StoryEditorOCM
Hajdukhumanitarna

Veterani Hajduka igrali u Puli, Tramezzani nije propustio priliku, pala je i zajednička fotografija

12. svibnja 2024. - 14:48

Predigru večernjem susretu prvotimaca odigrali su veterani Hajduka protiv svog domaćina, vršnjaka Istre 1961 i premda je rezultat uz druženje najmanje važan, "bijeli" su pobijedili sa 6:2. Na manjem terenu i na umjetnoj travi.

Ono što nam upada u oči jest kako je ovaj susret odavna dogovoren, sve je to bilo usmjereno na veliku feštu i glavni događaj misleći da će sudar pravih momčadi biti važan i vrijedan šampionske utrke i titule, pa neka se onda i veterani druže i "smekšaju" atmosferu...

Bili bi to pravi dani Splita i Hajduka u Puli, a sve u cilju da se "bijeli" kod Arene osjećaju što bolje, kao kod kuće i da im bude lakše na megdanu s domaćim Istrijanima u borbi za bodove.

Premda je 90 minuta prvoligaškog nogometa palo u drugi plan, veterani su odigrali planirani meč u humanitarne svrhe, jer doniralo se za djecu oboljelu od Downovog sindroma.

image

Veterani Hajduka u Puli

Privatni album

Trener Istre 1961 Paolo Tramezzani nije propustio priliku da pogleda susret, a rado se slikao sa svojim prijateljem od lani, s najpoznatijim Puležanom koji je nosio Hajdukov dres, a to je Damir Maričić. Upoznali su se lani u Ženevi kad su zajedno došli vidjeti juniore Hajduka koji su na završnom turniru UEFA Lige mladih osvojili srebrnu medalju.

Novi susret u Puli i slika za uspomenu Tramezzanija i Maričića. Hajduk i Istra ih veže i spaja.

Doista, kakvo bi to bilo ozračje da ova utakmica "para gaće"?! Umjesto što su gaće već isparane. Nikad nećemo saznati.

Za veterane Hajduka igrali su Balić, J. Puljiz, Putnik, Španjić, F. Bućan, Dalibor Božac (još jedan Puležan među "bijelima", prvotimac 2000. godine), spominjani već Maričić, te P. Šimić.

Golove za veterane Hajduka zabili su, neka i to bude notirano, P. Šimić (3), Cukrov, Božac i vratar Balić u ofenzivnom izletu. Bilo je veselo...

Od domaćina treba istaknuti Boru Angelovskog, predsjednika Udruge Sindrom Down, kao i to da su uz momčad "bijelih" bili i Dalibor Macan i Miroslav Pezelj, te da su sudjelovala djeca s Downovim sindromom iz škola u Puli i Medulinu, a donacije su se prikupljale u postavljenim kutijama... 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 00:07