StoryEditorOCM
4 kantunaPISMO SA SILBE

Gospodo Meštrović, Radeta i Vučetić, hoćete li Vi doći nama sakupljati otpad, kositi...? Ili se uozbiljite ili podnesite ostavke!

Piše Zadarski.hr
10. svibnja 2024. - 09:04

Diana Klanac, tehnička predsjedncia Mjesnog odbora Silba, uputila nam je priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti.

"Odlučili smo izaći u javnost ponukani posljedicama ‘blokiranog‘ proračuna Grada Zadra što se ponavlja drugu godinu. Namjera nam je da podsjetimo neke gradske vijećnike, g. Meštrovića, g. Radetu i predsjedavajućeg Gradskog vijeća  g. Vučetića da još postoje otoci i otočani, da se ponekad toga  sjete i u njihove rječnike i agende uključe otoke, otočane i njihove probleme. Nažalost praksa je pokazala drugo, kad ne misle na nas i ne pomažu onda se trude da odmažu. Jedine službe koje brinu o nama i surađuju su upravni odjeli Grada i gradska uprava zajedno s gradonačelnikom g. Dukićem.

Postavljamo si pitanje, čemu to? Očekujemo od vijećnika i predsjednika odgovorno i konstruktivno ponašanje jer su tu obvezu preuzeli izborom u Gradsko vijeće, međutim promoviraju se kao zalutali političari, ekshibicionisti, uvjereni da su njihovi prijedlozi konstruktivni pa se zbog osobne netrpeljivosti prema neistomišljeniku inate, ucjenjuju, prekidaju sjednice tako da destruktivno djeluju.

Zbog takvog neodgovornog ponašanja nanosi se šteta jer se planirani projekti ne mogu realizirati i propadaju ako se sredstva u tekućoj godini ne iskoriste. Oštećeni smo što nam se mjesni putovi ne saniraju, šumski putovi ne održavanju, izgrađuju i popravljaju školska i dječja igrališta, izgrade javne cisterne, školjera (valobran), sabirne stanice, rekonstrukcije šetnica, dječje predstave… ‘Sanjamo‘ da nam se ulice raskopaju, da nam se zamijene 40 godina stare vodovodne cijevi, kanalizacija, odvodnja, električna mreža, rive… i dijela drugih pogodnosti koje kao prednost imaju gradski mjesni odbori. 

Jedva da se i nekog nađe da želi raditi osnovne poslove u komunalnim službama kao pometač, vrtlar, poštar… što su nam osnovne i bitne komunalne službe, imaju niska primanja i umjesto da ih se stimulira da ih se zadrži populističkim postupcima blokira se povećanja naknada u vrijednosti kave- dvije. Hoćete li Vi doći nama sakupljati otpad, kositi… ne naravno da nećete, a mi smo već u situaciji da djelatnici s dva otoka dolaze na treći to raditi.

Vi u ime Vama važnih stvari blokirate naše egzistencijalne potrebe i rješavanje krucijalnih stvari koje su potrebne za život na otoku.

Zbog svega navedenog tražimo da se uozbiljite i da odgovorno obnašate funkciju vijećnika ili predsjednika za koju ste izabrani ili ako ne znate kako to raditi podnesite ostavke. 

23. svibanj 2024 15:25