StoryEditorOCM
Domaći nogometSve je manje nade

Solin bolnim porazom u sudačkoj nadoknadi došao na rub ispadanja, zabio mu Splićanin. Posuđeni hajdukovac isključen

Piše Frane Vulas
28. travnja 2024. - 18:11

Minimalnim domaćim porazom od lidera Zrinski Osječkog 1664 i to pogotokom primljenim u prvoj minuti sudačke nadoknade nogometaši Solina došli su na prag ispadanja iz SuperSport Prve NL (drugi rang natjecanja). Momčad trenera Luke Bonačića je kao domaćin u Dugopolju pala pogotkom bivšeg (krilnog) napadača RNK Splita Domagoja Jelavića (22) u 91. minuti, mladića koji je u mlađim kategorijama bio član Hajduka, Splita i Rijeke. S obzirom na to da su izravni konkurenti u ovom kolu uspisali pobjede, BSK protiv Cibalije 1:0, a Orijent u ogledu protiv Croatije iz Zmijavaca 3:0, fenjeraš Solin se ovim raspletom vikenda doveo u jako tešku situaciju.

Pet kola prije kraja Solin ima sedam bodova manje od Orijenta odnosno šest od BSK Bijelog Brda. Moralo bi se dogoditi pravo čudo da se momčad s Jadra spasi. U idućem kolu Solin je gost Cibalije, a do kraja će igrati još domaće susrete protiv Croatije i BSk Bijelog Brda, te će u goste Orijentu i Dubravi Tim Kabel. Niz pobjeda je za Hajdukov klub partner sada imperativ, a pogotovo one u izravnim susretima protiv konkurenata u borbi za ostanak. Prema propozicijama natjecanja posljednje 12. mjesto znači sigurno ispadanje, a pretposljednje 11. donosi razigravanje za mjesto u Prvoj NL s drugoplasiranim sastavom SuperSport Druge NL.

Od igrača Hajduka na posudbama/dvojnim registracijama u Solinu Filip Čuić je igrao do 86. minute, Niko Đolonga do 77., Jere Vrcić je ušao u 67. minuti dok je najviše vremena na travnjaku proveo Ante Kavelj, ali je isključen u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je dobio drugi žuti karton.

image

Niko Đolonga

Jakov Prkić/Cropix
image

Ante Kavelj

Jakov Prkić/Cropix
image

Filip Čuić

Jakov Prkić/Cropix

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 00:18