StoryEditorOCM
ĐiradaD8 ROCK CAFE

U subotu se kod bajkera sprema odlična svirka čak dva benda: stiže novo ime na hrvatskoj sceni „Slick Stings“ i zadarski "Rich Man"!

Piše M. K.
14. svibnja 2024. - 11:36

U D8 Rock cafeu u subotu u 21.30 sati nova svirka - ovog puta s dva benda u jednoj večeri. Nastupaju Slick Stings i Rich Man.

Novo ime na hrvatskoj sceni je band „Slick Stings“. No imena okupljena u bendu su itekako poznata na hrvatskoj rock sceni: Tomislav Žalac i Mislav Kurspahić (Erotic Biljan and His Heretics), Matko Botić (My Buddy Moose, The Strange) te Tomislav Peretić (ex Shoot Me Wendy).

image

D8 subota

D8 Rock Cafe/Slobodna Dalmacija

Slick Stings glazbeni je sastav okupljen oko pjesama Tomislava Žalca, koje su se svojom stilskom šarolikošću neprestano izmicale od izvedbenog kanona matičnog mu benda, žestokih i bučnih rock‘n‘roll prvaka Erotic Biljan and His Heretics. Uz nedvojbeni garažni pedigre, spomenute pjesme sadržavale su i izražen power pop senzibilitet, americana atmosferu i psihodelične začine, zahtijevajući potpuno novi izvođački sastav koji će te različite utjecaje s ljubavlju oblikovati u zaokruženu cjelinu.

image

D8 subota

D8 Rock Cafe/Slobodna Dalmacija

Na tom zadatku Žalcu su se pridružili kolega iz Heretika Mislav Kurspahić, Matko Botić (My Buddy Moose, The Strange) te Tomislav Peretić (ex Shoot Me Wendy), trudeći se da budu što pažljiviji staratelji pjesmama koje će se naposljetku naći na dugosvirajućem albumu.

Izlazak albuma prvijenca Loves & Curse na LP-u, planiran je 22. svibnja, a najavljuju ga singlom i spotom „Control You“.

Rich Man je domaći zadarski band osnovan 2015. godine, najprije u punom sastavu od petero članova, a spletom okolnosti sredinom 2016. godine nastavlja s radom kao dvočlani bend kojeg čine Renata Železnjak na vokalu, gitari i usnoj harmonici, te Marin Perica na bubnju.

image

D8 subota

D8 Rock Cafe/Slobodna Dalmacija

Početkom 2018. godine bendu se priključuje basist Luka Baranović, a zatim od 2019.- 2023. godine zamjenjuje ga basist Eduard Plećaš. Ponovna izmjena događa se 2024. godine kada se bendu pridružuje basist Igor Punoš.

27. svibanj 2024 13:22