StoryEditorOCM
Glava šotobracoglava šotobraco

Kako je Prisidnik Zoki posta dvostruki darivatelj krvi: prvi puta donira je iz ruke, a onda je da krvi ispo‘ vrata

Piše Branimir Periša
28. travnja 2024. - 08:01
Zagreb, 110220. Zavod za transfuzijsku medicinu. Petrova 3. U povodu 28. Svjetskog dana bolesnika, gradonacelnik Grada Zagreba Milan Bandic pozdravio je prisutne na 4. akciji dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom Medicinske sestre i tehnicari darujmo krv nasim bolesnicima. Na fotografiji: davanje krvi.Zeljko Puhovski/Cropix

Dobra Parona počela je sanjati živopisne snove, iz noći u noć. U prvomen – vidi sada, ona daje mijun kuna šefu svoje sanjane firme da jon plaću poveća na petnajst ijada kuna, šta je u svakomen slučaju o-ho-ho u odnosu na crkavicu koju svaki misec izbije iz svoje betulice.

A drugi san još je raskošniji: poklonjenih miljardu kuna ona mora potrošiti za 24 sata, da bi jon ta ista osoba - neki tajanstveni muškarac komen ne vidi lice – nakon toga dâ čak dvi miljarde.

I tako ona dili puste miljune ne bi li ispunila uvjet, al se probudi sa krikon na justima, sva upotna. I to je brine - jerbo je u pitanju dobivanje novaca, pa bi san valjda, triba biti ugodan!? – zabrinuto pilji u El Tigrea.

– S timen bi sve bilo u redu da vi samo dobivate šolde: međutin tribate nešto i dati, a kako van je u blagajni i žepu vaik zmija – pogleda ju je zloćkasto – to van stvara toliku stravu da skričite i potite se.

–Iako, doda je - ovaj san di korunpirate – nekako mi je blesast i ne čini mi se tipično rvatski.

Jerbo, s tolikin šoldima malo ko ne bi šefu i firmi reka doviđenja i sasvin lipo i u miru počeja novi život. Otaj san sigurno jon je neugodan i zato šta u njemu triba korumpirati šefa, a to se svakon čestiton čoviku i ženi naprosto gadi.

–Zato bi van svitova – reka je mrtvački ozbiljno – da otaj san lipo poklonite nekomen korumpiranomen. On će u njemu sigurno uživati, spavaće barenko do podne!

-Eto, blaženi oni koji daju! Naročito kada dobrovoljno daju krv! - priklopija je Bili Smo Uskoro gledajući u starin novinaman iskopanin iz kantuna bufetića kako lokalno vodstvo jedne stranke blaženo gleda u fotoaparat dok se oni plastični kušinići od infuzije pune krvi njiovon. Ko je ono, daklen, reka da naši političari i stranke samo cicaju narod! Evo dokaza da krvi daju svomen puku… Doduše, nije baš ispod vrata, barenko ne u ovomen slučaju, al‘ iz ruke… eee, to je!

-A neš‘ ti! – otpovrće El Tigre. – Pravi darivatelji krvi, oni iz duše i srca, ne slikavaju se za novine, a kamo li da još zovu redakcije da se od otomen piše… Kada san ja moga davati krv, nije mi padalo na pamet slikavati se!

-A jel‘ bi primatelj vaše krvi teke zabevelja poslin vaše donacije! - inbokaje ga ona šutke konstatirajući da je već pri trećen piću.

-Ja bi reka da prava informacija nije kolko je krvi da niki čelnik određene stranke, nego kolko je prija toga uzeja? Jesu li oto proporcijonalne vridnosti, kako korenspondiraju ote brojke? - zamislija se B.S. Uskoro.

-Pa, da, naš Prisidnik Zoki! On zapravo, više dade nego šta uzme. Zapravo, on je dvostruki darivatelj na ovin izboriman, barenko ja tako mislin! - rekla je gledajući u dva para znatiželjnih očiju svojih mušterija.

-Aj dobro, šta je uzeja? - pita je El Tigre, a ona odgovara da je poigravajući se sa Ustavon, istina, oškvrnija demokratske procese. Komen brige! Ali je zato dvaput dava krv: prvi put iz ruke, ka infuziju za ljevicu, a sada daje krvi ispo vrata – da bi dobila desnica.

Malo je take žrtve. - uvjerena je, na šta je El Tigre samo reka da ako je tako, onda čovik zaslužuje dvi botilje babića i dva krvava šnicela. Da se čim prije oporavi, ka i svaki darivatelj krvi.

02. lipanj 2024 10:54