StoryEditorOCM
Životdm ženska konferencija

Je li statistika na strani žena kada su u pitanju zdravlje i kvaliteta života

Piše PR
29. travnja 2024. - 09:00

Poznata tvrdnja, koja je potkrijepljena i statistikama, pokazuje da u gotovo svim populacijama žene žive dulje od muškaraca, no je li statistika na strani žena kada je u pitanju kvaliteta njihova zdravlja tijekom života?

Studija McKinsey Instituta za zdravstvenu metriku i procjenu predstavljena 2024., pokazala je da žene, iako prosječno žive dulje od muškaraca, čak 25 posto više vremena provedu u bolesti, odnosno narušenog zdravlja. Također, podaci studije pokazuju da najveći utjecaj na žene i njihovo zdravlje imaju predmenstrualni sindrom, depresivni poremećaji i migrene, dok su odmah nakon toga brojne ginekološke bolesti poput policističnih jajnika, a zatim anksiozni poremećaji. O ovakvim, uistinu zabrinjavajućim podacima, te općenito, temama vezanima uz žensko zdravlje u našem se društvu i dalje ne govori dovoljno.

image
Nina Djurdjevic/

Upravo kako bi to promijenio, dm u subotu 4. svibnja u Hotelu Le Méridien Lav u Splitu organizira drugu dm žensku konferenciju "Odvoji dan za sebe". Cilj konferencije u Splitu jest proširiti broj sugovornika o temama koje su ključne za kvalitetu zdravlja žena te sudionicama, uz podršku uglednih stručnjaka, ponuditi konkretna rješenja i korisne savjete za očuvanje njihovog fizičkog i mentalnog zdravlja.

Tako će ginekologinja Ulla Marton sudionicama ponuditi stručne savjete o očuvanju ginekološkog zdravlja, a u panel raspravi na tu važnu temu, sudjelovat će i glumica te književnica Arijana Čulina. Na jednako značajne teme u kontekstu ženskog zdravlja, kao što su redoviti preventivni pregledi, zdravstvena pismenost i well-being, u panelu „Tijelo kao hram“ osvrnut će se akademkinja Mirna Šitum, voditeljica Ines Nosić i chef Ivan Pažanin. O izazovima mentalnoga zdravlja s kojima se, prema studiji McKinseyja, žene učestalo susreću, govorit će sociolog i autor Bruno Šimleša te psihijatar Boran Uglešić, dok će se na generacijske razlike u poimanju ljepote osvrnuti dermatovenerologinja Iva Bojčić.

Sudionice će se moći priključiti svim panel raspravama, a na konferenciji u Hotelu Le Méridien Lav očekuju ih i dodatne aktivnosti poput radionice hormonalne joge te stand-upa Arijane Čuline koji će im omogućiti da saznaju kako smijehom smanjiti stres u ubrzanom svakodnevnom životu. Usto, tijekom konferencije će sudionicama na raspolaganju za savjete o dm-ovim proizvodima i make-upu biti dm beauty savjetnice, dok će poklon koji im je dm osigurao poslužiti kao trajna uspomena na dan koji su odvojile za sebe kako bi uložile u vlastito zdravlje te živjele kvalitetnije.

image
Tomislav Miletic/pixsell/Pixsell

Ulaznice za konferenciju „Odvoji dan za sebe“ možete kupiti u svim prodavaonicama dm-a u Splitu te u dm online shopu po cijeni od 10 eura, no požurite jer je broj mjesta ograničen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 09:54