StoryEditorOCM
KulturaJOŠ JEDAN ODLAZAK

Napustila nas je Aurelija Nadilo, jedna od osnivačica Kazališne družine Kolarin, dobra i vedra osoba koja je zračila neiscrpnom energijom

Piše Bruno Lucić
13. svibnja 2024. - 12:18
Preminula je Aurelija Nadilo (u sredini između ravnateljice Domus Crhistija Mirjane Vujnović i pročelnika Dživa Brčića)Cropix

Kao da odlazak Luka Paljetka nije dovoljno rastužio dubrovačku i hrvatsku javnost, stigla je vijest o još jednom odlasku - preminula je Aurelija Nadilo. Bila je jedna od osnivačica Kazališne družine Kolarin 4. listopada 2010. Godinu prije, najboljom amaterskom predstavom za 2009. godinu na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera (predstava "Sve o ženama" Mira Gavrana u režiji Jasne Jukić) izvela je Amaterska glumačka družina Arijel čiji je Nadilo bila član. Rođena je 1940. godine, a zajedno sa svojim Kolarinima, glumila je susjedu Ninu u predstavi "Skerac sa Svete Marije“ (2012.) Borisa Njavra u režiji Žuže Egrenyi.

image
Privatni album

Iako se posljednje vrijeme povukla pozornice, bila je neprestana i velika podrška svojim kolegama i prijateljima iz Kazališne družine Kolarin. Naime, bila je najstarija članica Družine te je, zapravo, stekla status počasne članice. Živjela je u Domu za starije i nemoćne Domus Christi, a sudjelovala je u svim šalama s Kolarinima, Kolarini bi je svakodnevno opskrbljivali video i fotomaterijalima s proba preko zajedničke Viber grupe... Kolarini su čak organizirali izdavanje njezine zbirke pjesama "Kolajna od uspomena" 2015., a bili su uz nju i na predstavljanju njezine knjige "Pet plus jedan" u siječnju 2023. Osim što je pisala i glumila, Nadilo je imala talent za pjevanje, ali i za slikanje.

image

Aurelia Nadilo sa sinom

Privatni album

Kolarini ističu kako će im neizmjerno faliti ta divna energija i vedri duh kojim je Nadilo zračila. Ističu kako je uvijek iznova donosila veselje, pozitivnu, neiscrpnu energiju te je prkosila godinama. Uvijek je bila spremna za šalu, jednostavno, bila je jedna jako zabavna, duhovita osoba koja ih je pratila na svim priredbama, programima, izvedbama... Njezinim odlaskom Kolarini su izgubili veliki oslonac, ali će im svima ostati u sjećanju kao dobri i nadasve razigrani duh.

Posljednji ispraćaj Aurelije Nadilo je 14. svibnja na gradskom groblju Boninovo s početkom u 17 sati.

Obitelji i prijateljima izražavamo iskrenu sućut. Počivala u miru!

27. svibanj 2024 20:21