StoryEditorOCM
Politikakako do većine

Nastavljeni pregovori HDZ-a i Domovinskog pokreta: Za stolom su najjače delegacije, priča se i o strukturi buduće Vlade

Piše vijesti sd
8. svibnja 2024. - 07:36

NOVIJE: 

Mislav Kolakušić, izborni partner DP-a, nastavlja žestoko kritizirati ponašanje Domovinskog pokreta, stranke s kojom je bio u koaliciji.

Sad se opet oglasio na Fejsu gdje je napisao da je HDZ, s ili bez Milorada Pupovca, i dalje osuđena organizacija.

"Sa ili bez SDSS-a, HDZ je i dalje to što jest. Sudskom presudom presuđena zločinačka organizacija. S ili bez Pupovca, Plenković je i dalje to što jest, globalistička lutka koja pleše onako kako svira bilo koji bezimeni birokrat iz Bruxellesa.

Čovjek koji je zaslužen za odlazak barem 300.000 ljudi, mladih, sposobnih i obrazovanih. Čovjek koji je odgovoran za pretvaranje hrvatskog tržišta rada u tržite robovske radne snage iz trećih zemalja.

Čovjek zbog kojih vlasnici iseljavalju obitelji iz stanova u najmu kako bi u njih uselili krevete na kat i desetke radnika koji kao robove dovode bivši i sadašnji HDZ-ovci kroz svoje agencije i koje zapošljavaju bivši i sadašnji HDZ-ovci u svojim umreženim tvrtkama koje dobivaju milijarde eura naših novaca kroz tzv. Europske fondove.

Sa ili bez SDSS-a, šurovanje s HDZ-om je izdaja građana", napisao je Kolakušić.

Dario Hrebak je rekao da je HSLS Plenkoviću dao svoj mandat za sastavljanje Vlade, kao i ostali stari partneri. “Tako da, sad je sve u rukama Andreja Plenkovića i DP-a, mogu li se oni dogovoriti oko politika Vlade, a mogu li se dogovoriti i oko konkretnih resora.”

Počeo je novi sastanak na kojem će HDZ i Domovinski pokret (DP) razgovarati i o strukturi buduće Vlade.

HDZ-ov pregovarački tim čine predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved, potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić i predstojnik Ureda predsjednika HDZ-a Marko Milić.

DP-ov pregovarački tim čine predsjednik DP-a Ivan Penava, zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić, glavni tajnik DP-a Josip Dabro i politički tajnik DP-a Damir Barna.

RANIJE:

Pregovori HDZ-a i DP-a se nastavljaju danas u 10.30 sati, saznaje N1.

Uoči jučerašnjeg sastanka čelnik stranke DP Ivan Penava potvrdio je da su zainteresirani za četiri ministarstva, a Radić nakon sastanka nije htio o tome govoriti.

Domovinskom pokretu su zanimljivi demografija, energetika, obrazovanje i kultura. HDZ im navodno nudi tri ministarstva.

image

Pregovarači DP-a
 

Goran Mehkek/Cropix

Nakon sastanka HDZ-a i DP-a medijima se obratio glasnogovornik Vlade Marko Milić koji je rekao da su približili stajališta i da će ovaj tjedan imati obrise nove parlamentarne većine. 

image

Marko Milić

Goran Mehkek/Cropix

"U srijedu nastavljamo razgovore s predstavnicima DP-a vezana uz strukturu vlade i programska pitanja. Postoji puno točaka oko kojih imamo podudarna razmišljanja, oko nekih možda i ne, ali vjerujemo da ćemo postići dogovor", rekao je. 

"Nismo razgovarali ni o kakvim resorima. Važno je da naši partneri podržavaju smjer politike koji vodi Andrej Plenković", dodao je. 

image

Mario Radić daje izjavu

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 04:24