StoryEditorOCM
Split15 minuta

Predsjednica splitskog kotara nakon incidenta i privođenja stanara: ‘Ako hoteli mogu imati punkt za ukrcaj...‘

Piše A. P.
13. svibnja 2024. - 14:41

Splićanin iz stare gradske jezgre (podaci poznati redakciji) nakon što je u nedjelju priveden u policijsku postaju zbog kršenja javnog reda i mira u Hrvojevoj ulici te pušten nakon obrade, obratio se kotaru Grad kako bi se pronašlo rješenje za stanare stare gradske jezgre.

Podsjetimo, Splićanin je išao za vikend na selo, sa suprugom i troje male djece i hrpom alata (trimerom, motornom pilom...) i pokušao je na opskrbnom punktu na vrh Hrvojeve pored Đardina parkirati kombi kako bi ukrcao stvari na lokaciji blizu stana. Navodno ga je jedan prometni redar pustio da to na brzinu obavi, a onda se pojavio drugi koji mu je to zabranio. Na kraju je završio u policijskoj postaji.

Stanar iz centra Splita pokušao brdo alata, ženu i djecu ukrcati u kombi. Redari mu zvali policiju: ‘Neka se srame!‘

Stanar stare gradske jezgre uputio je i službeni dopis prema kotaru Grad kako bi upozorio na navedeni problem s kojim se susreću. 

- Nadodat ćemo tu točku u dnevni red današnje sjednice kotarskog vijeća i nakon toga ćemo nadležnima poslati dopis sa zahtjevom da se stanarima gradske jezgre omogući punkt u Hrvojevoj ulici. 

Ako mogu hoteli imati punkt za ukrcaj i iskrcaj gostiju, onda mogu i stanari dobiti jedno takvo mjesto za maksimalno zadržavanje 15 minuta koliko je dovoljno za nekoga dovesti što bliže kuće ili ukrcati stvari u vozilo i slično - kazala nam je Lara Arapović, predsjednica kotara Grad. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 15:00