"1024x683","h_26713981_640.jpg":"640x427","h_26713981_480.jpg":"480x320","h_26713981_340.jpg":"340x227","h_26713981_220.jpg":"220x147","pp_26713981_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713981_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713981_640.jpg":"640x814","pp_26713981_480.jpg":"480x611","pp_26713981_340.jpg":"340x432","pp_26713981_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1167","hd_26713963_1920.jpg":"1920x1080","k_26713963_1280.jpg":"1280x1280","k_26713963_1024.jpg":"1024x1024","k_26713963_640.jpg":"640x640","k_26713963_480.jpg":"480x480","k_26713963_340.jpg":"340x340","k_26713963_220.jpg":"220x220","o_26713963_1280.jpg":"1280x778","o_26713963_1024.jpg":"1024x622","o_26713963_640.jpg":"640x389","o_26713963_480.jpg":"480x291","o_26713963_340.jpg":"340x206","o_26713963_220.jpg":"220x133","h_26713963_1280.jpg":"1280x854","h_26713963_1024.jpg":"1024x683","h_26713963_640.jpg":"640x427","h_26713963_480.jpg":"480x320","h_26713963_340.jpg":"340x227","h_26713963_220.jpg":"220x147","pp_26713963_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713963_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713963_640.jpg":"640x814","pp_26713963_480.jpg":"480x611","pp_26713963_340.jpg":"340x432","pp_26713963_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26713962_1920.jpg":"1920x1080","k_26713962_1280.jpg":"1280x1280","k_26713962_1024.jpg":"1024x1024","k_26713962_640.jpg":"640x640","k_26713962_480.jpg":"480x480","k_26713962_340.jpg":"340x340","k_26713962_220.jpg":"220x220","o_26713962_1280.jpg":"1280x853","o_26713962_1024.jpg":"1024x682","o_26713962_640.jpg":"640x426","o_26713962_480.jpg":"480x320","o_26713962_340.jpg":"340x226","o_26713962_220.jpg":"220x146","h_26713962_1280.jpg":"1280x854","h_26713962_1024.jpg":"1024x683","h_26713962_640.jpg":"640x427","h_26713962_480.jpg":"480x320","h_26713962_340.jpg":"340x227","h_26713962_220.jpg":"220x147","pp_26713962_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713962_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713962_640.jpg":"640x814","pp_26713962_480.jpg":"480x611","pp_26713962_340.jpg":"340x432","pp_26713962_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26713960_1920.jpg":"1920x1080","k_26713960_1280.jpg":"1280x1280","k_26713960_1024.jpg":"1024x1024","k_26713960_640.jpg":"640x640","k_26713960_480.jpg":"480x480","k_26713960_340.jpg":"340x340","k_26713960_220.jpg":"220x220","o_26713960_1280.jpg":"1280x853","o_26713960_1024.jpg":"1024x682","o_26713960_640.jpg":"640x426","o_26713960_480.jpg":"480x320","o_26713960_340.jpg":"340x226","o_26713960_220.jpg":"220x146","h_26713960_1280.jpg":"1280x854","h_26713960_1024.jpg":"1024x683","h_26713960_640.jpg":"640x427","h_26713960_480.jpg":"480x320","h_26713960_340.jpg":"340x227","h_26713960_220.jpg":"220x147","pp_26713960_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713960_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713960_640.jpg":"640x814","pp_26713960_480.jpg":"480x611","pp_26713960_340.jpg":"340x432","pp_26713960_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2881","hd_26713959_1920.jpg":"1920x1080","k_26713959_1280.jpg":"1280x1280","k_26713959_1024.jpg":"1024x1024","k_26713959_640.jpg":"640x640","k_26713959_480.jpg":"480x480","k_26713959_340.jpg":"340x340","k_26713959_220.jpg":"220x220","o_26713959_1280.jpg":"1280x1920","o_26713959_1024.jpg":"1024x1536","o_26713959_640.jpg":"640x960","o_26713959_480.jpg":"480x720","o_26713959_340.jpg":"340x510","o_26713959_220.jpg":"220x330","h_26713959_1280.jpg":"1280x854","h_26713959_1024.jpg":"1024x683","h_26713959_640.jpg":"640x427","h_26713959_480.jpg":"480x320","h_26713959_340.jpg":"340x227","h_26713959_220.jpg":"220x147","pp_26713959_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713959_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713959_640.jpg":"640x814","pp_26713959_480.jpg":"480x611","pp_26713959_340.jpg":"340x432","pp_26713959_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1417","hd_26713958_1920.jpg":"1920x1080","k_26713958_1280.jpg":"1280x1280","k_26713958_1024.jpg":"1024x1024","k_26713958_640.jpg":"640x640","k_26713958_480.jpg":"480x480","k_26713958_340.jpg":"340x340","k_26713958_220.jpg":"220x220","o_26713958_1280.jpg":"1280x944","o_26713958_1024.jpg":"1024x755","o_26713958_640.jpg":"640x472","o_26713958_480.jpg":"480x354","o_26713958_340.jpg":"340x250","o_26713958_220.jpg":"220x162","h_26713958_1280.jpg":"1280x854","h_26713958_1024.jpg":"1024x683","h_26713958_640.jpg":"640x427","h_26713958_480.jpg":"480x320","h_26713958_340.jpg":"340x227","h_26713958_220.jpg":"220x147","pp_26713958_1280.jpg":"1280x1628","pp_26713958_1024.jpg":"1024x1303","pp_26713958_640.jpg":"640x814","pp_26713958_480.jpg":"480x611","pp_26713958_340.jpg":"340x432","pp_26713958_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 378 [name] => Moj apartman [alias] => moj-apartman [description] => [parent] => 260 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"260","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4381145 Threads: 4 Questions: 138994375 Slow queries: 59313 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4152546 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/moj-apartman ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 251 [name] => Zagora [alias] => zagora [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/zagora ) [2] => stdClass Object ( [id] => 378 [name] => Moj apartman [alias] => moj-apartman [parent] => 260 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/moj-apartman ) ) [link] => /mozaik/moj-apartman/kucu-zapaljenu-u-ratu-obitelj-rezic-obnovila-uz-pomoc-eu-fondova-danas-im-agenti-dovlace-goste-iz-cijelog-svijeta-1378315 [printLink] => /mozaik/moj-apartman/kucu-zapaljenu-u-ratu-obitelj-rezic-obnovila-uz-pomoc-eu-fondova-danas-im-agenti-dovlace-goste-iz-cijelog-svijeta-1378315?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 754533 [name] => opg režić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-05 15:18:35 [main_article_id] => 0 [alias] => opg-rezic [link] => /tag/opg-rezic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 378067 [name] => EU fondovi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => eu-fondovi [link] => /tag/eu-fondovi ) [2] => stdClass Object ( [id] => 281475 [name] => turizam [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => turizam [link] => /tag/turizam ) [3] => stdClass Object ( [id] => 433022 [name] => Dalmatinska zagora [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dalmatinska-zagora [link] => /tag/dalmatinska-zagora ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Agroturistički raj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Kuću zapaljenu u ratu obitelj Režić obnovila uz pomoć EU fondova. Danas im agenti ‘dovlače’ goste iz cijelog svijeta [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3206 [name] => Saša Ljubičić [username] => sa-a-ljubi-i [email] => sa-a-ljubi-i@sd.hr [password] => $2y$10$mxAdRkEFZ22AqSd9Kjt8S.hoOMCyPMexvcawBarn3lew0U.YIhUJe [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sasa-ljubicic-3206 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1724 [gender] => m [description] => [image] => 1724.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1724.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713988.jpg [galleryCount] => 24 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] =>

OPG ‘Išo‘ Joška Režića
 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713988.jpg [title] =>

OPG ‘Išo‘ Joška Režića
 

Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26714014.jpg [title] =>

Portrer bana Josipa Jelačića

Vojko Bašić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26714013.jpg [title] =>

Čari vrličke konobe osjete se člm uđete na imanje obitelji Režić

Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26714012.jpg [title] =>

Kamen dominira u interijeru OPG-a ‘Išo’

Vojko Bašić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26714009.jpg [title] =>

Joško Režić, magistar agronomije

Vojko Bašić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26714004.jpg [title] =>

Gosti OPG-a obožavaju konje i magarce

Vojko Bašić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26714006.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713995.jpg [title] =>

Joško Režić

Vojko Bašić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713996.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713993.jpg [title] =>

Goste se služi likerima proizvedenim na OPG-u Režić

Vojko Bašić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713992.jpg [title] =>


 

Vojko Bašić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713991.jpg [title] =>

Stara singerica

Vojko Bašić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713990.jpg [title] =>

Dječje igralište

Vojko Bašić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713989.jpg [title] =>

Bez bazena nema turizma

Vojko Bašić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713983.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713965.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713969.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713970.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713981.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713963.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713962.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713960.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713959.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26713958.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Da bi čovjek osjetio mirise i okuse pravih domaćinstava zavučenih u naša krška sela, gdje umjesto plača nejači spokoj mjestašca remeti tek zalutali automobil ili zov ptica, najbolje je poći u Maovice. Jer one su, Gornje Maovice, stvorene za aktivan odmor, za “punjenje baterija” u agroturističkom raju OPG-a Doci, u vlasništvu obitelji Režić.

Priča sa sjevernih obronaka Svilaje po svojim mjerilima i vrijednostima na prvu možda i ne odskače od klasične turističke ponude Dalmatinske zagore, čiji razvoj, kad je spomenuta gospodarska grana u pitanju, zadnjih godina ne zaostaje za razvikanijim europskim regijama, no ipak se izdvaja po nekim posebnostima. Razvijati turizam u selu koje je naslonjeno na grad Vrliku, nije bila početna ideja obitelji Režić, međutim, vrijeme je napravilo svoje.

---

image

Čari vrličke konobe osjete se člm uđete na imanje obitelji Režić

Vojko Bašić/Cropix
---

Truplu stare, u ratu zapaljene kuće, marljivi Režići udahnuli su život i dali novi značaj. Više iz inata, iz netom obnovljenog obiteljskog zdanja i pomoćnih objekata koji ga okružuju, danas na stolove kafića, restorana i hotela diljem Hrvatske, stižu voćni likeri iz Maovica i destilerije “Išo”. Proizvodi se baziraju na rakiji, pa su prirodan lijek i tajno oružje protiv mnogih bolesti.

Iz pepela do prestižnih turističkih i inih nagrada te priznanja za proizvode dobivene destilacijom fermentiranog voća, to je priča poduzetničke obitelji Režić, koju ćete prepoznati na prvi pogled. Sav taj krajolik daje vam osjećaj da ste zašli u kakvu Andersenovu bajku.

Likeri

Ona se, po kazivanju našeg domaćina, danas tridesetsedmogodišnjeg magistra agronomije, počinje razvijati 2008. godine kad zajedno s ocem Jozom, vojnim umirovljenikom, kreće u poslovnu priču proizvodnje alkoholnih pića. Danas iz njihove “pecare” izlazi sedamnaest vrsta likera. Od onih raritetnijih od šumskih jagoda, borovnica, divlje naranče i ruže, do tradicionalnih: travarice, medovače, orahovice, rogačuše i višnjevače. Većinu potrebnih agruma otkupljuju u Visu i Komiži, dok im grožđe i jabuke stiže iz Vrgoračke i Imotske krajine, ali i ravne Slavonije.

---

image

Portrer bana Josipa Jelačića

Vojko Bašić/Cropix
---

– Sve je počelo odmah nakon rata, kad je otac Jozo odlučio obnoviti obiteljsku kuću iz koje sam zajedno s roditeljima pobjegao kao petogodišnjak. Već koju godinu kasnije sve je izgledalo mnogo bolje. U međuvremenu, otac se dao u prijevoznike pa je sa svojim kamionima obišao cijelu Europu, najviše Italiju, otkuda smo se zajedno vraćali s raznim rekvizitima pronađenim na otpadu: alatkama i starim, odbačenim oruđem. Oni zajedno s predmetima iz domaće zbirke danas čine zanimljivu izložbenu retrospektivu postavljenu pod vedrim nebom, na našem pet tisuća četvornih metara prostranom imanju – veli nam Joško Režić, vlasnik agroturističkog čuda “Išo”.

---

image

Joško Režić, magistar agronomije

Vojko Bašić/Cropix
---

Stare kamenice za ulje, plugovi, slike svetaca, singerice, motike, ručno isklesani stolovi od dinarskog kamena, drveni točkovi karijola i ferali od preko sto i pedeset godina, pa dizelski motori, pumpe za vodu ili maleni muzej Domovinskog rata u kojem se mogu vidjeti prve škverske mine i granate, zolje i rakete..., sve to pripovijeda priču o povijesti i kraju koji je devedesetih zadesila velika nevolja.

Shvatili ste: sve ono što su drugi odbacili, Režići su brižljivo prikupljali. To bogatstvo zaboravljenog vremena nije promaklo ni odgovorima u turističkim agencijama. Zato od 2015. godine “bukiraju” Režićevu kuću za odmor, izgrađenu putem EU fondova, i “dovlače” u Vrliku goste iz cijelog svijeta.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Trosobni apartmanski prostor, bazen na otvorenom, profesionalni balotaški zjog, predivni dio park-šume s uređenim dječjim igralištem, fitness sadržaji, tek su dio ponude za probirljivu inozemnu klijentelu, koja stiže u Maovice da bi uživala u miru ovozemaljskom. Najviše je gostiju iz sjeverne i zapadne Europe i Amerike, koji se doma vraćaju puni nezaboravnih dojmova.

Ovaj hrabri i ambiciozni poduzetnik, smatra da su ljudi ti koji donose boljitak. Stoga je svoju ponudu podebljao i s dvije konobe kapaciteta šezdesetak sjedećih mjesta, izgrađene u autohtonom stilu, koje unatoč tradiciji koju možete osjetiti na svakom koraku, imaju i nešto od modernog štiha. Interijer je poseban po tome što ga resi izuzetan sklad prošlog i sadašnjeg: tako se tu može vidjeti velika slike bana Jelačića, ali i Titovo sedlo iz Bugojna gdje je pokojni predsjednik rado odlazio na jahanje.

Darovi za goste

A jahati se može i u Maovicama. Kod poduzetnih Režića.

– Prije nekoliko godina na obiteljsko su gospodarstvo stigli američki mustanzi i primorsko-dinarski tovari. Pokazalo se to isplativom investicijom. Gosti željni avanture rado jašu u koralu koji smo uredili na centralnom dijelu našega gospodarstva. Sve više nam dolaze i učenici na jednodnevne izlete iz cijele županije. Ono što nam je bio cilj, a to je da iz godine u godinu težimo nečemu novom, pokazalo se nasušnom potrebom i na koncu – punim pogotkom. Tako da osim što gosti tu odsjedaju, u našim se konobama degustiraju domaći proizvodi koje kasnije nose kući. Ukratko, pružamo im nešto što sigurno neće naći u bližoj okolici – veli naš sugovornik.

---

image


 

Vojko Bašić/Cropix
---

Ovdje gosti, ako to žele, mogu sudjelovati i u seoskim poslovima. S mehanizacijom i za nju potrebnim priključcima, obrađuju zemljište, Režićeve voćnjake, a za vrijeme kosidbe, odnosno priprave i baliranja sijena za zimske dane, domaćinu je svaka ruka dobrodošla.

– Upravo je to za nas najteži period. Tih vrelih dana ne stajemo s poslovima. Onako umorni, iscrpljeni i žedni, “kaljužamo” se u potocima u polju dok se u našim bazenima kupaju turisti. Koje li ironije – smije se Joško, odmahujući rukom i poentirajući da su sami izabrali takav život, i nije im žao.

---

image

Stara singerica

Vojko Bašić/Cropix
---

Uskoro prelaze na viši level. U planu im je izgradnja sušare. Pošto je Joško magistar inženjer agronomije, smjer ribarstvo i lovstvo, u novoj će sušari krenuti sa zanimljivim i u domaćim okvirima vrlo rijetkim poslom.

Biti će prvi poduzetnik koji će uz suhomesnate proizvode u Maovicama, na nekih sedamstotinjak metara nadmorske visine, sušiti ribu! Potrebne sirovine neće mu pofaliti. Uglavnom će stizati sa Visa na kojem je u nekim boljim vremenima odlično poslovalo deset tvornica za preradu ribe, od kojih ih je čak sedam bilo u Komiži, rodnome mjestu njegove majke Smiljane, gdje je proveo dobar dio svog života.

---

image

Bez bazena nema turizma

Vojko Bašić/Cropix
---

Sušenje ribe

Šezdesetih godina prošlog stoljeća otočne su tvornice pokrivale čak dvije trećine tržišta tadašnje države. Iako je ribe danas znatno manje, mladi gospodarstvenik iz Maovica uopće ne sumnja u provedbu svoje originalne poslovne ideje.

– Potražnja za takvom vrstom ribe je izuzetno velika. Osim što ćemo to isto ponuditi stranim gostima, glavnina će ići na tržište koje vapi za sušenom ribom. Mislim da ćemo biti prva prava sušionica i distribucijski centar sušene ribe u Hrvatskoj. Moja se baka u Komiži bavila tim poslom za vlastite potrebe. Tamo je u međuvremenu tradicija sušenja ribe gotovo pa potpuno iščezla, no nije zaboravljena. Prije nego što se za bakalar i znalo, riba se u Komiži sušila, dimila i solila.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Tada su se i oni bogatiji gostili bakalarom, a na siromaškim stolovima bili su sušeni ugori, moli i koji krak prosušene hobotnice. Danas želim promijeniti tu sliku i na osamdeset kilometara od mora udaljenoj Svilaji, sušiti morske delicije – optimističan je po pitanju novog poslovnog izazova.

Oni poduzetniji, prepoznat će njegovu ideju kao spoj turističke i gospodarske djelatnosti koju čine tri osnovna čimbenika: proizvodnja, potrošnja i razmjena robe, dok će se oni neupućeniji, čudom čuditi da će na Svilaji umjesto “plodova tora”, sušiti plodove mora. Ovo je jedinstvena agroturistička meka s ogromnim potencijalom i voljom da se u napušteno selu vrati život. Žao je Režićima što u Maovicama nema više kuća za odmor. Voljeli bi vidjeti ljude koji obnavljaju svoje napuštene kuće, pa u skladu s mogućnostima svatko na svoj način daje doprinos revitalizaciji sela. Potencijala je mnoge. Sam da ga se iskoristi.---

image
Vojko Bašić/Cropix
------
image
Vojko Bašić/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix
Vojko Bašić/Cropix

OPG ‘Išo‘ Joška Režića
 

Vojko Bašić/Cropix

Portrer bana Josipa Jelačića

Vojko Bašić/Cropix

Čari vrličke konobe osjete se člm uđete na imanje obitelji Režić

Vojko Bašić/Cropix

Kamen dominira u interijeru OPG-a ‘Išo’

Vojko Bašić/Cropix

Joško Režić, magistar agronomije

Vojko Bašić/Cropix

Gosti OPG-a obožavaju konje i magarce

Vojko Bašić/Cropix

Joško Režić

Vojko Bašić/Cropix

Goste se služi likerima proizvedenim na OPG-u Režić

Vojko Bašić/Cropix

Stara singerica

Vojko Bašić/Cropix

Dječje igralište

Vojko Bašić/Cropix

Bez bazena nema turizma

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/moj-apartman/kucu-zapaljenu-u-ratu-obitelj-rezic-obnovila-uz-pomoc-eu-fondova-danas-im-agenti-dovlace-goste-iz-cijelog-svijeta-1378315 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d5191ed68e9e6df8e2222bb08ac6b9216fe6efc0 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ku%C4%87u+zapaljenu+u+ratu+obitelj+Re%C5%BEi%C4%87+obnovila+uz+pomo%C4%87+EU+fondova.+Danas+im+agenti+%E2%80%98dovla%C4%8De%E2%80%99+goste+iz+cijelog+svijeta&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fmoj-apartman%2Fkucu-zapaljenu-u-ratu-obitelj-rezic-obnovila-uz-pomoc-eu-fondova-danas-im-agenti-dovlace-goste-iz-cijelog-svijeta-1378315 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fmoj-apartman%2Fkucu-zapaljenu-u-ratu-obitelj-rezic-obnovila-uz-pomoc-eu-fondova-danas-im-agenti-dovlace-goste-iz-cijelog-svijeta-1378315 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Agroturistički raj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Moj apartmanAgroturistički raj

Kuću zapaljenu u ratu obitelj Režić obnovila uz pomoć EU fondova. Danas im agenti ‘dovlače’ goste iz cijelog svijeta

Piše Mladen Nejašmić
7. travnja 2024. - 18:06

Da bi čovjek osjetio mirise i okuse pravih domaćinstava zavučenih u naša krška sela, gdje umjesto plača nejači spokoj mjestašca remeti tek zalutali automobil ili zov ptica, najbolje je poći u Maovice. Jer one su, Gornje Maovice, stvorene za aktivan odmor, za “punjenje baterija” u agroturističkom raju OPG-a Doci, u vlasništvu obitelji Režić.

Priča sa sjevernih obronaka Svilaje po svojim mjerilima i vrijednostima na prvu možda i ne odskače od klasične turističke ponude Dalmatinske zagore, čiji razvoj, kad je spomenuta gospodarska grana u pitanju, zadnjih godina ne zaostaje za razvikanijim europskim regijama, no ipak se izdvaja po nekim posebnostima. Razvijati turizam u selu koje je naslonjeno na grad Vrliku, nije bila početna ideja obitelji Režić, međutim, vrijeme je napra...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 21:27