StoryEditorOCM
Ostaloveliko slavlje

Omišani spremaju feštu, Despotović otkrio što je bio ključ ‘razbijanja‘ Dinama: ‘Sve od prije se zaboravlja‘

Piše K. M.
10. svibnja 2024. - 23:55

Omišani su preokrenuli u finalnoj seriji protiv Dinama pred domaćom publikom. Veliku priliku ima Olmissum u ponedjeljak na Ribnjaku zaključiti prvenstvo Hrvatske u futsalu. Do meč lopte su došli velikom pobjedom od 6:0 nakon što su ranije upisali poraz u prvoj utakmici nakon produžetaka, a onda u drugoj slavili u Zagrebu. Nakon velikog koraka do titule zadovoljstvo nije skrivao trener Olmissuma Frane Despotović.

- Što reći nakon ovakve utakmice, osim velike čestitke mojim momcima na predstavi koju su večeras pokazali na terenu. Jednostavno je sve od početka krenulo na našu stranu. Preuzeli smo kontrolu igre u svoje ruke. U prvom poluvremenu smo mogli završiti i s više golova prednosti, ali ekipa Dinama je iskusna i dogovorili su se vjerojatno na poluvremenu da krenu u drugo čvršće i jače. Na početku drugog dijela smo visili i uspjeli smo se tu obraniti što je bio ključ. Na kraju je utakmica ušla u vode gdje smo mi počeli dominirati i oni su morali posegnuti za golmanom-igračem. Tu smo se mi vrhunski obranili i na kraju zasluženo slavili. Svjesni smo i da nas u ponedjeljak čeka jako teška utakmica.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Do 35. minuta Olmissum je imao vodstvo od 2:0, a nakon što su dinamovci posegnuli za rješenjem s golmanom-igračem prednost ‘gusara‘ je samo rasla. Obrana Omišana bila je čvrsta.

- Ključni su bili stvarno tih prvih pet minuta drugog poluvremena gdje su nas jako stisli i gdje smo mi uspjeli obraniti se. Poslije su oni morali spletom okolnosti krenuti s igrom 5 na 4 gdje smo mi u startu odmah presjekli loptu i zabili gol što nam je dalo dodatna krila.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Olmissum je bez primljenog gola u drugoj i trećoj utakmici.

- Jasno da je to za jednog trenera ‘bombon‘ kako bi se reklo. Ne primiti gol od ekipe Dinama nije jednostavno i to dvije utakmice zaredom. Ali nećemo padati pod euforiju. Moramo mi popravljati stvari u svojoj igri i pripremiti se maksimalno te odmoriti, a na kraju pokušati završiti seriju u Omišu. Bila je velika potrošnja, ali rekao sam im i par minuta prije kraja kad su bili umorni i htjeli izaći iz igre da umor ne postoji. Umor postoji samo u glavama. Puno je lakše kad se pobijedi, onda se umor još manje osjeća. Tako da nećemo razmišljati o potrošnji jer vjerujemo u njihovu mladost i energiju te da će završiti stvari na pravi način.

Borba za naslov se nastavlja u ponedjeljak. 

- To je nova utakmica i sve što je bilo u ovim prošlim se zaboravlja. Dinamo će se sigurno postaviti muški i pokušati otići s pobjedom u Zagreb, a mi ćemo pokušati osvojiti prvenstvo na našem terenu. To je skroz nova priča. Pozivam sve navijače Olmissuma da dođu u dvoranu i da nas podrže maksimalno, a mi ćemo dati sve od sebe.

Tko ima veći pritisak u ponedjeljak?

- Teško je reći. Mi imamo pritisak jer moramo završiti, a oni jer moraju dovesti seriju ponovno u Zagreb. Tako da je nezahvalna ta prognoza o pritisku – zaključio je Despotović.

image

Omis, 100524.
Sportska dvorana Ribnjak.
Treca utakmica finala doigravanja SuperSport HMNL, Olmissum - Futsal Dinamo.
Na fotografiji: slavlje Olmissuma nakon pobjede 6-0.
Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

Bozidar Vukicevic/Cropix
Jedan od junaka Olmissuma u doigravanju za prvaka Hrvatske u futsalu je vratar Vinko Rozga, koji je prokomentirao veliku pobjedu protiv Dinama u trećoj utakmici finalne serije.

- Bila je to prava finalna utakmica. Ispoštovali smo sve dogovore koje smo imali u svlačionici. Od prve do zadnje minute smo igrali jako i domaćinski. Smatram da smo mogli vidjeti još koji gol u prvom poluvremenu, ali Dinamo se uspio obraniti. No, u drugom poluvremenu naša fizička nadmoć je došla na vidjeli i oni su bili primorani igrati s golmanom-igračem što smo mi vrlo dobro branili. To smo i na treningu dosta vježbali. Rezultat je na kraju zaslužen, kao i pobjeda. Zahvalio bi se publici što je došla u ovako velikom broju i nadam se će doći ponedjeljak ponovno. Idemo do kraja – kazao je Rozga.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Dio zasluga za posljednje dvije utakmice finalne serije bez primljenog gola ide i vrataru Olmissuma.

- Da, ali ne bih uzimao zasluge samo za sebe. Ekipa izbacuje pojedinca, to se uvijek tako namjesti da netko ispliva. Zadnji put sam to bio ja, ovog puta je bilo sve rutinski odrađeno.

Kako se pripremiti za ponedjeljak? Olmissum ima meč loptu na domaćem parketu.

- Najvažnije je dobro odmorit, prespavati ovo i zaboraviti. U ponedjeljak nas čeka još veća borba i ako ne pobijedimo nismo ništa napravili. Ako se može, rado bih da ponovimo igru iz ove prve utakmice u Omišu – zaključio je Rozga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 01:27