StoryEditorOCM
SplitOČISTIMO NAŠE MORE

Na istoku Splita se organizira ekološka akcija, ali i važna edukacija koja može spasiti ljudske živote. Čeka vas i spiza

Piše Frano Kiso
13. svibnja 2024. - 12:01

Naše Jadransko more mami turiste iz cijelog svijeta koji pasu oči na prekrasnoj obali, no sav taj milijunski priljev gostiju i nesavjesnost domaćih ljudi ostavlja danak te je morsko dno često nakrcano otpadom. Upravo je zbog toga na istoku Splita organizirana akcija saniranja podmorja i pozvani su svi Stobrečani da prisustvuju. 

- Pozivam vas na ekološku akciju čišćenja otpada s morskog dna i vježbu spašavanja utopljenika u organizaciji gradskog društva Crvenog križa Split, a u suradnji s specijalističkom postrojbom Civilne zaštite za potragu i spašavanje iz mora, udrugom ‘Oceanus‘ ŠRK ‘Stobreč‘ i Mjesnim odborom Stobreč, kao domaćinom - objavio je Vlado Tandara, predsjednik Vijeća MO Stobreč.

Akcija se održava u subotu, 18. svibnja Lučici Stobreč, a s obzirom da se ne radi samo o ekološkoj akciji već i edukacijsko-pokaznoj vježbi spašavanja utopljenika, pozvani su i svi mladi osmoškolci i srednjoškolci Stobreča da budu nazočni.

Što se tiče planiranih aktivnosti, sve skupa počinje u 9 sati okupljanjem i opremanjem za zaron. Potom slijedi centralni dio skupljanja otpada s morskog dna te vježba spašavanja utopljenika, a sve će zaokružiti zajednički ručak malo iza 13 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 19:30