StoryEditorOCM
Splitsve do ponoći

Na splitski Pazar stiže vrhunska spiza; u subotu se otvara prvi PLACe market, delicije pripremaju najpoznatiji chefovi

Piše SPLIT SD
9. svibnja 2024. - 15:40

Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha projekta PLACe market, i još uspješnijih prvi mjesec dana u ovoj sezoni u Zagrebu, može se reći da je Hrvatskoj nedostajao ovakav concept večernjih marketa. Naime, Place Market svakog petka na Tržnicu Dolac privuče više od 5.000 posjetitelja, a sada se ovaj odličan gastronomski događaj proširuje i na Split.

image
Damira Kalajžić

Dugoočekivano prvo splitsko ovogodišnje izdanje održat će se na Pazaru ove subote od 16.30 sati i trajat će sve do ponoći, pritom pružajući platformu na kojoj će splitski ugostitelji i chefovi posjetiteljima i brojnim turistima predstaviti svoje kulinarske kreacije. Ako nekim slučajem propustite ovu subotu, na Pazaru jedemo i družimo se i iduće.

image
Damira Kalajžić

Tako će nakon Zagreba, gdje se već mjesec dana okupljaju ljubitelji gastronomije iz cijele regije, sada i splitski posjetitelji moći uživati u posebnostima i tradiciji mediteranske, ali i fusion kuhinje u modernom ruhu, što će svakako zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane.

image
Damira Kalajžić

Među sudionicima su vrhunski chefovi i restorani kao što su "Zrno soli" i chef Branimir Prnjak, "Artičok" i chef Stipe Šušnjara, "Dvor" i chef Hrvoje Zirojević, "Mazzgoon", novotvorena i omiljena splitska pizzeria "Pizzaferaj", također nedavno otvorena "Gudin pigeria", bistro "Hoba", "Misto", "Ka‘doma", "Sexy Cow", dok će za slatko biti zadužene Ferdinand knedle.

image

Hrvoje Zirojević

Tom Dubravec/Cropix
image

Stipe Šušnjara

Privatni album

Na Pazaru će se nuditi raznolika ponuda delicija u street food formatu poput tjestenine u umaku od ribljih kostiju, hot doga od mola, bao bunsa s bečkim šniclom, sumatranskog curryja s junetinom, poljičkog soparnika, komiške pogače, slavne tortille s ramsteakom, pečenog baby praščića, janjetine s bižima, bakalara na pasta fažolu, arancina s biftekom, ali u splitskim krugovima već poznatog Tony’s smash cheeseburgera.

image
Damira Kalajžić

PLACe market savršena je prilika za ljubitelje hrane da istraže bogatstvo splitske ponude i lokalne kuhinje na jednom mjestu, dok uživaju u izvrsnim okusima i mirisima koje donose neki od najboljih i najkreativnijih ugostitelja i chefova u Splitu.

Osim sjajnih gastronomskih delicija, posjetitelje očekuju i nastupi DJ-a te savršena atmosfera za ugodan i nezaboravan izlazak i druženje.

image
Damira Kalajžić

Organizatori pozivaju sve zaljubljenike u vrhunsku hranu, glazbu i druženje da u subotu od 16.30 sati dođu na Pazar i istraže bogatstvo dalmatinske kuhinje u novom, inovativnom izdanju. Dođite i osjetite duh Place Marketa u Splitu subotama na Pazaru! 

Više informacija dostupno je putem službenih kanala i društvenih mreža projekta Place Market.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 20:47