StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

U dalmatinskom derbiju Zadar je na Stanovima pobijedio Split! Sada zasluženo vode na ljestvici i kroče prema tituli prvaka

Piše I. Gjergja
12. svibnja 2024. - 10:26

ZADAR – SPLIT 2:1

 

ZADAR – Igralište Stanovi. Sudac: Filip Proleta (Opuzen). Pomoćnici: Klaić i Krešić.

Strijelci: 1:0 Jurić (10), 1:1 Balić (47), 2:1 Luetić (82-11m).

 

ZADAR: Matasović, Kordić, Muić, Jukić-Peladić (od 89. Pedišić), Luetić, Jurić (od 85. Ricov), Perić, Jakir, Nakić (od 57. Grgić), Djevaljekaj, Serbinov (od 46. Vukadinović9. Trener: Marin Oršulić.

 

SPLIT: Vojnović, Iličić, Kuzmić, Žužul. Brajković, J. Balić (od 89. Grabar), Talla, Radošević, Petrović (od 46. Paviškov), Martinović (od 89. Vrankić), A. Balić. Trener: Stipe Grčić.

Igrač utakmice: Luetić (Zadar).

Kada se pogleda ljestvica ove lige prije prvenstvenog dvoboja Zadar – Split tada se vidi da je to trebala utakmica biti igra „mačke i miša“. No Zadarni su pobijedili na mišiće i to tek u 82. minuti kada su imali kazneni udarac sa 11 metara kojega je Luetić pretvorio u zgoditak. Naime, Martinović je igrao u kaznenom prostoru rukom.

Ovom pobjedom Zadar je i dalje na četiri boda u odnosu na Zagoru. Split se prikazao kao kompaktna momčad koju je u igri dosta dugo držao vratar Splita Vojnović. Do vodstva je Zadar došao zgoditkom Kristijana Jurića već u 10. minuti, da bi nastavili i dalje napadati ali nije bilo zgoditaka.

Split je svoj zgoditak postigao kada je pokretač svih njihovih akcija Žužul došao do šesnasterca i uposlio Balića koji neometan zabija za poravnanje. No, Zadar je sve ispravio pred kraj susret, kada su postigli pobjedonosni gol i zasluženo vode na ljestvici – znaju svoj put ka mjestu prvaka u ligi.

28. svibanj 2024 22:25