StoryEditorOCM
Ostaloostaje li u omišu?

Omišani razbili Dinamo u punom Ribnjaku, Olmissum prešao u vodstvo i ima priliku doma potvrditi naslov

Piše Krešimir Milić
10. svibnja 2024. - 22:00

Gotovo ista situacija kao i prošle sezone odvija se u finalnoj seriji HMNL. Akteri su isti, a uloge su se promijenile. Prošle sezone Dinamo je nakon ‘breaka‘ u Omišu uspio doći do prvog naslova prvaka, a ove godine Olmissum je nakon ‘breaka‘ u Zagrebu iskoristio domaći teren i poveo u seriji s 2:1.

Već od početka su Gusari dali do znanja gostima da ovog puta neće doći do pobjede, a u korist tezi ide i pobjeda od 6:0 kojom su okrunili sjajnu igru. Da je bila još koja sjedalica slobodna u petak navečer na Ribnjaku vjerojatno bi i za nju ta karta otišla.

Domaći na krilima glasne podrške s tribina prijetili ozbiljnije od samog početka i nisu ostavljali puno prostora gostima. Uraganski početak okrunili su golom u petoj minuti nakon brze akcije u kojoj je Hrstić s lijeve strane proigrao u sredinu Kolobarić zabio za vodstvo 1:0.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Veliku šansu imali su Omišani za povećati vodstvo u 9. minuti kad je Piplica zaustavio Žilića. Lopta se odbila do Sekulića koji je gađao prazan gol, ali se Piplica uspio iščupati i spriječio Omišane da ne povedu s dva gola razlike. Zato nije ni Piplica uspio zaustaviti Bukoveca pred kraj prvog dijela. Bukovec je bio opasan u nekoliko navrata, a minutu prije kraja prvog poluvremena zabio je Piplici u bliži kut za 2:0.

Dinamo drugo poluvrijeme počinje razigraniji, a najveću priliku imaju u 24. minuti preko Čekola koju je zaustavio sigurni Rozga. Konkretniji odgovor ‘gusara‘ čekao se do 27. minute, a pokušaje Jurline i Sekulića uspio je zaustaviti Piplica.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Dinamo u posljednjih pet minuta ide po sve ili ništa i kreće s golmanom-igračem, a već u prvim sekundama će zažaliti taj potez. Kustura u 35. minuti povećava vodstvo na 3:0, a Hrstić minutu kasnije na 4:0 za početak velikog slavlja na Ribnjaku. Nije tu bio kraj omiškoj rapsodiji koju je nastavio Jurlina u 37. minuti zgoditkom za 5:0, a onda i 6:0 u istoj minuti nakon čega je proslavio s publikom.

A veliku priliku imaju Omišani sad za proslaviti i treći naslov prvaka Hrvatske u futsalu. Dva puta su bili prvaci, a imaju meč loptu i pred svojom publikom u ponedjeljak zaključiti ovu sezonu s trofejem.

Semafor

OLMISSUM – DINAMO 6:0

Omiš, Gradska sportska dvorana Omiš (Ribnjak), 730 gledatelja

Suci: Vedran Babić(Split), Mario Lulić(Gospić). Treći sudac: Mario Budimir (Split)

Strijelci: Kolobarić (5‘), Bukovec (19‘), Kustura (35‘), Hrstić (36‘), Jurlina (37‘, 37‘)

Igrač utakmice: Josip Jurlina

Olmissum: Rozga, Kustura, Jurlina, Vanha, Sekulić, Čizmić, Zemunik, Hrstić, Bukovec, Žilić, Juretić, Kolobarić

Dinamo: Piplica, Perić, Postružin, Čekol, T. Novak, Pavlić, Gudasić, Konsuo, Mužar, Prgomet, Vučković, Dekanić, Zonjić, F. Novak

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 11:30