StoryEditorOCM
ŽupaNAPUSTIO NAS JE SUAD BRKOVIĆ

Oproštaj od omiljenog učitelja, odgojio je brojne generacije župske škole

Piše A.Ke.
11. svibnja 2024. - 12:12

Brojni bivši učenici, generacije župskih školaraca koje je učio, kolege i prijatelji ovih se dana opraštaju od dugogodišnjeg učitelja župske škole Suada Brkovića, koji nas je nakon teške bolesti prerano napustio 6. svibnja u 69. godini života. Ispraćaj učitelja Suada bio je jučer na Muslimanskom groblju Boninovo, a pokopan je na novom groblju na Dupcu, donosi portal župčica hr. 

Uz rodbinu, brojne prijatelje i bivše učenike, ispratio ga je cijeli njegov 8. b s razrednikom posljednji razred koji je vodio, njegova zadnja generacija nakon koje je pošao u mirovinu i svi kolege koji su s njim radili.

- Kad gledate ili čitate neku toplu priču o školi, uvijek je tu učitelj pun razumijevanja, blizak djeci, odličan psiholog i motivator, svestran, šaljivdžija, a opet autoritet. Eto, takav je bio Suad. Godinama smo radili u paraleli, zajedno vodili djecu na izlete, terensku nastavu. S njim je bilo lako surađivati, bez velikih dogovora, spontano bismo podijelili posao i sve je teklo glatko.

Puno sam naučila uz njega o prihvaćanju svih pozitivnih i negativnih strana našeg posla. U zbornicu je unosio šalu i vedrinu, otvarao ljepše teme. I kad bi pričao kako se "o jadu zabavio", to bi ispala anegdota.  Sjećam se brojnih druženja u kolektivu na kojima bi poveo pjesmu, a jednom i gitaru zasvirao. Ne pamtim kad sam ga vidjela nenasmijana, ali bih mogla prepričati niz zabavnih situacija.

Razum kaže da Suad više neće doći na druženje u školu, više se nećemo čuti telefonom i neće s toliko ljubavi i ponosa pričati o unučicama i pažnji obitelji, ali ja ću ga vazda u mislima vidjeti na njegovom mjestu u zbornici - poručila je Suadova dugogodišnja kolegica, učiteljica Luce Čučić.

Učitelj Brković u župskoj Osnovnoj školi je počeo raditi krajem 70-ih godina prošlog stoljeća, do Domovinskog rata je bio učitelj u područnoj školi Brgat. U mirovinu je otišao prije četiri godine, piše portal župčica hr. 

01. lipanj 2024 17:06