StoryEditorOCM
ŠibenikPovratak konca i kukice

I prije Baby Lasagne, Šibenik je prepoznao tabletiće. Sjećate se tende kod Male lože: hoće li ovog ljeta tamo opet praviti hlad

Piše M. L.
12. svibnja 2024. - 09:43
 Maja Šintić i Tijana MihailoviĆ iz udruge ŠUM postavile su lani umjetničku instalaciju Ženski rad, dobar hlad iznad šibenskih ulicaNiksa Stipanicev/Cropix

Tabletići su, zbog Baby Lasagne, ponovo postali popularni. No, prije negoli se o tim kukičanim ukrasima ponovo počelo pričati na sav glas, Šibenik je još lani otkrio svu ljepotu tog ručnog rada kojima su se bavile naše majke, bake i prabake, a dobar hlad taj bi ručni rad opet mogao, barem je tako bilo najavljeno, stvarati na šibenskim ulicama. 

image
Marija Lončar/

Naime, Šibenska udruga mladih (ŠUM) predvođena Majom Šintić i Tijanom Mihovilović osmislila je umjetničku instalaciju pod nazivom Ženski rad, dobar hlad te je od kukičanih stolnjaka i tabletića napravljeno sjenilo, zapravo tenda koja je bila razapeta iznad dijela Zagrebačke ulice i Ulice don Krste Stošića prema Gorici kako bi po ljetnoj žegi stvarala ugodan hlad Šibenčanima i turistitima.

Nova gradska atrakcija: nekada tabletići i stolnjaci, sada tende nad Zagrebačkom i u Ulici don Krste Stošića

Tenda je tako prošle godine iznad ulice kod Male lože stajala tijekom cijelog srpnja, odnosno kolovoza, a iz udruge ŠUM, najavili su da bi i ove godine mogla biti vraćena u javni prostor. Također u planu su bile i radionice kukičanja, pa je sada možda pravo vrijeme da se i organiziraju. Zinteresiranih bi sigurno bilo još i više.

Još kada bi se klasičnim uzorcima pridodali i likovi mačaka koje, zna to cijela Hrvatska, Baby Lasagna jako voli, a i neki Lasagnini fanovi i nosili su takve majice ovih dana, uspjeh je zagarantiran!

Uostalom, tko zna? Nakon "lazagnamanije" Hrvatskom bi se vrlo lako i brzo mogla proširi - "tabletićmanija"!

 

image

Tenda od kukičanih stolnjaka nad šibenskim ulicama 

Niksa Stipanicev/Cropix
image
Marija Lončar
26. svibanj 2024 09:37