StoryEditorOCM
SvijetUŽAS U GAZI

Izraelska vojska otkrila tijela troje talaca, među njima i djevojka čija je otmica snimljena, a prizor je zgrozio svijet

Piše vijesti sd
17. svibnja 2024. - 18:17

Izraelska vojska poručila je u petak da je pronašla tijela troje talaca u Gazi, među kojima je i Shani Louk, koja ima dvojno njemačko-izraelsko državljanstvo, prenosi Jutarnji list.

Fotografija Shaninog iskrivljenog tijela bačenog na pick up vozilo netom nakon napada Hamasa 7. listopada obišla je svijet i zgrozila javnost u mnogim državama.

Podsjetimo, izraelski predsjednik Yitzchak Herzog (63) rekao je u intervjuu za njemački Bild krajem listopada 2023., nekoliko tjedana nakon napada Hamasa, da je Shani Louk okrutno ubijena nakon što su je hamasovci oteli na festivalu Supernova u blizini kibuca Re‘im 7. listopada i odveli u Gazu.

- Zaista mi je žao što moram izvijestiti kako smo sada primili vijest da je potvrđeno da je Shani Nicole Louk ubijena i mrtva. Pronađena je njezina lubanja - rekao je tada predsjednik Herzog.

Shani je bila na glazbenom festivalu sa stotinama mladih kada su ih napali militanti Hamasa. Hamas je ubio mnoge posjetitelja festivala i oteo mnoge te ih odveo u Pojas Gaze.

Istog dana Hamas je objavio snimku na kojem je navodno bila Shani Louk u kamionetu okružena borcima Hamasa. Ležala je i bila teško ozlijeđena, dok su oko nje hamasovci slavili njenu otmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 10:19