StoryEditorOCM
Ostalofinalna serija

Omišani brane Dalmaciju: u Zagrebu uz vrhunski futsal očekuje nas i prava navijačka atmosfera

Piše Ivan Renić
3. svibnja 2024. - 07:28

Od 10 prošlo ih je osam. Od osam ostala su dva. Olmissum i Futsal Dinamo igrat će finale, borit će se za titulu prvaka Hrvatske u futsalu. Bit će to repriza finala. I lani su, podsjetimo, iste dvije momčadi izborile finalnu seriju.

Jasno je, dakle, Omišani i Zagrepčani najbolje su dvije ekipe u Hrvatskoj. Igra se na tri pobjede. Prve dvije utakmice igrat će se u ‘Dvojci’ Doma sportova, prva večeras od 20.15 sati uz izravni prijenos na Max Sportu. Druga je na rasporedu u ponedjeljak u 19 sati.

Dalmacija opet ima svog predstavnika u finalu. Olmissum je put do još jednog finala prokrčio kroz dva dalmatinska kluba. U četvrtfinalu ih je čekalo Novo vrijeme. ‘Zeleno-plavi’ bolji su bili u dvije utakmice. Dostajala je po pobjeda na Ribnjaku i u Makarskoj.

U polufinalu su se namjerili na Square. Dubrovčani ni ove godine nisu krili šampionske ambicije. Ove godine možda i više nego ikad s obzirom na to da su na kraju prvog dijela prvenstva osigurali ‘jedinicu’ pred doigravanje. Najbolji su Gospari bili u ligaškom dijelu sezone. Njihova igra obećavala je puno. Činilo se to pogotovo nakon prve utakmice u Gospinom polju koju je Square pobijedio.

No, Olmissum je žestoko uzvratio. Prvo s ‘brejkom’ u gostima, a onda i s dvije pobjede na svom terenu. Sjajna je bila četvrta utakmica te polufinalne serije. Na koncu je bilo 7:4 za Olmissum. Čak 11 pogodaka vidjeli smo na Ribnjaku.

image

Dinamo je lani slavio

Goran Mehkek/Cropix

Moćni pivoti

Također 3:1 bilo je u okršaju Futsal Dinama i Stanoinvest Futsal Pule. Branitelji naslova pred svojim su navijačima izborili drugo uzastopno finale i nastavljaju pohod prema obrani naslova prvaka. Za slavlje u četvrtoj utakmici trebali su im produžeci jer je nakon 40 minuta na semaforu pisalo 2:2. Dva gola u produžecima i ukupnih 4:2 značili su veliko slavlje u ‘Dvojci’.

Lani je dobro počelo po Omišane. Poveli su 1:0 u finalnoj seriji, no vezali su Zagrepčani potom tri pobjede i osvojili titulu. Bit će to i dvoboj dvaju sjajnih pivota. Najbolji igrač lige Sekulić s jedne i Perić s druge strane. Baš njih dvojica najveći su zadaci za protivničke obrane. Obojica zabijaju puno, a kada to ne čine onda sjajno razigravaju i asistiraju. Posebno motiviran mogao bi biti Sekulić za kojega je već najavljeno kako će po koncu sezone napustiti Despotovićevu momčad i pojačati belgijski Anderlecht. Došlo je vrijeme za inozemne izazove.

image

Sekulić je glavna uzdanica Olmissuma

Jakov Prkić/Cropix

Pune tribine

Uoči finalne serije stigla je i dobra vijest za hrvatski futsal. Naime, Hrvatska će i sljedeće sezone imati dva predstavnika u Ligi prvaka. Dakako, već se zna da će to biti finalisti – Olmissum i Futsal Dinamo. Bit će to treća uzastopna sezona s dva hrvatska predstavnika u Glavnoj rundi Lige prvaka. Također, već je poznato i da će samo prvak sljedeće sezone izboriti Ligu prvaka jer će nagodinu Ukrajina umjesto Hrvatske imati dva predstavnika.

Uz vrhunski futsal očekuje nas i prava navijačka atmosfera. Dinamo ima najžešću podršku u ligi. Bad Blue Boysi vjerno prate ‘mali balun’ i redovito pune tribine Doma sportova. Žestokog navijanja je lani bilo i u Omišu. Ali samo u prvoj utakmici. Zanimljivo, Olmissum je samo u tom susretu pobijedio.

U drugoj je ono iščezlo, baš kao i šampionske ambicije Omišana do kraja serije. Vjerujemo kako će se nakon dvomeča u Zagrebu, Ribnjak napuniti do posljednjeg mjesta. Podno omiške stine igrat će se barem jedna utakmica. A s obzirom na očekivanja, vjerojatno ćemo gledati i četvrtu utakmicu. Eventualna majstorica igrat će se u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 10:42