StoryEditorOCM
ŽivotSUDI IM SE

Šokantan slučaj: tinejdžerica s dečkom naručila lijek za ilegalni pobačaj. Dijete je bilo mrtvorođeno, bacili ga u kantu

Piše MOZAIK SD
17. svibnja 2024. - 15:49

BBC je otkrio je jezive detalje o mladom britanskom paru Sophie HarveyElliotu Benhamu, koji su ilegalno ubili svoju nerođenu bebu.

19-godišnja Sophie bila je trudna 6 mjeseci kada je odlučila, zajedno sa svojim dečkom, da želi prekinuti trudnoću.

Kada je shvatila da je ne može prekinuti na prirodan način, odlučila je pronaći drugo rješenje. 

Istražitelji su optužili gospođicu Harvey i njenog dečka Elliota da su preko interneta pretraživali i našli metodu kako prekinuti trudnoću, iako su znali da je to protuzakonito.

Sophie Harvey je ispočetka negirala optužbe, pokušavajući zataškati slučaj. Njezin partner također.

Mladi par je rekao na Gloucester Crown sudu da su bili u vezi od 2018. godine kada su otkrili da je trudna. Nisu bili spremni za dijete, stoga su potražili pomoć kod ginekologa. Doktor je ustvrdio da je fetus star više od 28 tjedana. Zakonsko ograničenje u Engleskoj za pobačaj je 24 tjedana, osim u iznimnim okolnostima.

image
May/Bsip Via Afp

Sud je ustvrdio da je nakon poroda u kupaonici u dobi od 19 godina Sophie Harvey umotala bebu u ručnik i bacila je u kantu.

Anna Vigars, istražiteljica za kaznena djela, izjavila je za BBC : "Ovo dvoje mladih ljudi našlo se u vrlo teškoj situaciji, suočavajući se s teškim izborima. Tada su bili u vezi oko godine dana i nisu planirali imati dijete u toj dobi".

Prema navodima britanske Službe za savjetovanje o trudnoći Harvey je bila trudna oko 28 tjedana i 5 dana.

Jedna tableta

U ovoj fazi trudnoće je bilo nemoguće izvršiti pobačaj - rekao je tužitelj za BBC.

Utvrđeno je da je Elliot Benham platio 309,44 funti za lijekove za izazivanje pobačaja koje je naručio preko interneta.

Gospođica Harvey je kasnije rekla policiji da su odlučili zadržati bebu, ali je u rujnu rodila mrtvo dijete i odlučila ga baciti u kantu.

U stanu mladog para policajci su pronašli paket tableta koje je kupio Eliott Benham za Sophie, samo je jedna tableta nedostajala.

Zaključili su da je trudnoća prekinuta uzimanjem te jedne tablete. Oba optuženika su priznala krivicu za prikrivanje rođenja djeteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 02:28