StoryEditorOCM
Hajdukiskusno ime

Slovenski trener o interesu Hajduka: ‘Poznajem splitski sindrom, na kraju uvijek zaostanu za Dinamom 15-20 bodova‘

Piše SPORT SD
14. svibnja 2024. - 12:10

Tko će povesti Hajduk u iduću sezonu, tko će preuzeti tu često nezahvalnu ulogu? Glavno je to pitanje u klubu ovih dana, glavni zadatak uprave.

Već je poznato da su na Poljudu uglavnom zaokupljeni tom temom, sve ostalo, uključujući i rezultate prve momčadi palo je u drugi plan.

Prije nekoliko dana nogometna šuškanja su u vezu s Hajdukom dovela Antu Šimundžu, trenera dalmatinskih korijena i bogate karijere koji je trenutno u Mariboru.

Sada je progovorio i sam Šimundža, za slovenski Sportklub je prokomentirao mnoge teme, uključujući i njegov pogled na Hajduk:

- Otac mi je iz Splita, poznajem tu sredinu. Hajduk mi je prirastao srcu, poznajem splitski sindrom. Žive do rujna ili listopada, koliko traje Europa, a na kraju zaostaju između 15 i 20 bodova za Dinamom, rekao je Šimundža pa dodao:

image
Nikolay Doychinov/Afp

- Jako teška sredina, teško je reći što promijeniti ili što bi se trebalo promijeniti. Ponavljaju se želje, ali na kraju krajeva Dinamo je prvak. Ne razmišljam o tome, razmišljam kako biti što bolji s Mariborom, kako doći do rezultata, kako dati maksimum momčadi. No kamo će put odvesti, to je druga stvar. Ako se spominje slovenski trener, onda imamo kvalitetu. Izbornik Matjaž Kek ostavio je izniman trag u Hrvatskoj, njegovo se ime uvijek spominje u kuloarima. Ako se i moje spominje, to je samo pozitivno za nas", zaključio je Šimundža.

Javio nam se Pušnik i ‘ispalio‘: ‘Neće Šimundža u Hajduk, Maribor je pun love. Nemojte da vas opet neki Janez zaj...‘

Već prije dva tjedna slovenski "Planet nogomet" je objavio informaciju s ovim naslovom: "Hoće li Maribor morati tražiti novog trenera? Hajduk je u potrazi za novim šefom", nismo tada čekali, potražili smo detalje kod Šimundžinog agenta Adriana Aliaja, koji je odmah ugasio vatru:

- Šimundža ima ugovor s Mariborom i ostaje u Mariboru, čeka ga završnica prvenstva i mora biti koncentriran na taj posao. Sve drugo su prazne špekulacije bez osnova - poentirao nam je albanski Splićanin na zagrebačkoj adresi.

O mogućoj selidbi Šimundže na Poljud pričalo se i zbog turskog investitora koji ulazi u slovenski Maribor. Ako se on odluči na promjene u klubu, Šimundža bi mogao biti slobodan.

Osim Maribora, u karijeri je vodio Muru u čak tri navrata, Aluminij, Grazer i Ludogorec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 01:40