StoryEditorOCM
Slanoza potpuni užitak

Top prilozi uz specijalitete s roštilja: krumpir na sto načina, salate i prilozi od povrća, samo birajte. A ovaj recept...

Piše T. S. M.
18. svibnja 2024. - 12:05

Planirate li ovih dana raditi gradele, mogla bi vam dobro doći koja ideja po pitanju priloga. Jer ionako već znate što će biti u prvom planu, zar ne?

Što svi volimo uz specijalitete s gradela? Odgovor je jednostavan - krumpir. Frigani, na salatu, pire, kako već tko voli. Da ne biste uvijek radili istu stvar, u ovom smo vam tekstu predložili nekoliko dobrih jela s krumpirom koja lijepo idu uz spizu s roštilja.

No zašto bi prilog uz hranu sa žara uvijek bilo krumpir? Zgodna opcija su salate od kupusa, evo vam ovdje jedan baš zgodan recept, a ako gradelajete meso, uzmite u obzir ovo jelo sa svježim sirom ili kajmakom i mladim lukom u glavnim ulogama.

image
Shutterstock

Čuli smo da se priča kako je fažoletima konačno pala cijena pa su nam sad i oni, konačno, dobra opcija za prilog. Na ovom linku nudimo vam super recept za fažolete na jedan novi način, bonus je što su gotove za 15-ak minuta.

Ako slušate nutricioniste pa izbjegavate kombinirati proteine i masti s ugljikohidratima, a i dalje ste u duši gurman, e onda imamo baš pravu stvar za vas. Kušajte prokulice s pancetom.

Ma kušajte ih čak i ako uopće ne mislite raditi gradele jer su stvarno super, a roštilj će vam za ovo jelo poprilično uspješno odglumiti i gril tava.

image
Shutterstock

Prokulice s pancetom

Sastojci:

1 kg prokulica
200 g pancete narezane na kockice
2 srednje velike ljutike
sol, papar

Priprema:

Zakuhajte lonac posoljene vode pa ubacite očišćene prokulice i kuhajte ih pet minuta pa ih ocijedite.

Pancetu narežite na kockice pa je pržite u široj tavi dok se masnoća ne otopi, a panceta postane hrskava, zatim je uklonite iz tave i ocijedite višak masnoće, ostavljajući otprilike jednu žlice u tavi. Dodajte nasjeckanu ljutiku pa je lagano pirjajte dok ne porumeni, zatim je izvadite i pomiješajte s pancetom.

Prokulice prelijte sačuvanom masnoćom, dobro promiješajte, kušajte treba li soli ili papra pa ih stavite na roštilj i pecite 4-5 minuta sa svake strane. Da bi vam bilo lakše, možete ih nabosti na štapiće.

Maknite ih s roštilja pa ih dodajte u zdjelu s pancetom i ljutikom, promiješajte i odmah poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 08:20