stdClass Object ( [id] => 1383945 [title] => Ante Mihanović (HDZ) puca na EU parlament: ‘Mnogi su zagovarali da postanem svećenik, a ponosan sam na osječki doktorat‘ [alias] => ante-mihanovic-hdz-puca-na-eu-parlament-mnogi-su-zagovarali-da-postanem-svecenik-a-ponosan-sam-na-osjecki-doktorat [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Osim Dubravke Šuice, koja je već "starosjedilac" u Bruxellesu, odnosno u Parlamentu Europske unije, na listi HDZ-a za EU izbore, odnosno za ulazak u EU parlament, pojavilo se još samo jedno ime osobe koja bi mogla zapjevati "Dalmatinac sam, tu sam rođen ja...".

Jedini Dalmatinac, uz Dalmatinku Šuicu, je dr. sc. Ante Mihanović, više nego uspješan ravnatelj tvrtke "Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije", jedne od onih dalmatinskih tvrtki koje posljednjih 10-ak godina velikim koracima grabe naprijed i ostvaruju iz godine u godinu sve bolje poslovne rezultate.

Govori nam kako su "Slobodna Dalmacija" i on, odnosno njegova obitelj, povezani još od 1943. godine. Naime, tada je, 17. lipnja 1943., u pojati obitelji Mihanović na Mosoru tiskana prva "Slobodna Dalmacija".

– Još uvijek kupujem "Slobodnu" svaki dan i ne mogu zamisliti da je ne prolistam i vidim što se sve događa oko nas. Izgleda mi da smo povezani neraskidivom vezom – kazuje nam četrdesetogodišnji pravnik i mogući budući parlamentarni zastupnik u EU parlamentu iz redova HDZ-a, iako je na toj listi na 10. mjestu.

---

---

Iz Lučke uprave do Ljekarne

Dakle, Mihanović je 2007. godina na splitskom Pravnom fakultetu postao diplomirani pravnik, 2019. godine doktorirao je ekonomiju na Sveučilištu u Osijeku, a u razdoblju između toga najprije je postao predsjednik Upravnog vijeća tvrtke "Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije" (2013.), da bi 2014. godine postao ravnatelj te tvrtke. U međuvremenu je radio i u Županijskoj lučkoj upravi, a cijelo se to vrijeme, onako iz prikrajka, jer je gospodarstvo za njega bilo važnije, bavio i politikom, odnosno bio je zastupnik iz redova HDZ-a u Županijskoj skupštini. Na parlamentarnim izborima 2020. godine izabran je u Sabor RH, ali htio je ostati kao gospodarstvenik u "Ljekarni SDŽ-a", da bi s magistrom farmacije Matom Krcom, svojim prvim suradnikom i timom, doveo tu tvrtku na još bolje pozicije i učinio je jednom od najboljih dalmatinskih, a možda i hrvatskih tvrtki.

---

image

Ante Mihanović i Mate Krce

Vojko Bašić/Cropix
---

– Htio sam ostati u gospodarstvu da zaokružim jedan ciklus svoga rada jer nikada svoje projekte ne želim ostavljati "napola". Želio sam kao gospodarstvenik ostaviti traga i mislim da sam u tome i uspio – govori Mihanović.

Zašto politika i zašto HDZ?

– Iz vrlo jednostavnih razloga. Oduvijek sam bio društveno aktivan, još od osnovne škole, i uvijek sam bio bliže demokršćanskim opcijama jer sam i odgojen u tom duhu. U HDZ sam se učlanio još u doba gimnazije, u trenutku kada su toj stranci "prognozirali" nestanak s hrvatske političke scene i kada je HDZ bio oporba u Hrvatskoj. Uvijek sam vjerovao u ideju demokršćanstva i u ideju predsjednika Franje Tuđmana o suverenoj, samostalnoj i demokratskoj državi, koja svjetonazorski okuplja većinu Hrvata – kaže nam Mihanović.

Ante je ulaskom u HDZ možda iznenadio ljude oko sebe, jer su mnogi smatrali, a i željeli, da on postane svećenik, budući da je završio i Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju u Splitu.

– Istina, mnogi su zagovarali da odem u svećenike. Uvijek sam bio odličan učenik i imao sam maksimalan broj bodova prilikom upisa u gimnaziju. Sve sam iznenadio odabirom škole, a mnogi su mislili i željeli da idem u svećenike. Među ostalima i bivši nadbiskup Ante Jurić me zvao u sjemenište – kazuje Mihanović.

Iz tog vremena ima i jedna simpatična anegdota.

– Kada je bila proslava 300 godina sjemeništa i škole i kada je Crkva dobila povrat prostora u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu, imao sam vodeću ulogu u jednoj predstavi koju smo osmislili za tu priliku. Došlo je "pola Vatikana" na tu predstavu, odnosno mnogi uvaženi gosti. Na kraju predstave ja kao glavni glumac moram reći nadbiskupu Juriću: "Hoćete li me primiti u sjemenište?", a on se ustaje iz prvog reda gledališta i uzvikuje mi: "Dođi, Ante, primamo te." Mislio je da su uspjeli njegovi napori da me "nagovori" da uđem u sjemenište, međutim to je bio samo dio teksta te predstave – govori Mihanović.

Ostao u Splitu

Nakon srednje škole dolazi upis na fakultet. Zanimalo nas je zašto je odabir pao na pravo, jer je Mihanović sa svojim odličnim uspjehom, sve petice, mogao upisati što god je htio.

– Dvojio sam između nekoliko fakulteta. Kako se moja obitelj bavi cijeli život poljoprivredom, htio sam upisati poljoprivredu, no nje nema u Splitu. Zatim sam razmišljao o biotehnologiji, ali i kemiji, no prevagnulo je pravo. O odlasku u Zagreb nisam razmišljao jer sam rođen i odgojen u višečlanoj radničkoj obitelji i budući da sam najstarije dijete u toj obitelji, smatrao sam da od mene ne bi bilo odgovorno da idem u Zagreb na studij i obitelj ostavim u Splitu – kaže Mihanović.

---

image

Na otvaranju Galenskog laboratorija te upravne zgrade Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije: Blaženko Boban, Andrej Plenković i ravnatelj Ljekarne Ante Mihanović (2020.)

Nikola Vilić/Cropix
---

Nakon završenog pravnog fakulteta radi kratko vrijeme u Državnoj upravi, a nakon toga u Županijskoj lučkoj upravi, gdje postaje pomoćnik ravnatelja Domagoja Maroevića.

– U tih nekoliko godina rada u Županijskoj lučkoj upravi napravili smo ogroman posao, prvenstveno u smislu stvaranja preduvjeta za kasniju izgradnju lučke infrastrukture diljem Splitsko-dalmatinske županije. Istodobno sam bio aktivan i u politici, bio sam član Županijske skupštine i tada sam počeo razmišljati o tome želim li ostati u gospodarstvu ili se posvetiti politici. Prevagnulo je gospodarstvo i odlučio sam se ostvariti težim putem, kako bih imao rezultate svoga rada po kojima će javnost moći suditi o meni – govori Mihanović.

Kako je u to vrijeme bio predsjednik Upravnog vijeća "Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije", nekako je bilo logično da se prijavi na javni natječaj za mjesto ravnatelja te tvrtke.

– Kao predsjednik Upravnog vijeća vidio sam neiskorišteni potencijal u toj tvrtki, koja je u tom trenutku također bila izvanredna tvrtka, međutim bio sam siguran da može biti i još bolja. Javio sam se s ambicioznim programom na natječaj za ravnatelja i prošao sam, a rezultati toga programa se, na svu sreću, vide danas. Moram istaknuti da sam imao sreću jer sam u u tvrtki zatekao Matu Krcu, čovjeka bez kojega razvoj naše tvrtke ne bi bio moguć i suradnika kakvog bi poželio svaki normalan čovjek – kazuje Mihanović.

Kako smo već naveli, dolazi 2020. godina i Mihanović biva izabran u Sabor.

– U tom sam trenutku procijenio da sam korisniji na poziciji ravnatelja tvrtke, jer smo upravo nekako u tom vrijeme otvorili novi proizvodni pogon u Dugopolju, a započeli smo i mnoge projekte u obnovi i rekonstrukciji naših ljekarni diljem županije – govori Mihanović.

Uspješni gospodarstvenik se, eto, sada pojavio na listi za EU parlament.

– Mogu biti ponosan jer su me za tu listu predložile gotovo sve gradske i općinske organizacije HDZ-a iz naše županije i moram reći da me to ugodno iznenadilo, kako je u jednoj tako velikoj stranci kakav je HDZ stvoren konsenzus oko jednog imena. Samu činjenicu da se nalazim na listi koju predvodi Andrej Plenković, najuspješniji hrvatski premijer, smatram iznimnom čašću i privilegijem – ističe Mihanović.

---

image

Na otvaranju Galenskog laboratorija te upravne zgrade Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije: Blaženko Boban, Andrej Plenković i ravnatelj Ljekarne Ante Mihanović (2020.)

Nikola Vilić/Cropix
---

Osječki doktorat

U studentskoj godini 2014./2015. Mihanović upisuje doktorski studij menadžmenta u Osijeku, koji završava 2019. godine. Zanimalo nas je smatra li naš sugovornik da mu ta činjenica što je doktorirao u Osijeku, na tamošnjem Sveučilištu, može biti otegotna okolnost s obzirom na neke "ozloglašene" prijašnje slučajeve koji su se povezivali s osječkim Sveučilištem.

– Iznimno sam ponosan na empirijski dio rada koji je moje djelo. Mogu svakog pogledati u oči, čistog sam obraza i ponosan sam što je moj rad implementiran u poslovanje "Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije" – odgovorio je Mihanović.

---

image

Ante Mihanović

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Eto, sada je pred vratima EU parlamenta, a u njega ga mogu uvesti glasovi birača.

– U EU parlamentu, ako u njega uđem, želim biti glas Dalmacije i radit ću na tome da više pažnje posvetimo razvoju visokotehnoloških industrija, poput farmaceutske. Također se želim posvetiti pitanjima demografije, ruralnog razvoja Dalmatinske zagore i što bolje prometne infrastrukture u europskim koridorima – zaključuje Ante Mihanović.

{infobox–gray_full}482993{/infobox–gray_full}

---

image

Ovako su farmaceuti iz županijske Ljekarne čestitali Mihanoviću uspjeh na parlamentarnim izborima 2020. godine, u jeku korona-krize

Privatna snimka
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => tek mu je 40 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => tek mu je 40 2 0 8069 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-25 04:56:46 [created_by] => 3133 [created_by_alias] => Ivica Marković [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-26 11:38:20 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-26 11:37:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ante Mihanović (HDZ) puca na EU parlament: 'Mnogi su zagovarali da postanem svećenik, a ponosan sam na osječki doktorat' page_title=Ante Mihanović (HDZ) puca na EU parlament: 'Mnogi su zagovarali da postanem svećenik, a ponosan sam na osječki doktorat' [metakey] => Ante Mihanović, eu parlament [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/25\/26998870.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/25\/26998829.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/25\/26998862.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/25\/26998863.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/25\/26998864.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/25\/26998866.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/25\/26998867.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/25\/26998868.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/25\/26998869.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Privatna snimka","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Ivo Ravli\u0107\/Cropix\/Cropix","Marijo Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ante Mihanovi\u0107 odradio je i kampanju za parlamentarne izbore<\/p>","

Ovako su farmaceuti iz \u017eupanijske Ljekarne \u010destitali Mihanovi\u0107u uspjeh na parlamentarnim izborima 2020. godine, u jeku korona-krize<\/p>","

Ante Mihanovi\u0107<\/p>","

Na otvaranju\u00a0Galenskog laboratorija te upravne\u00a0zgrade Ljekarne Splitsko-dalmatinske \u017eupanije: Bla\u017eenko Boban, Andrej Plenkovi\u0107\u00a0i ravnatelj Ljekarne Ante Mihanovi\u0107 (2020.)<\/p>","

2013. s HDZ-ovcima u Makarskoj<\/p>","

Mihanovi\u0107 2014. kao mladi ravnatelj \u017eupanijske Ljekarne s ilustracijom budu\u0107ega Galenskog labaratorija u Dugopolju, koji je zavr\u0161en 2020.<\/p>","

Damir Krsti\u010devi\u0107, Andrej Plenkovi\u0107\u00a0i Ante Mihanovi\u0107<\/p>","

Ante Mihanovi\u0107\u00a0i Mate Krce<\/p>","

Ante Mihanovi\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1218","hd_26998870_1920.jpg":"1920x1080","k_26998870_1280.jpg":"1280x1280","k_26998870_1024.jpg":"1024x1024","k_26998870_640.jpg":"640x640","k_26998870_480.jpg":"480x480","k_26998870_340.jpg":"340x340","k_26998870_220.jpg":"220x220","o_26998870_1280.jpg":"1280x812","o_26998870_1024.jpg":"1024x649","o_26998870_640.jpg":"640x406","o_26998870_480.jpg":"480x304","o_26998870_340.jpg":"340x215","o_26998870_220.jpg":"220x139","h_26998870_1280.jpg":"1280x854","h_26998870_1024.jpg":"1024x683","h_26998870_640.jpg":"640x427","h_26998870_480.jpg":"480x320","h_26998870_340.jpg":"340x227","h_26998870_220.jpg":"220x147","pp_26998870_1280.jpg":"1280x1628","pp_26998870_1024.jpg":"1024x1303","pp_26998870_640.jpg":"640x814","pp_26998870_480.jpg":"480x611","pp_26998870_340.jpg":"340x432","pp_26998870_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1599x1200","hd_26998829_1920.jpg":"1920x1080","k_26998829_1280.jpg":"1280x1280","k_26998829_1024.jpg":"1024x1024","k_26998829_640.jpg":"640x640","k_26998829_480.jpg":"480x480","k_26998829_340.jpg":"340x340","k_26998829_220.jpg":"220x220","o_26998829_1280.jpg":"1280x960","o_26998829_1024.jpg":"1024x768","o_26998829_640.jpg":"640x480","o_26998829_480.jpg":"480x360","o_26998829_340.jpg":"340x255","o_26998829_220.jpg":"220x165","h_26998829_1280.jpg":"1280x854","h_26998829_1024.jpg":"1024x683","h_26998829_640.jpg":"640x427","h_26998829_480.jpg":"480x320","h_26998829_340.jpg":"340x227","h_26998829_220.jpg":"220x147","pp_26998829_1280.jpg":"1280x1628","pp_26998829_1024.jpg":"1024x1303","pp_26998829_640.jpg":"640x814","pp_26998829_480.jpg":"480x611","pp_26998829_340.jpg":"340x432","pp_26998829_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1179","hd_26998862_1920.jpg":"1920x1080","k_26998862_1280.jpg":"1280x1280","k_26998862_1024.jpg":"1024x1024","k_26998862_640.jpg":"640x640","k_26998862_480.jpg":"480x480","k_26998862_340.jpg":"340x340","k_26998862_220.jpg":"220x220","o_26998862_1280.jpg":"1280x786","o_26998862_1024.jpg":"1024x628","o_26998862_640.jpg":"640x393","o_26998862_480.jpg":"480x294","o_26998862_340.jpg":"340x208","o_26998862_220.jpg":"220x135","h_26998862_1280.jpg":"1280x854","h_26998862_1024.jpg":"1024x683","h_26998862_640.jpg":"640x427","h_26998862_480.jpg":"480x320","h_26998862_340.jpg":"340x227","h_26998862_220.jpg":"220x147","pp_26998862_1280.jpg":"1280x1628","pp_26998862_1024.jpg":"1024x1303","pp_26998862_640.jpg":"640x814","pp_26998862_480.jpg":"480x611","pp_26998862_340.jpg":"340x432","pp_26998862_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_26998863_1920.jpg":"1920x1080","k_26998863_1280.jpg":"1280x1280","k_26998863_1024.jpg":"1024x1024","k_26998863_640.jpg":"640x640","k_26998863_480.jpg":"480x480","k_26998863_340.jpg":"340x340","k_26998863_220.jpg":"220x220","o_26998863_1280.jpg":"1280x852","o_26998863_1024.jpg":"1024x681","o_26998863_640.jpg":"640x426","o_26998863_480.jpg":"480x319","o_26998863_340.jpg":"340x226","o_26998863_220.jpg":"220x146","h_26998863_1280.jpg":"1280x854","h_26998863_1024.jpg":"1024x683","h_26998863_640.jpg":"640x427","h_26998863_480.jpg":"480x320","h_26998863_340.jpg":"340x227","h_26998863_220.jpg":"220x147","pp_26998863_1280.jpg":"1280x1628","pp_26998863_1024.jpg":"1024x1303","pp_26998863_640.jpg":"640x814","pp_26998863_480.jpg":"480x611","pp_26998863_340.jpg":"340x432","pp_26998863_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26998864_1920.jpg":"1920x1080","k_26998864_1280.jpg":"1280x1280","k_26998864_1024.jpg":"1024x1024","k_26998864_640.jpg":"640x640","k_26998864_480.jpg":"480x480","k_26998864_340.jpg":"340x340","k_26998864_220.jpg":"220x220","o_26998864_1280.jpg":"1280x853","o_26998864_1024.jpg":"1024x682","o_26998864_640.jpg":"640x426","o_26998864_480.jpg":"480x320","o_26998864_340.jpg":"340x226","o_26998864_220.jpg":"220x146","h_26998864_1280.jpg":"1280x854","h_26998864_1024.jpg":"1024x683","h_26998864_640.jpg":"640x427","h_26998864_480.jpg":"480x320","h_26998864_340.jpg":"340x227","h_26998864_220.jpg":"220x147","pp_26998864_1280.jpg":"1280x1628","pp_26998864_1024.jpg":"1024x1303","pp_26998864_640.jpg":"640x814","pp_26998864_480.jpg":"480x611","pp_26998864_340.jpg":"340x432","pp_26998864_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2557","hd_26998866_1920.jpg":"1920x1080","k_26998866_1280.jpg":"1280x1280","k_26998866_1024.jpg":"1024x1024","k_26998866_640.jpg":"640x640","k_26998866_480.jpg":"480x480","k_26998866_340.jpg":"340x340","k_26998866_220.jpg":"220x220","o_26998866_1280.jpg":"1280x1704","o_26998866_1024.jpg":"1024x1363","o_26998866_640.jpg":"640x852","o_26998866_480.jpg":"480x639","o_26998866_340.jpg":"340x452","o_26998866_220.jpg":"220x292","h_26998866_1280.jpg":"1280x854","h_26998866_1024.jpg":"1024x683","h_26998866_640.jpg":"640x427","h_26998866_480.jpg":"480x320","h_26998866_340.jpg":"340x227","h_26998866_220.jpg":"220x147","pp_26998866_1280.jpg":"1280x1628","pp_26998866_1024.jpg":"1024x1303","pp_26998866_640.jpg":"640x814","pp_26998866_480.jpg":"480x611","pp_26998866_340.jpg":"340x432","pp_26998866_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_26998867_1920.jpg":"1920x1080","k_26998867_1280.jpg":"1280x1280","k_26998867_1024.jpg":"1024x1024","k_26998867_640.jpg":"640x640","k_26998867_480.jpg":"480x480","k_26998867_340.jpg":"340x340","k_26998867_220.jpg":"220x220","o_26998867_1280.jpg":"1280x851","o_26998867_1024.jpg":"1024x681","o_26998867_640.jpg":"640x425","o_26998867_480.jpg":"480x319","o_26998867_340.jpg":"340x226","o_26998867_220.jpg":"220x146","h_26998867_1280.jpg":"1280x854","h_26998867_1024.jpg":"1024x683","h_26998867_640.jpg":"640x427","h_26998867_480.jpg":"480x320","h_26998867_340.jpg":"340x227","h_26998867_220.jpg":"220x147","pp_26998867_1280.jpg":"1280x1628","pp_26998867_1024.jpg":"1024x1303","pp_26998867_640.jpg":"640x814","pp_26998867_480.jpg":"480x611","pp_26998867_340.jpg":"340x432","pp_26998867_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1297","hd_26998868_1920.jpg":"1920x1080","k_26998868_1280.jpg":"1280x1280","k_26998868_1024.jpg":"1024x1024","k_26998868_640.jpg":"640x640","k_26998868_480.jpg":"480x480","k_26998868_340.jpg":"340x340","k_26998868_220.jpg":"220x220","o_26998868_1280.jpg":"1280x864","o_26998868_1024.jpg":"1024x691","o_26998868_640.jpg":"640x432","o_26998868_480.jpg":"480x324","o_26998868_340.jpg":"340x229","o_26998868_220.jpg":"220x148","h_26998868_1280.jpg":"1280x854","h_26998868_1024.jpg":"1024x683","h_26998868_640.jpg":"640x427","h_26998868_480.jpg":"480x320","h_26998868_340.jpg":"340x227","h_26998868_220.jpg":"220x147","pp_26998868_1280.jpg":"1280x1628","pp_26998868_1024.jpg":"1024x1303","pp_26998868_640.jpg":"640x814","pp_26998868_480.jpg":"480x611","pp_26998868_340.jpg":"340x432","pp_26998868_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1285","hd_26998869_1920.jpg":"1920x1080","k_26998869_1280.jpg":"1280x1280","k_26998869_1024.jpg":"1024x1024","k_26998869_640.jpg":"640x640","k_26998869_480.jpg":"480x480","k_26998869_340.jpg":"340x340","k_26998869_220.jpg":"220x220","o_26998869_1280.jpg":"1280x856","o_26998869_1024.jpg":"1024x685","o_26998869_640.jpg":"640x428","o_26998869_480.jpg":"480x321","o_26998869_340.jpg":"340x227","o_26998869_220.jpg":"220x147","h_26998869_1280.jpg":"1280x854","h_26998869_1024.jpg":"1024x683","h_26998869_640.jpg":"640x427","h_26998869_480.jpg":"480x320","h_26998869_340.jpg":"340x227","h_26998869_220.jpg":"220x147","pp_26998869_1280.jpg":"1280x1628","pp_26998869_1024.jpg":"1024x1303","pp_26998869_640.jpg":"640x814","pp_26998869_480.jpg":"480x611","pp_26998869_340.jpg":"340x432","pp_26998869_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14953234 Threads: 3 Questions: 3145839401 Slow queries: 7015296 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234876936 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 57 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/ante-mihanovic-hdz-puca-na-eu-parlament-mnogi-su-zagovarali-da-postanem-svecenik-a-ponosan-sam-na-osjecki-doktorat-1383945 [printLink] => /split/ante-mihanovic-hdz-puca-na-eu-parlament-mnogi-su-zagovarali-da-postanem-svecenik-a-ponosan-sam-na-osjecki-doktorat-1383945?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 427387 [name] => Ante Mihanović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ante-mihanovic [link] => /tag/ante-mihanovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 453589 [name] => eu parlament [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => eu-parlament [link] => /tag/eu-parlament ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => tek mu je 40 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ante Mihanović (HDZ) puca na EU parlament: ‘Mnogi su zagovarali da postanem svećenik, a ponosan sam na osječki doktorat‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3133 [name] => Ivica Marković [username] => ivica-markovi [email] => ivica-markovi@sd.hr [password] => $2y$10$lrAXSSjJUS0pOCcDJyDIZOPsmJ7CMXcMub16BZuaKfnzhEcsuPBDi [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ivica-markovic-3133 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1651 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ef9e55f5f0e0b80f21a59d07440a9897?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998870.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božidar Vukičević/Cropix [mainImageDesc] =>

Ante Mihanović odradio je i kampanju za parlamentarne izbore

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998870.jpg [title] =>

Ante Mihanović odradio je i kampanju za parlamentarne izbore

Božidar Vukičević/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998829.jpg [title] =>

Ovako su farmaceuti iz županijske Ljekarne čestitali Mihanoviću uspjeh na parlamentarnim izborima 2020. godine, u jeku korona-krize

Privatna snimka ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998862.jpg [title] =>

Ante Mihanović

Božidar Vukičević/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998863.jpg [title] =>

Na otvaranju Galenskog laboratorija te upravne zgrade Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije: Blaženko Boban, Andrej Plenković i ravnatelj Ljekarne Ante Mihanović (2020.)

Nikola Vilić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998864.jpg [title] =>

2013. s HDZ-ovcima u Makarskoj

Ivo Ravlić/Cropix/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998866.jpg [title] =>

Mihanović 2014. kao mladi ravnatelj županijske Ljekarne s ilustracijom budućega Galenskog labaratorija u Dugopolju, koji je završen 2020.

Marijo Bašić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998867.jpg [title] =>

Damir Krstičević, Andrej Plenković i Ante Mihanović

Nikola Vilić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998868.jpg [title] =>

Ante Mihanović i Mate Krce

Vojko Bašić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/25/26998869.jpg [title] =>

Ante Mihanović

Vladimir Dugandžić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Osim Dubravke Šuice, koja je već "starosjedilac" u Bruxellesu, odnosno u Parlamentu Europske unije, na listi HDZ-a za EU izbore, odnosno za ulazak u EU parlament, pojavilo se još samo jedno ime osobe koja bi mogla zapjevati "Dalmatinac sam, tu sam rođen ja...".

Jedini Dalmatinac, uz Dalmatinku Šuicu, je dr. sc. Ante Mihanović, više nego uspješan ravnatelj tvrtke "Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije", jedne od onih dalmatinskih tvrtki koje posljednjih 10-ak godina velikim koracima grabe naprijed i ostvaruju iz godine u godinu sve bolje poslovne rezultate.

Govori nam kako su "Slobodna Dalmacija" i on, odnosno njegova obitelj, povezani još od 1943. godine. Naime, tada je, 17. lipnja 1943., u pojati obitelji Mihanović na Mosoru tiskana prva "Slobodna Dalmacija".

– Još uvijek kupujem "Slobodnu" svaki dan i ne mogu zamisliti da je ne prolistam i vidim što se sve događa oko nas. Izgleda mi da smo povezani neraskidivom vezom – kazuje nam četrdesetogodišnji pravnik i mogući budući parlamentarni zastupnik u EU parlamentu iz redova HDZ-a, iako je na toj listi na 10. mjestu.

---

---

Iz Lučke uprave do Ljekarne

Dakle, Mihanović je 2007. godina na splitskom Pravnom fakultetu postao diplomirani pravnik, 2019. godine doktorirao je ekonomiju na Sveučilištu u Osijeku, a u razdoblju između toga najprije je postao predsjednik Upravnog vijeća tvrtke "Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije" (2013.), da bi 2014. godine postao ravnatelj te tvrtke. U međuvremenu je radio i u Županijskoj lučkoj upravi, a cijelo se to vrijeme, onako iz prikrajka, jer je gospodarstvo za njega bilo važnije, bavio i politikom, odnosno bio je zastupnik iz redova HDZ-a u Županijskoj skupštini. Na parlamentarnim izborima 2020. godine izabran je u Sabor RH, ali htio je ostati kao gospodarstvenik u "Ljekarni SDŽ-a", da bi s magistrom farmacije Matom Krcom, svojim prvim suradnikom i timom, doveo tu tvrtku na još bolje pozicije i učinio je jednom od najboljih dalmatinskih, a možda i hrvatskih tvrtki.

---

image

Ante Mihanović i Mate Krce

Vojko Bašić/Cropix
---

– Htio sam ostati u gospodarstvu da zaokružim jedan ciklus svoga rada jer nikada svoje projekte ne želim ostavljati "napola". Želio sam kao gospodarstvenik ostaviti traga i mislim da sam u tome i uspio – govori Mihanović.

Zašto politika i zašto HDZ?

– Iz vrlo jednostavnih razloga. Oduvijek sam bio društveno aktivan, još od osnovne škole, i uvijek sam bio bliže demokršćanskim opcijama jer sam i odgojen u tom duhu. U HDZ sam se učlanio još u doba gimnazije, u trenutku kada su toj stranci "prognozirali" nestanak s hrvatske političke scene i kada je HDZ bio oporba u Hrvatskoj. Uvijek sam vjerovao u ideju demokršćanstva i u ideju predsjednika Franje Tuđmana o suverenoj, samostalnoj i demokratskoj državi, koja svjetonazorski okuplja većinu Hrvata – kaže nam Mihanović.

Ante je ulaskom u HDZ možda iznenadio ljude oko sebe, jer su mnogi smatrali, a i željeli, da on postane svećenik, budući da je završio i Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju u Splitu.

– Istina, mnogi su zagovarali da odem u svećenike. Uvijek sam bio odličan učenik i imao sam maksimalan broj bodova prilikom upisa u gimnaziju. Sve sam iznenadio odabirom škole, a mnogi su mislili i željeli da idem u svećenike. Među ostalima i bivši nadbiskup Ante Jurić me zvao u sjemenište – kazuje Mihanović.

Iz tog vremena ima i jedna simpatična anegdota.

– Kada je bila proslava 300 godina sjemeništa i škole i kada je Crkva dobila povrat prostora u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu, imao sam vodeću ulogu u jednoj predstavi koju smo osmislili za tu priliku. Došlo je "pola Vatikana" na tu predstavu, odnosno mnogi uvaženi gosti. Na kraju predstave ja kao glavni glumac moram reći nadbiskupu Juriću: "Hoćete li me primiti u sjemenište?", a on se ustaje iz prvog reda gledališta i uzvikuje mi: "Dođi, Ante, primamo te." Mislio je da su uspjeli njegovi napori da me "nagovori" da uđem u sjemenište, međutim to je bio samo dio teksta te predstave – govori Mihanović.

Ostao u Splitu

Nakon srednje škole dolazi upis na fakultet. Zanimalo nas je zašto je odabir pao na pravo, jer je Mihanović sa svojim odličnim uspjehom, sve petice, mogao upisati što god je htio.

– Dvojio sam između nekoliko fakulteta. Kako se moja obitelj bavi cijeli život poljoprivredom, htio sam upisati poljoprivredu, no nje nema u Splitu. Zatim sam razmišljao o biotehnologiji, ali i kemiji, no prevagnulo je pravo. O odlasku u Zagreb nisam razmišljao jer sam rođen i odgojen u višečlanoj radničkoj obitelji i budući da sam najstarije dijete u toj obitelji, smatrao sam da od mene ne bi bilo odgovorno da idem u Zagreb na studij i obitelj ostavim u Splitu – kaže Mihanović.

---

image

Na otvaranju Galenskog laboratorija te upravne zgrade Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije: Blaženko Boban, Andrej Plenković i ravnatelj Ljekarne Ante Mihanović (2020.)

Nikola Vilić/Cropix
---

Nakon završenog pravnog fakulteta radi kratko vrijeme u Državnoj upravi, a nakon toga u Županijskoj lučkoj upravi, gdje postaje pomoćnik ravnatelja Domagoja Maroevića.

– U tih nekoliko godina rada u Županijskoj lučkoj upravi napravili smo ogroman posao, prvenstveno u smislu stvaranja preduvjeta za kasniju izgradnju lučke infrastrukture diljem Splitsko-dalmatinske županije. Istodobno sam bio aktivan i u politici, bio sam član Županijske skupštine i tada sam počeo razmišljati o tome želim li ostati u gospodarstvu ili se posvetiti politici. Prevagnulo je gospodarstvo i odlučio sam se ostvariti težim putem, kako bih imao rezultate svoga rada po kojima će javnost moći suditi o meni – govori Mihanović.

Kako je u to vrijeme bio predsjednik Upravnog vijeća "Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije", nekako je bilo logično da se prijavi na javni natječaj za mjesto ravnatelja te tvrtke.

– Kao predsjednik Upravnog vijeća vidio sam neiskorišteni potencijal u toj tvrtki, koja je u tom trenutku također bila izvanredna tvrtka, međutim bio sam siguran da može biti i još bolja. Javio sam se s ambicioznim programom na natječaj za ravnatelja i prošao sam, a rezultati toga programa se, na svu sreću, vide danas. Moram istaknuti da sam imao sreću jer sam u u tvrtki zatekao Matu Krcu, čovjeka bez kojega razvoj naše tvrtke ne bi bio moguć i suradnika kakvog bi poželio svaki normalan čovjek – kazuje Mihanović.

Kako smo već naveli, dolazi 2020. godina i Mihanović biva izabran u Sabor.

– U tom sam trenutku procijenio da sam korisniji na poziciji ravnatelja tvrtke, jer smo upravo nekako u tom vrijeme otvorili novi proizvodni pogon u Dugopolju, a započeli smo i mnoge projekte u obnovi i rekonstrukciji naših ljekarni diljem županije – govori Mihanović.

Uspješni gospodarstvenik se, eto, sada pojavio na listi za EU parlament.

– Mogu biti ponosan jer su me za tu listu predložile gotovo sve gradske i općinske organizacije HDZ-a iz naše županije i moram reći da me to ugodno iznenadilo, kako je u jednoj tako velikoj stranci kakav je HDZ stvoren konsenzus oko jednog imena. Samu činjenicu da se nalazim na listi koju predvodi Andrej Plenković, najuspješniji hrvatski premijer, smatram iznimnom čašću i privilegijem – ističe Mihanović.

---

image

Na otvaranju Galenskog laboratorija te upravne zgrade Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije: Blaženko Boban, Andrej Plenković i ravnatelj Ljekarne Ante Mihanović (2020.)

Nikola Vilić/Cropix
---

Osječki doktorat

U studentskoj godini 2014./2015. Mihanović upisuje doktorski studij menadžmenta u Osijeku, koji završava 2019. godine. Zanimalo nas je smatra li naš sugovornik da mu ta činjenica što je doktorirao u Osijeku, na tamošnjem Sveučilištu, može biti otegotna okolnost s obzirom na neke "ozloglašene" prijašnje slučajeve koji su se povezivali s osječkim Sveučilištem.

– Iznimno sam ponosan na empirijski dio rada koji je moje djelo. Mogu svakog pogledati u oči, čistog sam obraza i ponosan sam što je moj rad implementiran u poslovanje "Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije" – odgovorio je Mihanović.

---

image

Ante Mihanović

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Eto, sada je pred vratima EU parlamenta, a u njega ga mogu uvesti glasovi birača.

– U EU parlamentu, ako u njega uđem, želim biti glas Dalmacije i radit ću na tome da više pažnje posvetimo razvoju visokotehnoloških industrija, poput farmaceutske. Također se želim posvetiti pitanjima demografije, ruralnog razvoja Dalmatinske zagore i što bolje prometne infrastrukture u europskim koridorima – zaključuje Ante Mihanović.

{infobox–gray_full}482993{/infobox–gray_full}

---

image

Ovako su farmaceuti iz županijske Ljekarne čestitali Mihanoviću uspjeh na parlamentarnim izborima 2020. godine, u jeku korona-krize

Privatna snimka
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božidar Vukičević/Cropix Privatna snimka Božidar Vukičević/Cropix Nikola Vilić/Cropix Ivo Ravlić/Cropix/Cropix Marijo Bašić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix
Božidar Vukičević/Cropix

Ante Mihanović odradio je i kampanju za parlamentarne izbore

Privatna snimka

Ovako su farmaceuti iz županijske Ljekarne čestitali Mihanoviću uspjeh na parlamentarnim izborima 2020. godine, u jeku korona-krize

Božidar Vukičević/Cropix

Ante Mihanović

Nikola Vilić/Cropix

Na otvaranju Galenskog laboratorija te upravne zgrade Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije: Blaženko Boban, Andrej Plenković i ravnatelj Ljekarne Ante Mihanović (2020.)

Ivo Ravlić/Cropix/Cropix

2013. s HDZ-ovcima u Makarskoj

Marijo Bašić/Cropix

Mihanović 2014. kao mladi ravnatelj županijske Ljekarne s ilustracijom budućega Galenskog labaratorija u Dugopolju, koji je završen 2020.

Nikola Vilić/Cropix

Damir Krstičević, Andrej Plenković i Ante Mihanović

Vojko Bašić/Cropix

Ante Mihanović i Mate Krce

Vladimir Dugandžić/Cropix

Ante Mihanović

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/ante-mihanovic-hdz-puca-na-eu-parlament-mnogi-su-zagovarali-da-postanem-svecenik-a-ponosan-sam-na-osjecki-doktorat-1383945 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7417b9a7a82840bcbadb3d33608d5e71bcc83c28 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ante+Mihanovi%C4%87+%28HDZ%29+puca+na+EU+parlament%3A+%E2%80%98Mnogi+su+zagovarali+da+postanem+sve%C4%87enik%2C+a+ponosan+sam+na+osje%C4%8Dki+doktorat%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fante-mihanovic-hdz-puca-na-eu-parlament-mnogi-su-zagovarali-da-postanem-svecenik-a-ponosan-sam-na-osjecki-doktorat-1383945 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fante-mihanovic-hdz-puca-na-eu-parlament-mnogi-su-zagovarali-da-postanem-svecenik-a-ponosan-sam-na-osjecki-doktorat-1383945 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => tek mu je 40 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Splittek mu je 40

Ante Mihanović (HDZ) puca na EU parlament: ‘Mnogi su zagovarali da postanem svećenik, a ponosan sam na osječki doktorat‘

Piše Ivica Marković
26. travnja 2024. - 13:37

Osim Dubravke Šuice, koja je već "starosjedilac" u Bruxellesu, odnosno u Parlamentu Europske unije, na listi HDZ-a za EU izbore, odnosno za ulazak u EU parlament, pojavilo se još samo jedno ime osobe koja bi mogla zapjevati "Dalmatinac sam, tu sam rođen ja...".

Jedini Dalmatinac, uz Dalmatinku Šuicu, je dr. sc. Ante Mihanović, više nego uspješan ravnatelj tvrtke "Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije", jedne od onih dalmatinskih tvrtki koje posljednjih 10-ak godina velikim koracima grabe naprijed i ostvaruju iz godine u godinu sve bolje poslovne rezultate.

Govori nam kako su "Slobodna Dalmacija" i on, odnosno njegova obitelj, povezani još od 1943. godine. Naime, tada je, 17. lipnja 1943., u pojati obitelji Mihanović na Mosoru tiskana prva "Slobodna Dalmacija".

– Još uvijek kupujem "Slobodnu" svaki dan i ne mogu zamisliti da je ne prolistam i vidim što se sve događa oko nas. Izgleda mi da smo povezani neraskidivom vezom – kazuje nam četrdesetogodišnji pravnik i mogući budući parlamentarni zastupnik u EU parlamentu iz redova HDZ-a, iako je na toj listi na 10. mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 12:51