StoryEditorOCM
Splitjoš jedna fešta

Marjan u nedjelju slavi svoj dan, možete mukte Prometovim budom do Zoološkog vrta. Program počinje već u 9, bit će svega

Piše split sd
3. svibnja 2024. - 20:37

Povodom proslave dana Marjana u nedjelju, 5. svibnja, uvodi se posebna autobusna linija na relaciji HNK-Marjan i Marjan-HNK. Za putnike će prijevoz na navedenoj liniji biti besplatan.

Trasa linije biti će: HNK – Općina – Gundulićeva – Matoševa – Prilaz Vladimira Nazora – Marjanski put – Kolumbatićevo šetalište (ex. Zoološki vrt), a povratak će biti istim prometnicama obrnutim smjerom.

Polasci od HNK prema Marjanu: od 8 do 16 sati svakih 20 minuta. Polasci od Marjana prema HNK: od 08.20 do 16.20 sati svakih 20 minuta.

image

Trasa posebne autobusne linije Hnk-Marjan-Hnk

Promet Split

Proslava Dana Marjana uključuje bogat program na raznim lokacijama - koncert klapa, dječji program, blues festival...

Program započinje u 9 sati budnicom limene glazbe Josipa Hatzea, a promenadni koncer održat će se od HNK do dna Marjanskih skala. 

U 9.30 sati na Kolombatovićevom šetalištu položit će cvijeće ispred biste prof. Juraja Kolombatovića.

U 9.30 sati na platou ispred ZOO vrta Odred izviđača pomoraca Posjedon održat će izviđačke igre, a u isto vrijeme s prve Vidilice kreću zainteresirani građani predvođeni Klubom nordijskog hodanja u sklopu programa "Šetnjom do zdravlja". 

U 9.30 Matko Uvodić održat će Storytelling, a start je sa Matejuške. 

U 10 sati na prvoj vidilici planiran je koncert klapa, a nastupit će Marjanke (ž), Filip Dević - Ferata (m), Rusula (ž), Friži (m), Šurgadin (mj.)

Šantine stine u 10 sati bit će mjesto okupljanja za sve zainteresirane za slobodno penjanja, a prezentaciju će predvoditi Sportsko penjački klub Zona. 

Na pozornici amfiteatra ispred ZOO vrta  u 11 sati nastupi će Čarobni animatori i dječje plesne skupine. Na Karinovoj krivini (rampa prije Instituta) u 11, 12 i 13 sati održat će se demonstracija suhozidne gradnje. Na pozornica amfiteatra ispred ZOO vrta u 12.30 sati održat će se tradicionalni blues festival "Blues u parku". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 03:18