StoryEditorOCM
Hajduk365 dana mračniji

Ivan Leko je začepio rupe u obrani i usta kritičarima; vratar Ivan Lučić već 374 minute nije morao po loptu u mrežu

Piše Sport SD
8. svibnja 2024. - 13:46

Pobjeda protiv Lokomotive 3:0 bio je četvrti prvenstveni okršaj u nizu u kojem Lekine trupe nisu primile pogodak. Nagledali smo se ove sezone svakakvih izdanja obrane Hajduka, nevjerojatnih mahom individualnih kikseva, ali kao da su se kockice tog mozaika konačno malo posložile. Pobjeda nad Varaždinom na Poljudu 2:0, pa dva remija bez pogodaka u Velikoj Gorici i velikom derbiju s Dinamom u Splitu, a onda na kraju i uvjerljiva pobjeda kod Lokomotive. Vratar Ivan Lučić već 374 minute nije morao po loptu u mrežu.

Ili smo ‘porebambili‘, ili... Ma ne, samo smo ‘bacili oko‘ što smo u ovo doba pisali prošle godine, što smo ‘kuckali‘ 8. svibnja 2023. i doista je priča zanimljiva.

Donosimo ‘eho‘ s prve dvije stranice koje su objavljene 9. svibnja (pisano naravno dan ranije).

Uvod u ovaj tekst ispisao je kolega Frane Vulas nakon nove ‘čiste mreže‘ vratara Lučića. Hajduk je sezone završio s ‘minus 10‘ u odnosu na Dinamo, ali je bio neki moment uspona. S Ivanom Lekom, dugogodišnjom ‘tihom patnjom‘ sada već bivšeg predsjednika uprave Hajduka Lukše Jakobušića.

image

Slobodna Dalmacija 9. svibnja

Sd/

Nakon poraza od Rijeke 16. travnja ‘bijeli‘ su odigrali sedam prvenstvenih utakmica do kraja i upisali pet pobjeda uz dva remija. Drastično drugačija slika nego na kraju ove, ispuhane sezone. Makar je na kraju učinak isti, kad neki nasljednik Jurice Gizdića bude kuckao u klupski almanah pamtit će se samo još jedna sezona bez titule, a sad dojam, više - manje.

Ipak, lani je postojala neka ideja na planu struke, pa neka je Leko smijenjen tri mjeseca kasnije. Trenutno na Poljudu nema - ničega.

Real je 9. svibnja igrao polufinale Lige prvaka protiv manchester Cityja, ove je godine to nešto ranije... A Jadran je protiv Jug Adriatic osiguranja u finalnoj seriji Prvenstva Hrvatske već stigao do meč lopte, ove godine serija počinje u petak, 10. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 14:14