StoryEditorOCM
Auto motoelektro i hibrid

Intuitivna, pristupačna i usmjerena na važno: Opelova Frontera novi je kompaktni SUV za uživanje u vožnji

Piše Robert Radica
14. svibnja 2024. - 19:30

Opel je prije nekoliko tjedana objavio prve slike nove Frontere; sada je ovaj prostrani, udobni, novi kompaktni SUV za ljubitelje prirode i obitelji ima svoju svjetsku premijeru. Glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl, dopredsjednik za dizajn Mark Adams i viši dopredsjednik za proizvode i cijene Tobias A. Gubitz predstavili su novu Opel Fronteru međunarodnoj publici i brojnim novinarima. Potpuno novi Opelov SUV s pet sjedala i brojnim praktičnim značajkama bit će dostupan kao potpuno električna Frontera Electric bez lokalnih emisija ili Frontera Hybrid s hibridnim pogonom.

„Ove godine slavimo 125 godina proizvodnje automobila u Opelu. Tih 125 godina uvijek smo išli naprijed, nudeći kupcima inovativnu, praktičnu i prije svega pristupačnu mobilnost. Potpuno novu Opel Fronteru savršeno opisuje sljedeća izjava: vrlo fleksibilan, prostran i elektrificiran novi SUV koji će osvojiti srca novog segmenta kupaca.”, izjavio je CEO Opela Florian Huettl.

image
Opel

Predstavnici njemačkog proizvođača automobila također su najavili da nova Opel Frontera neće imati samo pet sjedala, već je dovoljno prostrana da u budućnosti bude raspoloživa u izvedbi sa sedam sjedala. To je čini idealnim automobilom za prijevoz prijatelja ili svih članova obitelji.

Nova Opel Frontera ističe se već na prvi pogled zahvaljujući upečatljivom dizajnu. Sve varijante novog modela ponosno nose novu Opelovu „munju” u središtu Opel Vizor-a. Istaknuti lukovi kotača i pragovi, kao i privlačan C-stup dodatno naglašavaju robustan karakter vozila. Suvremena vanjština usredotočena je na bitno, a to se načelo dizajna neprimjetno preslikava u unutrašnjosti. Vozač i putnici gledaju na kokpit kojeg krase novi upravljač i dva široka zaslona veličine 10 inča. Frontera također dolazi s brojnim praktičnim značajkama u osnovnoj opremi, uključujući inovativnu postaju za pametne telefone.

Putovanja su na prvom mjestu za novu Fronteru. Vozač i suvozač mogu, ako žele, sjediti na novim patentiranim Intelli-Seat sjedalima s utorom u sredini koji smanjuje pritisak na trtičnu kost. Prtljažnik može primiti više od 450 litara prtljage ili čak do 1600 litara s preklopljenim sjedalima. Ljubitelji prirode mogu naručiti novu Fronteru s krovnim nosačima i krovnim šatorom s ljestvama koji su posebno osmišljeni za ovaj SUV i dostupni uz naplatu. Nakon što stignete na odredište, krov Frontere možete opteretiti s do 240 kilograma.

Intuitivna, pristupačna i usmjerena na bitno: Opelova Frontera zadovoljava navedene uvjete u svakom pogledu; od izbora pogonskog sklopa do ponude opreme.

image
Opel

Nova Frontera dostupna je s tehnologijom hibridnog pogona od 48 V ili u potpuno električnoj izvedbi. Frontera Hybrid dolazi s 1,2-litrenim turbo-benzinskim motorom snage 74 kW (100 KS) koji je posebno razvijen za hibridnu upotrebu. Radi u kombinaciji s električnim motorom snage 21 kW (28 KS) i elektrificiranim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i dvostrukom spojkom pa su potrošnja goriva i emisije CO2 znatno manji u usporedbi s modelom s uobičajenim pogonom. Osim toga, Frontera Hybrid također će biti dostupna s 1,2-litrenim turbo-benzinskim motorom snage 100 kW (136 KS).

Kupcima su također jasno predstavljene razine opreme nove Frontere. Pridošlica će biti dostupna kao Frontera ili Frontera GS. Čak je i osnovna izvedba novog modela bogato opremljena. Frontera GS dodatno je opremljena i sustavom za informiranje i zabavu s dodirnim zaslonom u boji veličine 10 inča i navigacijom, kao i stražnjom kamerom. Kupci mogu još dodatno prilagoditi svoje vozilo s dva opcionalna paketa opreme.

image
Opel
image
Opel
image
Opel
image
Opel
image
Opel
image
Opel
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 14:11