StoryEditorOCM
Zadar plusINDIE ROCK

Glazbeno slavlje: zagrebački Orvel oduševio zadarsku publiku, a miljeom na pojačalu podržao Baby Lasagnu!

Piše Zadarski.hr
12. svibnja 2024. - 13:03

Polivalentnom dvoranom Providurove palače sinoć je odjekivao glazbeni spektakl zahvaljujući zagrebačkom indie rock bendu Orvel.

Njihov zvučni opus, vođen frontmenom Igorom Ilićem na električnoj gitari, bas gitari, bubnjevima i sintesajzeru, Markom Čorokalom na bas gitari, Petrom Novakom na bubnjevima, električnoj gitari i bas gitari, Karlom Uchytilom na sintesajzeru i električnoj gitari te Markom Jankekom na električnoj gitari oduševio je Zadrane provevši ih kroz uspješnice s tri studijska albuma “Dani” (2015.), “Div” (2019.) i “Priče O Putovanjima i Stajanju Na Mjestu” (2022.).

Njihov maksimalistički instrumentalni performans spojio je elemente raznovrsnih žanrova, što je upotpunjeno snažnim glavnim i pratećim vokalima. Unatoč nesretnom koncertnom terminu, koji se poklopio s finalnom večeri Eurosonga, prisutna publika nagradila je Orvel velikim aplauzom, pozivom na bis i pohvalama što je jasno ocrtalo entuzijazam zadarske publike, dokazujući da je Urbofon Live još jednom pogodio s odabirom izvođača. U iščekivanju novog albuma, na kojem trenutno rade, publika će ih imati priliku čuti uživo na ovogodišnjem InMusic festivalu gdje će nastupiti uz velika inozemna imena poput The National, Smashing Pumpkins, Hoziera i drugih.

 

07. lipanj 2024 20:54