StoryEditorOCM
Hrvatskao pobačaju

Severina prozvala HDZ i DP: Jeste li vidjeli jednu jedinu ženu? S ijedne strane? Društvo nam je duboko u patrijarhatu

Piše Vijesti SD
14. svibnja 2024. - 12:23

Poznata pjevačica Severina Vučković pridružila se građanskoj inicijativi "My voice, my choice", a svoju je podršku oglasila na društvenoj mreži Instagram. Riječ  je o pokretu koji za cilj ima da se svakoj ženi koja živi u EU omogući siguran i dostupan pobačaj. 

https://www.instagram.com/reel/C68S5RSorbO/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

- Jeste li među pregovaračima oko nove Vlade vidjeli i jednu jedinu ženu proteklih tjedana? Jednu? S jedne od dvije pregovaračke strane? Niste? Nisam ni ja. Nezamisliva je to scena u 21. stoljeću, osim u društvima duboko zakopanim u patrijarhat.

Dogovaraju li se politike bez žena, koje se tiču žena? U Hrvatskoj je i sada prekid trudnoće na papiru dopušten, a u stvarnosti se ne provodi u većini bolnica i plaća se. Baš zbog toga, a vodeći računa kakav svijet ostavljamo djevojčicama, stavila sam svoj potpis na europsku građansku inicijativu @myvoicemychoiceorg, koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj.Da bi tijela Europske unije odlučivala o toj inicijativi, trebamo prikupiti MILIJUN POTPISA.

Zato te molim, nakon što potpišeš (link se nalazi u opisu mog profila), podijeli, prošeraj… Učini dodatan napor, nađi još prijateljica i prijatelja koji će također potpisati, pošalji im link na inicijativu, napisala je Severina uz video u kojem govori o istoj stvari. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 12:19