StoryEditorOCM
S mora i krajaprevrtljivo i dalje

Kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana? Iskoristite vikend, idućeg tjedna jača južina, bit će nestabilno

Piše DALMACIJA SD
10. svibnja 2024. - 20:55

Vikend će biti pretežno suh, sunčan i topao, uz slabiju buru pa maestral, te rijetko moguće pljuskove, većinom u nedjelju. Od ponedjeljka jačanje južine i nestabilnije.

U subotu će prevladavati sunčano vrijeme. Sredinom dana i poslijepodne na kopnu lokalni razvoj oblaka uz mogućnost za pokoji pljusak, ponajprije na istoku zemlje.

Vjetar slab, mjestimice do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura u još ujutro pod Velebitom s olujnim udarima, poslijepodne prolazno sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar.

Najniža temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu od 14 do 19, a najviša većinom između 20 i 26 °C.

image
HRT 

Na sjevernom Jadranu bura, ujutro još podno Velebita lokalno s jakim, moguće i olujnim udarima, a od sredine dana bit će i zapadnjaka i sjeverozapadnjaka. U Gorskoj Hrvatskoj slab i umjeren sjeveroistočnjak. Uz pretežno sunčano vrijeme temperatura će porasti do vrijednosti između 18 i 22 °C u Lici i Gorskom kotaru te od 23 do 26 °C u unutrašnjosti Istre te na obali i otocima.

Ujutro bura i na srednjem Jadranu, a od sredine dana sjeverozapadni i jugozapadni vjetar pri čemu će more biti malo valovito, uglavnom na otvorenom i umjereno. Bit će obilje sunčanog vremena, kao i u unutrašnjosti Dalmacije, uz ugodnu toplinu.

Podjednaka temperatura i na krajnjem jugu Hrvatske, također s jutarnjom burom, zatim sjeverozapadnjakom i jugozapadnjakom. Bit će većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom."

"Idućih dana postupno više oblaka, mjestimice s kišom, uglavnom u popodnevnim satima. U nedjelju kiše pa i grmljavine može biti ponajprije na istoku zemlje, a u ponedjeljak i utorak većinom u Gorskoj Hrvatskoj te dijelu središnje. Temperatura zraka početkom tjedna malo će se sniziti.

Na Jadranu više sunčanog vremena nego u kopnenim područjima, no mjestimice je moguća kiša, posebno na sjevernom dijelu, a u utorak, kada će zapuhati jugo, i u Dalmaciji. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 23:38