StoryEditorOCM
Splitiznenađenje

Puljak neće u Sabor! Svi su mislili da će ga zamijeniti izbačeni SDP-ovac Damir Barbir, a kad ono - poznata odvjetnica

Piše SPLIT SD
14. svibnja 2024. - 13:01

Splitski gradonačelnik i predsjednik Centra Ivica Puljak saborski mandat stavit će u mirovanje, a umjesto njega u Sabor će ući predstavnica stranke, dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević. U sljedećem razdoblju, pojasnio je Puljak, fokusirat će se na funkciju gradonačelnika Splita i nastavak uvođenja reda.

- U Splitu smo pokrenuli najveći investicijski ciklus u povijesti i cijeli grad je trenutno jedno veliko gradilište. Od rekonstrukcije Žnjana koji bi trebao biti dovršen do sljedećeg ljeta, izgradnje Tehnološkog parka, IT sustava, do vrtića, garaža, kulturnih centara, parkova i uređenja ulica, napravili smo potpuni preporod u gradu. Uvodimo red i želimo dovršiti ono što smo započeli i od Splita napraviti moderan grad, na koji ćemo svi biti ponosni. To smo obećali građanima i svoje obećanje ćemo ispuniti - rekao je Puljak.

- Siguran sam da će Viktorija Knežević predano raditi na ciljevima za koje se Centar zalaže i nastaviti borbu za europsku Hrvatsku, u kojoj će svi građani imati jednaka prava. Od te borbe i od vrijednosti koje u stranci Centar zastupamo nemamo namjeru odustati - poručio je Puljak i zahvalio se građanima na povjerenju koje su mu ukazali na ovim izborima.

Prema riječima Viktorije Knežević, kao saborska zastupnica fokusirat će se prvenstveno na borbu za bolju i pravedniju državu, dostupnu građanima.

- I kada imaju neka prava, naši građani ih teško ostvaruju. To se mora promijeniti. Također, u fokusu će mi biti i Dubrovnik. Do sada smo, nažalost, imali zastupnike koji su o mnogim važnim temama uglavnom samo klimali glavom i poslušno glasali po zna se čijoj direktivi. Zalagat ću se da se glas građana Dubrovnika čuje u Saboru i borit ću se za sve opravdane interese našeg grada - rekla je Knežević.

Knežević je inače bila kandidatkinja Centra u desetoj izbornoj jedinici na listi Rijeke pravde i to na sedmom mjestu, a osvojila je 1273 preferencijalna glasa. Ona je tu vijest potvrdila i na svom Facebook profilu uz poruku: ‘Dream come true...‘

Mnogi su bili uvjereni da će mu zamjena biti odmetnuti splitski SDP-ovac Damir Barbir, ali to se, eto nije dogodilo iako je bio na petom mjestu liste... Podsjetimo, Barbir je na izborima dobio 1915 preferencijalnih glasova.

image

Ivica Puljak i Viktorija Knežević

Ivica Puljak/facebook/Ivica Puljak/facebook

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 16:51