StoryEditorOCM
Panoramau samom vrhu

Pogledajte koji se prekrasni dalmatinski biser našao se na top listi skrivenih dragulja Europe: ‘Apsolutna divota!‘

Piše vijesti sd
25. travnja 2024. - 19:19

Razvikane i prelijepe destinacije poput Pariza, Lisabona, Madrida, Londona i Praga privlače veliki broj posjetitelja, no postoje i mnogi skriveni mali dragulji koji su idealni za sve one koji traže nešto skrivenije “autentičnije” na svom putovanju. Upravo jednu takvu listu napravila je globalno poznata stranica European Best Destinations, koja je uvrstila dalmatinski obalni biser Primošten među najljepše skrivene destinacije u Europi.

„Za opuštanje ništa bolje od odmora u Hrvatskoj i uživanja u suncu, kristalno čistom moru, bogatoj baštini i gastronomiji, navode, opisujući kako se Primošten nalazi 30-tak minuta vožnje od Šibenika i otprilike isto toliko od splitske zračne luke.

„Primošten je top odredište za ljubitelje sunca i mora. Plaža Mala Raduča i njezini barovi, restorani, suncobrani i aktivnosti na vodi, oduševit će vas na prvi pogled. To je jedna od najdužih plaža u Hrvatskoj, tako da nećete morati ustati rano ujutro kako biste pronašli mjesto i uživali u zasluženom odmoru”, piše European Best Destinations, a Primošten su uvrstili na visoko treće mjesto na top listi 18 najljepših destinacija. 

image

Primošten 

/Shutterstock

Prvo mjesto na listi najljepših skrivenih destinacija u Europi zauzeo je gradić Villajoyosa u Španjolskoj, čije ime na kastiljanskom znači “grad dragulja”. Zaštićen od hladnih sjevernih vjetrova vrhovima Sierras de Aitana, Villajoyosa posjetiteljima pruža ugodne temperature tijekom cijele godine, a najveća atrakcija su šarene brodice i bajkovite plaže, kao i prekrasne crkvice i kulturna baština koja odolijeva zubu vremena.

image

Villajoyosa

 

/Shutterstock

Ovo su top 15 najljepših skrivenih destinacija u Europi prema izboru European Best Destinationsa:

1.  Villajoyosa, Španjolska

2.  Ares del Maestre, Španjolska

3.  Primošten, Hrvatska

4.  Bokodi, Mađarska

5.  Naantali, Finska

6.  Bour, Farski otoci

7.  Blavand, Danska

8.  Ulm, Njemačka

9.  Aljezur, Portugal

10. Dartlo, Gruzija

11. Castro Urdiales, Španjolska

12. Landmannalaugar, Island

13. Cicmany, Slovačka

14. Otok Pico, Azori

15. Pont-en-Royans, Francuska

image

Villajoyosa

 

/Shutterstock
image

Ares del Maestrazgo 

/Shutterstock

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 09:59